Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απασχόληση-Δήλωση Πολυζωγόπουλου
  • [02] Ταυτότητες.
  • [03] Εκκλησία-Ταυτότητες.
  • [04] Εργασιακά.
  • [05] Δημόσια Διοίκηση.
  • [06] Πυρκαγιές-Αποζημιώσεις.
  • [07] Σημίτης-Βουλγαρία.

  • [01] Απασχόληση-Δήλωση Πολυζωγόπουλου

    18/07/2000 14:29:00

  • Τρόπους εκτόνωσης της έντασης, που προκλήθηκε με τα συνδικάτα αναφορικά με το διάλογο για την απασχόληση, αναζητά η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, αναμένεται να συναντηθεί αύριο με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Ο υπουργός σκέπτεται να διευρύνει την ατζέντα του διαλόγου και να αφήσει ανοιχτό ως θέμα προς συζήτηση το 35ωρο. Το μεσημέρι, πάντως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή δήλωσε οτι το 35ωρο είναι βασικό αίτημα της Συνομοσπονδίας, αλλά δεν το βάζουμε σε διάλογο με τις 5 προτάσεις της κυβέρνησης τις οποίες δεν τις συζητάμε καθόλου. Το μεσημέρι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου οτι αν η κυβέρνηση εμμείνει στα μέτρα για την απασχόληση βαδίζουμε σε παρατεταμένη περίοδο αντιπαραθέσεων απο το Σεπτέμβριο. Συναντήσεις με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΓΕΣΕΒΕ είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Καραμανλής.

    [02] Ταυτότητες.

    18/07/2000 09:17:39

    Υπογράφηκε χθες απο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Δρυ, η απόφαση βάση της οποίας θα γίνουν οι προσαρμογές στις νέες ταυτότητες, ώστε να είναι σύμφωνες με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Σε αυτές δεν θα αναγράφονται το θρήσκευμα, υπηκοότητα, επάγγελμα και όνομα συζύγου, ενώ προαιρετική θα είναι η αναγραφή της ομάδος αίματος. Τα στοιχεία στις ταυτότητες θα γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες, ώστε να χρησιμοποιούνται και ως διαβατήρια στην ΕΕ.

    [03] Εκκλησία-Ταυτότητες.

    18/07/2000 09:17:33

    Η ιεραρχία της εκκλησίας σε μια σκληρή ανακοίνωσή της αφήνει και πάλι αιχμές κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για εμμονή ορισμένων κύκλων σε ένα παράλογο αντιθρησκευτικό σχέδιο με πλήρη περιφρόνηση της γνώμης του λαού, όπως εκδηλώθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ιεραρχία διαμηνύει στον πρωθυπουργό ότι θα επιμείνει στην πρότασή της για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και σημειώνει ότι ο διάλογος και η θέληση του λαού υπερέχουν των αυταρχικών αποφάσεων.

    [04] Εργασιακά.

    18/07/2000 09:17:26

    Σε ανοιχτή αντιπαράθεση φαίνεται οτι βαδίζουν κυβέρνηση και εργατικά συνδικάτα με άξονα τα μέτρα για την απασχόληση, που πρόσφατα εξήγγειλαν οι υπουργοί Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας. Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο διάλογο με την κυβέρνηση για το πακέτο των μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε ως αποσπασματικές προτάσεις και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συζήτησης και του 35ώρου, που θέτει ως προϋπόθεση του διαλόγου η ΓΣΕΕ.

    [05] Δημόσια Διοίκηση.

    18/07/2000 09:17:20

    Θέματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση συζητήθηκαν χθες μεταξύ του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και της υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Βάσως Παπανδρέου, ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή για το ίδιο θέμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως προσλήψεις και μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, καθώς και θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.

    [06] Πυρκαγιές-Αποζημιώσεις.

    18/07/2000 09:17:13

    Σβήστηκαν όλες οι πυρκαγιές, που επι μέρες προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, εκτός απο μια που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Περιστεριά της Δράμας, η οποία συνεχίζεται σε απρόσιτη χαράδρα και βρίσκεται σε ύφεση. Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδος αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές και την αποκατάσταση των ζημιών. Το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

    [07] Σημίτης-Βουλγαρία.

    18/07/2000 09:17:06

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα πραγματοποιήσει σήμερα μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στη Φιλιππούπολη για συνομιλίες με το Βούλγαρο ομόλογό του, Ιβάν Κόστοφ, στο πλαίσιο των τακτικών διμερών επαφών Ελάδας - Βουλγαρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξετασθούν τα επιμέρους κεφάλαια των διμερών σχέσεων που αφορούν στην ενίσχυση της πολιτικής συνεργασίας και διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας και στη βοήθεια που προσφέρει η χώρα μας προς τη Βουλγαρία για τον εκδημοκρατισμό των δομών της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 July 2000 - 11:31:06 UTC