Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάτρα: Φωτιά στη Ζαχάρω
  • [02] Πτώση "Κονκόρντ"- Πιθανά αίτια.
  • [03] Σε εξέλιξη ναυτική πειρατία σε μικρή θαλαμηγό.
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Ευθυμίου
  • [05] Βενζίνη-Μείωση της τιμής της κατα περίπου 12 δρχ. το λίτρο.
  • [06] Σεισμός 5 Ρίχτερ στο Μελιγαλά Μεσσηνίας.
  • [07] Καύσωνας-Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός.
  • [08] Υγεία-Μεταρρυθμίσεις
  • [09] Ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα.
  • [10] Βορειοηπειρώτης σκότωσε τη σύζυγό του και το φίλο της.
  • [11] Πειρατία σε μικρή θαλαμηγό στο Τολό
  • [12] Συνέντευξη Σάμαρανκ στα ΝΕΑ
  • [13] Σεισμός στο Μελιγαλά.
  • [14] Η καταβολή του 10.000 στους χαμηλόμισθους απο 1η Σεπτεμβρίου
  • [15] Συνάντηση Σημίτη - Ευθυμίου.
  • [16] Ακριβαίνουν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
  • [17] Δικαστική έρευνα για τη ΔΕΚΑ ΑΕ.

  • [01] Πάτρα: Φωτιά στη Ζαχάρω

    26/07/2000 13:59:06

    Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 11.30 σήμερα το πρωϊ στην περιοχή Μίνθη Ζαχάρως Ηλείας. Η φωτιά καίει δασώδη έκταση και για την κατάσβεσή της έχει κινητοποιηθεί ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ηλείας, ενώ το έργο τους ενισχύουν πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Πάντως στην περιοχή επικρατεί άπνοια.

    [02] Πτώση "Κονκόρντ"- Πιθανά αίτια.

    26/07/2000 13:58:59

  • Στα μαύρα κουτιά του μοιραίου υπερηχητικού αεροσκάφους "Κονκόρντ" της "Αιρ Φράνς", που συνετρίβη χθές λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του απο το αεροδρόμιο του Παρισιού, στέλνοντας στο θάνατο 113 άτομα, επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες των γαλλικών αρχών. Ο υπουργός μεταφορών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα, οτι η συντριβή του μοιραίου "κονκόρντ" οφείλεται σε βλάβη του κινητήρα. Πάντως μέχρι να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, η αεροπορική εταιρία "Αίρ Φράνς", καθήλωσε όλα τα αεροσκάφη "Κονκόρντ" στο έδαφος. Στη γαλλική πρωτεύουσα, έφθασαν σήμερα και οι περισσότεροι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν Γερμανοί.

    [03] Σε εξέλιξη ναυτική πειρατία σε μικρή θαλαμηγό.

    26/07/2000 13:56:10

  • Σε εξέλιξη είναι ναυτική πειρατία, που σημειώθηκε το πρωί απο έναν ένοπλο αλλοδαπό, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, στη μικρή θαλαμηγό "Ερατώ", στη θαλάσσια περιοχή του Τολό, κοντά στο Ναύπλιο. Ο ένοπλος ανέβηκε τα ξημερώματα στο σκάφος και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον Ελληνα καπετάνιο και τους πέντε Ελβετούς τουρίστες που επέβαιναν σε αυτό, απαιτώντας να τον μεταφέρουν στην Καζαμπλάνκα. Το σκάφος, που αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Λεωνίδιο έχει περικυκλωθεί απο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερα.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Ευθυμίου

    26/07/2000 13:56:04

  • Θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς, συζήτησαν το πρωί σε συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ευθυμίου δήλωσε, οτι δεν τίθεται θέμα μεταξεταστέων, αλλά θέμα διαρκούς βελτίωσης και αναπροσαρμογής του εκπαιδευτικού μας συστήματος, μέσα απο την εμπειρία της εφαρμογής του. Το μεσημέρι ο κ. Ευθυμίου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος αργότερα θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.

    [05] Βενζίνη-Μείωση της τιμής της κατα περίπου 12 δρχ. το λίτρο.

    26/07/2000 13:55:56

  • Φθηνότερη, κατα περίπου 12 δρχ. το λίτρο θα πωλείται απο τα μεσάνυχτα η τιμή της βενζίνης. Τον τελευταίο μήνα η τιμή της βενζίνης έχει μειωθεί γύρω στις 30 δρχ. το λίτρο. Ωστόσο η μείωση αυτή δεν έχει μετακυλήσει ολόκληρη στην κατανάλωση και απο το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζονται οι έλεγχοι σε εταιρίες εμπορίας καυσίμων και βενζινάδικα, για να αποφευχθούν κρούσματα κερδοσκοπείας.

    [06] Σεισμός 5 Ρίχτερ στο Μελιγαλά Μεσσηνίας.

    26/07/2000 13:55:50

  • Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Μεσσηνίας η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθές το βράδυ με επίκεντρο την περιοχή του Μελιγαλά. Οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα έξω απο τις οικίες τους, ενώ απο το σεισμό προκλήθηκαν ρωγμές σε σπίτια της περιοχής, κυρίως παλαιά. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και σημειώνουν οτι ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία.

    [07] Καύσωνας-Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός.

    26/07/2000 13:55:39

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται η κρατική μηχανή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων απο τον καύσωνα, καθώς επίσης και για την πρόληψη των πυρκαγιών. Ηδη έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ. Ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας άγγιξε το μεσημέρι τους 42 βαθμούς Κελσίου. Ο καύσωνας θα συνεχιστεί και αύριο, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο την Παρασκευή.

    [08] Υγεία-Μεταρρυθμίσεις

    26/07/2000 13:55:31

  • Οριστικοποιούνται την Παρασκευή απο το υπουργικό συμβούλιο οι βασικοί άξονες της μεταρρύθμισης στο χώρο της Υγείας για τους οποίους χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, έδωσε τη συγκατάθεσή του στη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Απο τις 20 Αυγούστου θα αρχίσει ο διάλογος με τους αρμόδιους φορείς, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, δήλωσε αποφασισμένος να θέσει τέρμα στα κυκλώματα που λυμαίνονται τα νοσοκομεία με τεράστια ζημιά για το κράτος.

    [09] Ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα.

    26/07/2000 13:55:21

  • Οκτώ εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία δύο αγνώστων, οι οποίοι το πρωί άρπαξαν στη Νίκαια, στον Πειραιά, την τσάντα του ταχυδρομικού διανομέα Φίλιππου Νιώτη, 52 χρόνων. Οπως κατέθεσε ο Νιώτης οι άγνωστοι τον πλησίασαν χωρίς να τους αντιληφθεί του άρπαξαν την τσάντα και εξαφανίστηκαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

    [10] Βορειοηπειρώτης σκότωσε τη σύζυγό του και το φίλο της.

    26/07/2000 13:55:10

  • Πενηνταεξάχρονος βορειοηπειρώτης εκτέλεσε εν ψυχρώ με πιστόλι τη σύζυγό του και έναν σερβιτόρο σε ταβέρνα της Επανωμής Θεσσαλονίκης. Ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά απο τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ο οποίος επιχείρησε να τον αφοπλίσει. Ο Κόστα Μουράτι εισέβαλε στην ταβέρνα και αφού πυροβόλησε στο κεφάλι πρώτα τη σύζυγό του Μελία, 47 χρονών, στη συνέχεια σκότωσε τον 39χρονο Μιχαήλ Λυκοστράτη. Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης ερευνά την υπόθεση πίσω απο την οποία υπάρχουν υπόνοιες οτι ενδεχομένως υποκρύπτονται λόγοι ερωτικής αντιζηλίας.

    [11] Πειρατία σε μικρή θαλαμηγό στο Τολό

    26/07/2000 11:02:32

    Πέντε Ελβετοί που επιβαίνουν στη μικρή θαλαμηγό "ΕΡΑΤΩ" παραμένουν όμηροι απο τις 6 το πρωί εντός του σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Τολό Ναυπλίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αλλοδαπός αγνώστων στοιχείων, ανέβηκε στη θαλαμηγό και με την απειλή όπλου, απαίτησε να τον μεταφέρουν στη Καζαμπλάνκα. Πλησίον της θαλαμηγού βρίσκονται δυνάμεις βατραχανθρώπων του Λιμενικού. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των ομήρων.

    [12] Συνέντευξη Σάμαρανκ στα ΝΕΑ

    26/07/2000 09:15:53

  • Την ικανοποίησή του για την πρόοδο της πορείας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εκφράζει με δηλώσεις του στα ΝΕΑ ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Ο κ. Σάμαρανκ υπογραμμίζει οτι οι ενδείξεις τώρα είναι θετικές συγκριτικά πάντα με το διάστημα που προηγήθηκε. Επισημαίνει όμως οτι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και κάθε μέρα η Αθήνα θα περνά και ένα καινούργιο τέστ μέχρι να πέσει η αυλαία των αγώνων. Τονίζει δε οτι το νέο σχήμα του "Αθήνα 2004" με επικεφαλής τη Γιάννα Αγγελοπούλου έχει συναίσθηση των δυσκολιών και σημειώνει οτι προσωπικά γι αυτόν αποτελεί εγγύηση το γεγονός οτι ο πρωθυπουργός στηρίζει με πάθος την προσπάθεια για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος.

    [13] Σεισμός στο Μελιγαλά.

    26/07/2000 08:23:46

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.40 το βράδυ στην περιοχή Μελιγαλά, βόρεια της Καλαμάτας. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν αναφέρθηκαν θύματα, ενώ σημειώθηκαν μικρορωγμές κυρίως σε παλιές κατοικίες. Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή και στους νομούς Ηλείας και Αρκαδίας.

    [14] Η καταβολή του 10.000 στους χαμηλόμισθους απο 1η Σεπτεμβρίου

    26/07/2000 08:23:39

    Ψηφίστηκε χθές απο όλα τα κόμματα στη Βουλή η τροπολογία για τη χορήγηση ενίσχυσης 10.000 δραχμών στους χαμηλόμισθους. "Τα χρήματα πρέπει να πάνε στους εργαζόμενους που πάσχισαν, στηρίζοντας την προσπάθεια της χώρας για ένταξη στην ΟΝΕ και είναι αναδιανομή του πλεονάσματος ", είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Φαρμάκης. Η καταβολή του επιδόματος θα αρχίσει απο 1η Σεπτεμβρίου.

    [15] Συνάντηση Σημίτη - Ευθυμίου.

    26/07/2000 08:23:33

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου και τον υφυπουργό Φίλιππα Πετσάλνικο. Ο κ.Ευθυμίου με αφορμή τα στοιχεία, που έδωσε η ΟΛΜΕ σχετικά με την αποτυχία των μαθητών Λυκείου στις εξετάσεις, δήλωσε οτι όσα στοιχεία επιμέρους ερευνών βλέπουν το φώς της δημοσιότητας δεν καθρεφτίζουν με ακρίβεια τα ποσοστά ούτε επομένως διευκολύνουν την εξαγωγή ακριβών συμπερασμάτων για το εκπαιδευτικό σύστημα.

    [16] Ακριβαίνουν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

    26/07/2000 08:23:27

    Αναπροασμόζονται από τις 7 Αυγούστου οι τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Η τιμή του βασικού εισιτηρίου από τις 120 δραχμές πηγαίνει στις 150 και του μειωμένου από τις 60 στις 80. Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών που αφορά όλα τα συγκοινωνιακά μέσα θα στοιχίζει 12.000 δρχ. και όχι 10.000 δρχ. Δεν αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων του Μετρό.

    [17] Δικαστική έρευνα για τη ΔΕΚΑ ΑΕ.

    26/07/2000 08:23:20

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Εβερτ για την κρατική εταιρία "ΔΕΚΑ ΑΕ" και τη μαζική αγορά εκ μέρους της, κατά την προεκλογική περίοδο, μετοχών κρατικών επιχειρήσεων διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Δημόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 July 2000 - 11:30:50 UTC