Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή αρχιεπίσκοπου σε υπ.Παιδείας.
  • [02] Προϋπολογισμός-Αύξηση εσόδων.
  • [03] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές.
  • [04] Νέα Δημοκρατία.
  • [05] Ναρκωτικά-Συλλήψεις.
  • [06] Εκπαιδευτικοί- Διορισμοί.
  • [07] Πυρκαγιές.

  • [01] Επιστολή αρχιεπίσκοπου σε υπ.Παιδείας.

    18/08/2000 12:43:37

    Να μην εξαιρεθούν τα θρησκευτικά από τις πανελλαδικές εξετάσεις της Β' και Γ' Λυκείου, ζητεί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πέτρο Ευθυμίου. Στην επιστολή όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, θα απαντήσει ο κ.Ευθυμίου μόλις επιστρέψει στην Αθήνα. Διευκρινίζει δε, ότι ήδη ο υπουργός έχει δηλώσει ότι δεν θα θιγεί η διδασκαλία των θρησκευτικών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται το βάρος των μαθημάτων με την εξεταστική τους και μόνο διάσταση.

    [02] Προϋπολογισμός-Αύξηση εσόδων.

    18/08/2000 12:42:11

    Αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού κατά 6,9%, σημειώθηκε κατά το μήνα Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περισυνό μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Αύξηση επίσης σημειώνεται, κατά 11,55% στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2000, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 1999.

    [03] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές.

    18/08/2000 12:37:21

    Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ελέγχονται οι πυρκαγιές στην Κάρυστο Ευβοίας, στο Διάσελο Ηλείας, στη Γορτυνία, τον Ταϋγετο, στις Λίμνες Αρκαδίας, στο Μαίναλο, στη Νεμέα και στη Βυτίνα. Στο μεταξύ, σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, ευνοούν το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών αλλά και αναζωπύρωσης αυτών που έχουν εκδηλωθεί.

    [04] Νέα Δημοκρατία.

    18/08/2000 09:16:54

    Σύσκεψη υπο τον πρόεδρο της ΝΔ πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρηγίλλης για τον προγραμματισμό της κοινοβουλευτικής δράσης του κόμματος, αλλά και για την εμφάνιση του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε στους συνεργάτες του ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τις δηλώσεις της κας Μπακογιάννη. Ωστόσο, υπέρ της επιστροφής του κ.Σαμαρά τάχθηκε ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης.Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος διαψεύδονται οι πληροφορίες που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός για απομάκρυνση ή αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Αρη Σπηλιωτόπουλου.

    [05] Ναρκωτικά-Συλλήψεις.

    18/08/2000 09:16:47

    Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Πρόκειται για τον 38χρονο Κωνσταντίνο Γεμενετζή, Χρήστο Μερκουριάδη και Χρήστο Βογιατζή, 19 χρόνων,ο ελληνικής καταγωγής υπήκοος Γεωργίας, Βασίλ Σταμπολίντις, 21 χρόνων και η καθηγήτρια Βαρβάρα Αναστασιάδου, 29 ετών. Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία.

    [06] Εκπαιδευτικοί- Διορισμοί.

    18/08/2000 09:16:41

    Τα ονόματα των 4.864 καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών, που διορίζονται στο δημόσιο δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα απο το υπουργείο Παιδείας. Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης των περιοχών διορισμού τους απο 1 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου για να ορκιστούν και να λάβουν υπηρεσία έχοντας μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, πρόσφατο πιστοποιητικό υγείας και αντίγραφο ποινικού μητρώου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τους διορισμούς μέσω ιντερνετ στη σελίδα του υπουργείου.

    [07] Πυρκαγιές.

    18/08/2000 09:16:33

    Σε εξέλιξη ήταν το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βατήσι Καρύστου Ευβοίας καίγοντας χορτολιβαδική έκταση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν μόνο με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, καθώς οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή δεν επέτρεπαν τη χρήση αεροσκαφών. Σε ύφεση ήταν η φωτιά στο Διάσελο του Πύργου Ηλείας, ενω υπό έλεγχο είχαν τεθεί οι φωτιές στην Ανάληψη Αμαλιάδας Ηλείας, στη Δασοποταμιά της Καστοριάς, στην Τσακαλίνα Νευροκοπίου και στα Τρόπαια Βυτίνας Αρκαδίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 August 2000 - 11:30:26 UTC