Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σημαντική αύξηση στα υγρά καύσιμα.
  • [02] Βγήκε από το νοσοκομείο ο Ντάνφορντ.
  • [03] Σύσκεψη στο Μαξίμου για την τρομοκρατία.
  • [04] Επίσκεψη Κ.Στεφανόπουλου στη Ρωσία.
  • [05] Ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Καραμανλής.
  • [06] Εκκλησία-Ταυτότητες
  • [07] Σοφοκλέους-θετικό κλίμα-Ανοδος 3,44%
  • [08] ΝΔ-Συνεδρίαση ΚΕ-Ομιλία Καραμανλή
  • [09] Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη Θεσσαλονίκη
  • [10] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην ΥΠΑ
  • [11] ΝΔ - Κ.Ε. - Αλλαγές πρότεινε ο Κ. Καραμανλής.
  • [12] Φωτιά στο όρος Πάικο του Κιλκίς
  • [13] Συνάντηση Κληρίδη -Μόουζες

  • [01] Νέα σημαντική αύξηση στα υγρά καύσιμα.

    27/06/2000 22:00:08

    Φωτιά στις τσέπες μας και παρενέργειες στον πληθωρισμό, προκαλούν για άλλη μια φορά τα καύσιμα, οι διεθνείς τιμές των οποίων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Έτσι από αύριο τα μεσάνυχτα η βενζίνη και το ντίζελ κίνησης θα πωλούνται ακριβότερα μέχρι και έξι δρα το λίτρο.

    [02] Βγήκε από το νοσοκομείο ο Ντάνφορντ.

    27/06/2000 22:00:01

    Με άκρα μυστικότητα και κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, βγήκε απο τον Ευαγγελισμό οπου νοσηλευόταν ο υπάλληλος της Βρετανικής πρεσβείας Αντονι Ντάνφορντ. Οδηγήθηκε στην πρεσβεία όπου επί τρεις ώρες απαντούσε σε ερωτήσεις των αξιωματικών της Σκότλαντ Γιαρντ που βρίσκονται στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στις έρευνες σχετικά με τους δράστες της δολοφονιας του Στήβεν Σόντερς. Αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιάρντ αλλα και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναμένουν πιστεύουν ότι ο 60χρονος Ντάνφορτν μπορεί να τους δώσει στοιχεία που να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για τον εντοπισμό των δραστών.

    [03] Σύσκεψη στο Μαξίμου για την τρομοκρατία.

    27/06/2000 21:59:53

    Αύριο θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Βάσως Παπανδρέου, Δημόσιας Ταξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και των αρχηγών της ΕΥΠ Αποστολίδη και της ΕΛΑΣ Γεωργακόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το προς υπογραφή μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδος-Ηνωμένων Πολιτειών, για την πάταξη της τρομοκρατίας.

    [04] Επίσκεψη Κ.Στεφανόπουλου στη Ρωσία.

    27/06/2000 21:59:44

    Πληθώρα επαφών είχε σήμερα, δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Ρωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ Στεφανόπουλος συνάντησε τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Κασιάνοφ, τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Αλέξιο και εκπροσώπους της ομογένειας που ήρθαν από όλη τη Ρωσία για να τον συναντήσουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό σε συνέδριο για τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις και ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας.

    [05] Ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Καραμανλής.

    27/06/2000 21:59:36

    Σε διαρκή επιφυλακή, εγρήγορση και επαγρύπνηση κάλεσε τα στελέχη τής ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής, προβλέποντας ραγδαίες εξελίξεις, τις οποίες συνέδεσε με πιέσεις διαπλεκομένων συμφερόντων και τα εθνικά θέματα. Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ ο κ. Καραμανλής προειδοποίησε οτι δεν θα ανεχθεί διαδικασίες αδιαφάνειας. Η Κεντρική Επιτροπή ενεκρινε κατά πλειοψηφία τις αλλαγές στην οργανωτική δομή της ΝΔ που πρότεινε ο κ. Καραμανλής.

    [06] Εκκλησία-Ταυτότητες

    27/06/2000 14:39:26

  • Τις οριστικές αποφάσεις της, στο θέμα των ταυτοτήτων, αναμένεται να λάβει στην αυριανή της συνεδρίαση, η Ιερά Σύνοδος. Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα και σε συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τους υπουργούς Παιδείας και Τύπου, Πέτρο Ευθυμίου και Δημήτρη Ρέππα αντίστοιχα. Το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ.Σταθόπουλος αρνήθηκε να συζητήσει και να δηλώσει ο,τιδήποτε για το θέμα των ταυτοτήτων. Το

    μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μετά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τον Πατριάρχη Ρωσίας Αλέξιο, εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι σύντομα θα βρεθεί λύση στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

    [07] Σοφοκλέους-θετικό κλίμα-Ανοδος 3,44%

    27/06/2000 14:35:43

  • Σε θετικό κλίμα κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, μετά μετά την πτώση των επτά προηγούμενων ημερών. Ο γενικός δείκτης τιμών, έκλεισε με άνοδο 3,44 και διαμορφώθηκε στις 4180,31 μονάδες. Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν οτι η πορεία της Σοφοκλέους θα επηρρεαστεί θετικά απο την αναμενόμενη αύριο απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για μείωση των επιτοκίων της.

    [08] ΝΔ-Συνεδρίαση ΚΕ-Ομιλία Καραμανλή

    27/06/2000 14:35:05

  • Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του. Την κατηγόρησε για εξόφληση γραμματίων, τα οποία συνέδεσε άμεσα, με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, ενω αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για μυστική διπλωματία της κυβέρνησης, πειραματισμούς και προσωπικούς χειρισμούς, με υψηλό κίνδυνο εγκλωβισμού σε αδιέξοδα. Αναφερόμενος στο θέμα των ταυτοτήτων κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιστρέψει αμέσως στο διάλογο με την Εκκλησία.

    [09] Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη Θεσσαλονίκη

    27/06/2000 14:34:58

    Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:10 μετά το μεσημέρι με επίκεντρο την περιοχή της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης. Παρά το μικρό της μέγεθος η δόνηση έγινε αισθητή στην πόλη. Οι σεισμολόγοι του εργαστηρίου γεωφυσικής του ΑΠΘ παρακολουθούν το φαινόμενο, χωρίς ανησυχία, καθώς η περιοχή της Ευκαρπίας και του Ασβεστοχωρίου, δίνει συχνά μικρούς σεισμούς.

    [10] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην ΥΠΑ

    27/06/2000 14:34:52

  • Προβλήματα απο αύριο μέχρι και το Σάββατο αναμένεται να δημιουργηθούν στα αεροδρόμια λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια έχουν αποφασίσει να πραγματοποιούν καθημερινά τετράωρες στάσεις εργασίας απο τις 5 έως 9 το πρωί και απο τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Η ομοσπονδία των εργαζομένων ζητεί την καταβολή δεδουλευμένων έκτακτων αποδοχών απο τις αρχές του χρόνου. Απο την πλευρά της η διοίκηση της ΥΠΑ έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να κηρυχθούν οι κινητοποιήσεις παράνομες.

    [11] ΝΔ - Κ.Ε. - Αλλαγές πρότεινε ο Κ. Καραμανλής.

    27/06/2000 14:34:45

    Κατά πλειοψηφία ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή τις αλλαγές στην οργανωτική δομή της ΝΔ που πρότεινε ο Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στα μέλη της.

    Απο τη συνεδρίαση απουσίαζε η Ντόρα Μπακογιάννη αλλα και άλλα κορυφαία στελέχη ενώ το λόγο έλαβαν μολις 18 απο τα 150 μελη της Κεντρικής Επιτροπής μεταξύ των οποιων μονο ένας βουλευτής ο Νίκος Κατσαρός.

    Ο κ. Πέτρος Τατούλης οταν ο κ. Μεϊμαράκης έκλεινε τη συνεδρίαση και ζητούσε την έγκριση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής παρενέβη και είπε οτι ο κ. Μεϊμαράκης υπερβαίνει το ρόλο του και δεν λαμβάνει υπόψη του τις διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν.

    Ωστοσο η Κεντρική Επιτροπή έδωσε εν λευκώ εξουσιοδοτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή να κάνει τις αλλαγές που θεωρεί απαραίτητες ωστε να είναι λειτουργικό το νέο οργανωτικό σχήμα.

    Ο κ. Νίκος Κατσαρός πρότεινε να ανατεθεί σε όλα τα στελέχη ρόλος, σημείωσε οτι ο πολιτικός λογος του κομματος δεν περνάει στη βάση γιατί δεν υπάρχει συνέχεια και χαρακτηρισε ως αποτυχημένο το θεσμό των πολιτικών και κοινωνικών συμβουλίων.

    Ο κ. Νίκος Κοτσοβός επέκρινε με σκληρή γλώσσα τον κ. Καραμανλή λέγοντας οτι υπάρχει η λογική των "κολητών" οι οποίοι πρέπει να φύγουν απο το περιβάλλον του προέδρου. Αλλα στελέχη τόνισαν οτι χρειάζεται περισσότερη αντιπολιτευση και πιο αποτελεσματική καθώς και συλλογική δράση ενώ ορισμένοι είπαν οτι οι περισσότερες τοπικές ορεγανώσεις δεν λειτουργούν, πως υπάρχουν οργανώσεις "μαϊμούδες" και θα πρέπει να δημιουργηθούν λιγότερες τοπικές οι οποίες θα εχουν δύναμη και οικονομική αυτοτέλεια.

    [12] Φωτιά στο όρος Πάικο του Κιλκίς

    27/06/2000 14:34:38

  • Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στο όρος Πάικο του Κιλκίς σε περιοχή όπου υπάρχει χαμηλή βλάστηση. Στις προσπάθειες κατάσβεσής της μετέχουν δύο αεροσκάφη και περισσότεροι απο 100 πυροσβέστες. Ωστόσο η περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά, είναι δύσβατη και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    [13] Συνάντηση Κληρίδη -Μόουζες

    27/06/2000 14:34:32

  • Με τον Αμερικανό προεδρικό απεσταλμένο Αλφρεντ Μόουζες συναντήθηκε το πρωί στη Λευκωσία, ο πρόεδρος της Κύπρου Γ. Κληρίδης και συζήτησαν την παρούσα φάση του Κυπριακού και θέματα που αφορούν τον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που αρχίζει στις 5 Ιουλίου στη Γενεύη. Ο κ. Μόουζες απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις και περιορίστηκε να πεί οτι προσβλέπει στην παρουσία και των δύο ηγετών στη Γενεύη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 June 2000 - 20:30:43 UTC