Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πειραιάς-Εκρηξη σε πλοίο-Τραυματίας.
  • [02] Κινδύνευσαν να πνιγούν στο λιμάνι της Μυκόνου
  • [03] Υπουργείο Εξωτερικών-Ναυτικό επεισόδιο στη Λέσβο
  • [04] Καθολικοί-Επίθεση Χριστόδουλου
  • [05] Σοβαρός τραυματισμός 12χρονου στην Κάλυμνο
  • [06] Εισαγγελέας-Ολυμπιακή Αεροπορία.
  • [07] Αγνοείται τουρίστρια.
  • [08] Αρχιεπίσκοπος- Δηλώσεις.

  • [01] Πειραιάς-Εκρηξη σε πλοίο-Τραυματίας.

    10/08/2000 14:28:01

    Εκρηξη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε το μεσημέρι στο μηχανοστάσιο του κυπριακού φορτηγού πλοίου "ΘΕΟΦΑΝΩ", ενω έπλεε στα νοτιοανατολικά της Υδρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα χέρια ένας Ρουμάνος, μέλος του πληρώματος. Τον τραυματία παρέλαβε πολεμικό ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, ενω τα υπόλοιπα 18μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν σώα απο ναυαγοσωστικό σκάφος του ΛΣ.

    Το πλοίο, αναμένεται να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

    [02] Κινδύνευσαν να πνιγούν στο λιμάνι της Μυκόνου

    10/08/2000 14:27:55

    Παρ'ολίγο να πνιγούν μέσα στο λιμάνι της Μυκόνου, τέσσερις επιβάτες του πλοίου "Αίολος", οι οποίοι προφανώς απο λάθος χειρισμούς του πλοιάρχου, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν απο το ανοιχτό κατάστρωμα του πλοίου στη θάλασσα. Αμέσως δύο λιμενικοί έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να περισυνελέξουν σώους τους 4 επιβάτες, τρείς από τους οποίους μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Ο απόπλους του πλοίου που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρία Λέσβου, απαγορεύθηκε ενω βατραχάνθρωποι του ΛΣ ερευνούν στο βυθό του λιμανιού μήπως και υπάρχουν και άλλοι επιβάτες.

    [03] Υπουργείο Εξωτερικών-Ναυτικό επεισόδιο στη Λέσβο

    10/08/2000 12:34:22

  • Παράσταση διαμαρτυρίας αναμένεται να κάνει το υπουργείο Εξωτερικών στο τουρκικό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στη Λέσβο, όταν τουρκικό μότορσιπ εμβόλισε ελληνικό αλιευτικό και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Το τουρκικό σκάφος έπεσε με σβηστά φώτα πάνω στο ψαροκάικο, παρά τις συνεχείς κλήσεις και τα σήματα του αλιευτικού.

    [04] Καθολικοί-Επίθεση Χριστόδουλου

    10/08/2000 12:34:15

  • Για συμβολή στην περιθωριοποίηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατηγορεί τους καθολικούς ο Αρχιεπίσκοπος, με επιστολή του που έστειλε στον Καθολικό Επίσκοπο Νάξου, Τήνου, Ανδρου και Μυκόνου Νικόλαο απαντώντας στα όσα είχε υποστηρίξει ο τελευταίος για το θέμα των ταυτοτήτων. Ο κ. Χριστόδουλος κατηγορεί τους καθολικούς ότι προσπαθούν να εξασφαλίσουν περισσότερα προνόμοια, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός, ότι ο κ.Σημίτης έχει στόχο να μετατρέψει την Ελλάδα σε λαϊκό κράτος.

    [05] Σοβαρός τραυματισμός 12χρονου στην Κάλυμνο

    10/08/2000 12:34:07

  • Διέφυγε τον κίνδυνο ο 12χρονος Γάλλος μαθητής, που μεταφέρθηκε τη νύχτα, στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την Κάλυμνο. Ο ανήλικος τραυματίστηκε ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο στο νησί, όπου παραθέριζε με τους γονείς του. Οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι ο μικρός θα ξεφύγει οριστικά τον κίνδυνο.

    [06] Εισαγγελέας-Ολυμπιακή Αεροπορία.

    10/08/2000 09:16:30

    Ο εισαγγελέας εφετών Αθηνών Γεώργιος Ζορμπάς παρήγγειλε προς την εισαγγελία πρωτοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, σύμφωνα με τα οποία, η Ολυμπιακή Αεροπορία λόγω κακής διαχείρισης και διοίκησης βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής.

    [07] Αγνοείται τουρίστρια.

    10/08/2000 09:16:24

    Σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού της 45χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας Μαριάνα Αλιξ, η οποία αγνοείται απο χθές το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Ανω Κουφονησιών. Η τουρίστρια είχε φύγει απο την ελληνική θαλαμηγό "Ιφ" κάνοντας τζέτ- σκί και επειδή καθυστερούσε να επιστρέψει, ο κυβερνήτης του σκάφους ενημέρωσε το ΥΕΝ και εντόπισε αργότερα μόνο το τζέτ-σκί με σβηστή τη μηχανή. Στις έρευνες μετέχουν 4 αλιευτικά και 2 σκάφη του ΛΣ, ενώ ένα αεροσκάφος C-130 βοηθούσε στις έρευνες με ρίψεις φωτοβολίδων.

    [08] Αρχιεπίσκοπος- Δηλώσεις.

    10/08/2000 09:16:17

    Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έδωσε χθές στη δημοσιότητα την απαντητική επιστολή που έστειλε στον καθολικό αρχιεπίσκοπο Νάξου -Τήνου-Ανδρου και Μυκόνου κ. Νικόλαο για το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Ο κ. Χριστόδουλος βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει εμμέσως επίθεση στον πρωθυπουργό, αφού τονίζει οτι "ο κ. Σημίτης έχει στόχο να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα κοσμικό κράτος, όπως λόγου χάρη αυτό της Γαλλίας". Προσθέτει ακόμη οτι ο αποχριστιανισμός του κράτους θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του έργου και της καθολικής Εκκλησίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 August 2000 - 11:30:29 UTC