Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ιρλανδία
  • [02] Νέο κήρυγμα Χριστόδουλου στην Καλλιθέα.
  • [03] Υπουργικό Συμβούλιο.
  • [04] Νέα Δημοκρατία.
  • [05] ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.
  • [06] Ταυτότητες.

  • [01] O Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ιρλανδία

    30/06/2000 13:58:57

  • Τη χήρα του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου, ταξίαρχου Σόντερς, δέχθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο μεταξύ, ο κ.Στεφανόπουλος θα αναχωρήσει το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία. Θα έχει συνομιλίες με την ομόλογό του, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας για διμερή, διεθνή αλλά κυρίως ευρωπαϊκά θέματα, ενώ θα χαιρετίσει οικονομικό φόρουμ Ελλήνων και Ιρλανδών επιχειρηματιών

    [02] Νέο κήρυγμα Χριστόδουλου στην Καλλιθέα.

    30/06/2000 13:02:03

  • Διατηρεί τους χαμηλούς τόνους η κυβέρνηση στο θέμα των ταυτοτήτων, παρά τους οξείς λόγους ορισμένων ιεραρχών. Το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μιλώντας στο ναό των Αγίων Αποστόλων στην Καλλιθέα Αττικής, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον εκείνων που, όπως είπε, αντιπροσωπεύουν τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να διαβρώσουν και να υπονομεύσουν το λαό. 'Εκανε λόγο για τις θυσίες των Αγίων, οι οποίες δεν πρέπει να μείνουν χωρίς ανταπόκριση. Είπε επίσης οτι κανένας άλλος Ελληνας έχει συκοφαντηθεί και επικριθεί όσο ο ίδιος

    [03] Υπουργικό Συμβούλιο.

    30/06/2000 09:40:38

    Με θέμα την εξωτερική πολιτική συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Οπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν υπάρχει καμιά νεότερη εξέλιξη αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με αφορμή την αμφισβήτηση από τους στρατιωτικούς της Αγκυρας του πλαισίου του ελληνοτουρκικού διαλόγου και της απόφασης του Ελσίνκι, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι ο δρόμος περνάει μέσα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [04] Νέα Δημοκρατία.

    30/06/2000 09:40:32

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, κατά των οργανωμένων συμφερόντων, αλλά και προτάσεις για συνεργασία σε επιμέρους θέματα περιελάμβανε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή στο συνέδριο του ΣΥΝ. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η χώρα μας εισήλθε σε βεβαρημένο πεδίο και προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο.

    [05] ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.

    30/06/2000 09:40:26

    Πρόταση στο ΣΥΝ για τη διαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής, πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, απηύθυνε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΝ. Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε οτι η "ατζέντα" σε περίπτωση διαλόγου υπάρχει και έχει ανοίξει. Τις προϋποθέσεις μπορούμε από κοινού να τις διαμορφώσουμε, πρόσθεσε.

    [06] Ταυτότητες.

    30/06/2000 09:40:20

    Χαμηλούς τόνους απο την κυβέρνηση στους οξύτατους λόγους ορισμένων ιεραρχών για τις νέες ταυτότητες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί οξύ και συγκρουσιακό λόγο απέναντι στην Εκκλησία, σχολιάζοντας τις χθεσινές αναφορές απο άμβωνος του μητροπολίτη Πειραιώς. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, δήλωσε οτι δεν ωφελεί την πατρίδα μας η συνέχιση της διαμάχης Εκκλησιας - Πολιτείας. Εκανε λόγο για προσέγγιση των δύο πλευρών, ώστε να παύσει να ταλαιπωρείται ο τόπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 June 2000 - 11:30:34 UTC