Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γιαννίτση- ΓΣΕΕ
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου
  • [03] Ληστεία σε χρηματαποστολή.
  • [04] Πυρκαγιές-Αποζημιώσεις.
  • [05] Τσοχατζόπουλος-Συνέντευξη.
  • [06] Ταυτότητες.
  • [07] Αυτοκινητόδρομοι.
  • [08] Αεροσκάφος-Ερευνες.
  • [09] Απασχόληση.
  • [10] Πτώση μικρού αεροσκάφους-δύο διασωθέντες-δύο αγνοούμενοι

  • [01] Συνάντηση Γιαννίτση- ΓΣΕΕ

    19/07/2000 14:13:20

  • Διάλογο υπό όρους ζήτησε η ΓΣΕΕ απο τον υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση, στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι οι δύο πλευρές. Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρήστος Πολυζωγόπουλος, η ΓΣΕΕ δέχεται μόνο διμερή διάλογο με την κυβέρνηση και υπό συγκεκριμένους όρους. Επισήμανε οτι η Συνομοσπονδία δεν συζητά διευθέτηση του χρόνου εργασίας, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Δέχεται τη συζήτηση για επιδότηση εργοδοτικών εισφορών, περιορισμό υπερωριών και υπερεργασίας και για το 35-ωρο. Προειδοποίησε οτι οποιοσδήποτε μονομερής αιφνιδιασμός θα οδηγήσει σε κοινωνικές εντάσεις. Απο την πλευρά του ο κ.Γιαννίτσης είπε οτι θέτει ως πλαίσιο συζήτησης μία διευρυμένη ατζέντα με εννέα γενικές θεματολογικές αρχές. Είπε οτι ο διάλογος θα ξεκινήσει διμερώς, αλλά ευελπιστεί οτι το Φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί και θα αφήσει περιθώρια για νομοθετική ρύθμιση. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και η σύγκληση της ΕΕ της ΓΣΕΕ.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου

    19/07/2000 12:47:33

  • Η ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και η ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας, με πρώτο θέμα το κυπριακό, αποτελούν τις βασικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του το πρωί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ.Σημίτης ανακοίνωσε επίσης οτι πριν τις διακοπές θα ξεκινήσει η συζήτηση για θέματα υγείας. Στη σύντομη συνομιλία που είχαν πριν τη συνάντηση, ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στο ζήτημα της απασχόλησης επισημαίνοντας οτι στόχος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμβάλουν όλοι. Σημείωσε οτι "έχουμε ήδη πάρει την κατεύθυνση να μειώσουμε τις εισφορές, το κράτος, είπε, αναλαμβάνει το κόστος να συνεισφέρει και στα ταμεία". Ο κ. Στεφανόπουλος απάντησε οτι η ανεργία είναι μείζον κοινωνικό πρόβλημα και αν μπορέσει η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει θα είναι επιτυχία.

    [03] Ληστεία σε χρηματαποστολή.

    19/07/2000 12:39:23

  • Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη για τη σύλληψη των δυο ληστών χρηματαποστολής της Εθνικής Τράπεζας. Οι δράστες περίμεναν τον υπάλληλο εταιρίας "Σεκιούριτι" εξω απο το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Διαγώνιο. Τον χτύπησαν με τον υποκόπανο καραμπίνας στο κεφάλι, του άρπαξαν σάκο με άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα.

    [04] Πυρκαγιές-Αποζημιώσεις.

    19/07/2000 11:02:23

    Μέτρα ενίσχυσης για όσους επλήγησαν απο τις πυρκαγιές αναμένεται να ληφθούν σε αυριανή σύσκεψη υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Την πληγείσα απο τις πυρκαγιές περιοχή του Ξυλοκάστρου Κορινθίας θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ενω ο γγ της ΚΕ του κόμματος ζήτησε την ενημέρωση της Βουλής για το θέμα των πυρκαγιών απο τον πρωθυπουργό.

    [05] Τσοχατζόπουλος-Συνέντευξη.

    19/07/2000 11:02:10

    Πέντε χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες θα προσληφθούν με πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε να είναι εφικτή η μείωση της θητείας κατά δυο μήνες, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση. Ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ αναφέρει πως και με ποιές προϋποθέσεις θα γίνει η σταδιακή πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών στρατιωτών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, μειώνοντας παράλληλα τη θητεία στους 12 μήνες.

    [06] Ταυτότητες.

    19/07/2000 10:58:52

    Ξεκινά η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, στις οποίες δεν θα αναγράφεται το θρήσκευμα. Οπως ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση απο το τέλος του μηνός οι αρμόδιες υπηρεσίες θα παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά για την έκδοσή τους.

    [07] Αυτοκινητόδρομοι.

    19/07/2000 10:58:45

    Το πράσινο φώς για συγχρηματοδότηση από ιδιωτικές επιχειρήσεις στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και τη συμμετοχή τους στην εκμετάλλευση των διοδίων, άναψαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ, διευκρινίζοντας ότι αποφάσεις για το ύψος της τιμής των διοδίων θα βρίσκονται στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης. Μέσω των συμβάσεων αυτών θα κατασκευαστούν μεγάλα τμήματα αυτοκινητοδρόμων, όπως η Ιονία Οδός, οδικοί άξονες της Πελοποννήσου, της Κεντρικής Ελλάδος και άλλοι.

    [08] Αεροσκάφος-Ερευνες.

    19/07/2000 10:58:38

    Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των δυο επιβατών μικρού δικινητήριου αεροσκάφους, που έπεσε χθες βράδυ ανοικτά του Ηρακλείου Κρήτης. Εχουν διασωθεί τα άλλα δυο άτομα που επέβαιναν, η Στέλλα Γουβιανάκη, 34 ετών και ο Γιάννης Βιστάκης.

    [09] Απασχόληση.

    19/07/2000 10:58:32

    Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Τάσου Γιαννίτση, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με αντικείμενο τις προτάσεις για αλλαγές στον τομέα της απασχόλησης. Τα συνδικάτα απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης. Ομως ο κ. Γιαννίτσης δηλώνει ανοιχτός στο να συζητήσει και το θέμα του 35ωρου. Στο μεταξύ, σε αδιέξοδο κατέληξε και η νέα συνάντηση που είχαν χθες κυβέρνηση-ΑΔΕΔΥ για τη νέα σύμβαση εργασίας στο δημόσιο.

    [10] Πτώση μικρού αεροσκάφους-δύο διασωθέντες-δύο αγνοούμενοι

    19/07/2000 00:30:48

    Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση και των άλλων δύο επιβατών του μοιραίου μικρού ιδιωτικού μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή, δύο μίλια ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης, πιθανώς από μηχανική βλάβη. Μέχρι στιγμής διασώθηκαν η Στέλλα Γουβιανάκη, 34 ετών, αεροσυνοδός, η οποία είναι καλά στην υγεία της και ο μνηστήρας της Γιάννης Βιστάκης, ιδιωτικός υπάλληλα, που μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, Κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν ο Αρης Μαρκογιαννάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 July 2000 - 11:30:32 UTC