Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από τον Αύγουστο η καταβολή των 10 χιλιάδων δρχ.
  • [02] Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.
  • [03] Επίσκεψη Κ.Στεφανόπουλου στη Ρωσία.
  • [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας.
  • [05] Βρετανός φιλέλληνας για Μάρμαρα Παρθενώνα.
  • [06] Εκκληση Ιεράς Συνόδου για διάλογο.

  • [01] Από τον Αύγουστο η καταβολή των 10 χιλιάδων δρχ.

    26/06/2000 21:48:46

    Κατά δέκα χιλιάδες δραχμές το μήνα αυξάνεται από πρώτης Αυγούστου ο μισθός των περίπου 500.000 εργαζομένων που αμοίβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο, καθώς αρχίζει η καταβολή του δεκαχίλιαρου, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. Από την ημερομηνία αυτή οι εργοδότες δεν θα παρακρατούν τις εισφορές των εργαζομένων, οι οποίες θα καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ από την 1/1/2000.

    [02] Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

    26/06/2000 21:48:40

    Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανησυχητική αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά, κρούουν οι ειδικοί, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Σύμφωνα με στοιχεία η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη στους θανάτους από ναρκωτικά, ενώ παρατηρείται μείωση της ηλικίας των νέων χρηστών. Για έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες της σύγχρονης κοινωνίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής. Οι χρήστες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και η αυστηρότητα του νόμου να εξαντλείται στους εμπόρους ναρκωτικών, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

    [03] Επίσκεψη Κ.Στεφανόπουλου στη Ρωσία.

    26/06/2000 21:48:34

    Στον "ενθουσιασμό" με τον οποίο υποδέχτηκαν οι Ρώσοι την "φλογερή επιδίωξη των Ελλήνων" για ανεξαρτησία και στις τεράστιες θυσίες του ρωσικού και ελληνικού λαού για τη νίκη κατά του φασισμού, αναφέρθηκε μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη σημερινή προσφώνησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, στη διάρκεια επίσημου δείπνου προς τιμήν του στο Κρεμλίνο. Ο κ.Στεφανόπουλος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, ύστερα από πρόκληση του κ.Πούτιν.

    [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας.

    26/06/2000 21:48:28

    Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας, αφού αποτέφρωσε περίπου 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών. Για την κατάσβεση της φωτιάς η πυροσβεστική οργάνωσε μια γιγάντια επιχείρηση με 70 οχήματα, 350 άνδρες και έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη. Υπό έλεγχο τέθηκαν επίσης οι δύο πυρκαγιές στην Αττική, στο Σχιστό και στον Ωρωπό.

    [05] Βρετανός φιλέλληνας για Μάρμαρα Παρθενώνα.

    26/06/2000 21:48:21

    Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Βρετανός φιλέλληνας γιατρός Κρίστοφερ Στόκντεϊλ, ο οποίος αύριο θα ξεκινήσει από τη Δήλο να διανύσει κολυμπώντας τη θαλάσσια περιοχή μέχρι την Πάρο, μήκους 34 χιλιομέτρων, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. "θα πέσω με την ψυχή μου στο νερό για να υποστηρίξω το δίκαιο αγώνα των Ελλήνων" δήλωσε 56χρονος Βρετανός γιατρός.

    [06] Εκκληση Ιεράς Συνόδου για διάλογο.

    26/06/2000 14:50:46

    Εκκληση για άμεση έναρξη διαλόγου, αποκλειστικά για το θέμα των ταυτοτήτων, απηύθυνε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος ανάγνωσε ανακοίνωση με την οποία η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την αμετακίνηση προσήλωσή της στη φιλειρηνική διαδικασία του διαλόγου. Στη σημερινή συνεδρίαση δεν ελήφθησαν αποφάσεις για το θέμα της συγκέντρωσης υπογραφών. Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Ρέππας, δήλωσε το μεσημέρι οτι η κυβέρνηση ποτέ δεν ήταν αντίθετη σε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 June 2000 - 20:30:31 UTC