Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Ο Ζέτερμπεργκ στον Πειραιά.
  • [02] Ομιλία πρωθυπουργού για την ΟΝΕ.
  • [03] Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία στην Κιννέτα.
  • [04] Αποσύρθηκαν εμφιαλωμένα νερά.
  • [05] Τρομοκρατία-Διαβεβαιώσεις Μπερνς στον Γ.Παπανδρέου.
  • [06] Ταυτότητες-αναζητείται διάλογος.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Ο Ζέτερμπεργκ στον Πειραιά.

    15/06/2000 21:38:55

    Τη δεύτερη μεγάλη μεταγραφή για τη νέα περίοδο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακού, με την απόκτηση του Παρ Ζέτερμπεργκ από την Αντερλεχτ. Οι πρωταθλητές Βελγίου αποδέχθηκαν την προσφορά των 2 δισ. δραχμών

    των "ερυθρολεύκων", ενώ ο Σουηδός μέσος θα εισπράξει 1 δισ. γιά τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται το πρώτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Βραζιλιάνος Ζε Ελίας. Το νέο άσο της ομάδας του Πειραιά υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Πέτρος Κόκκαλης καθώς και 50 περίπου φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδας.

    [02] Ομιλία πρωθυπουργού για την ΟΝΕ.

    15/06/2000 21:38:09

    Το όραμά του για την Ευρώπη και την Ελλάδα, η οποία πλέον αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περιέγραψε ο πρωθυπουργός μιλωντας σε ημερίδα για την ΟΝΕ. Ταυτόχρονα υποστήριξε το ρόλο του εθνικού κράτους ο οποίος όπως ανέφερε δεν καταργείται, αλλά βαδίζει παράλληλα με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τόνισε επίσης ότι με την ένταξή της στην ΟΝΕ η Ελλάδα απάντησε με επιτυχία στη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε σε ειρηνική περίοδο, καταλαμβάνοντας μία θέση στην ομάδα των αναπτυγμένων και ισχυρών χωρών της γής. Αύριο ο κ. Σημίτης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους θα ενημερώσει για το θέμα της ΟΝΕ, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής της Πορτογαλίας.

    [03] Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία στην Κιννέτα.

    15/06/2000 21:38:03

    Εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το απόγευμα στην περιοχή της Κιννέτας χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Η αμαξοστοιχία κατευθυνόταν προς Αθήνα και αποτελείτο από δυο μηχανές και έντεκα βαγόνια, εννέα από τα οποία εκτροχιάστηκαν. Η συγκοινωνία διακόπηκε στο σημείο, ενώ συνεργεία του ΟΣΕ καταβάλλουν προσπάθειες να απομακρύνουν τα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί.

    [04] Αποσύρθηκαν εμφιαλωμένα νερά.

    15/06/2000 21:37:57

    Αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία παρτίδες εμφιαλωμένων νερών των εταιριών ΟΘΡΥΣ, ΔΡΟΣΙΑ, ΚΡΙΝΟΣ και ΠΡΟΒΗΣ-ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ, καθώς από τις χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που έγιναν διαπιστώθηκαν μικροοργανισμοί και συγκεκριμένα η ψευδομονάδα. Αντίθετα, καθαρά αποδείχθηκαν τα εμφιαλωμένα νερά του Ηρακλείου ΑΓΙΑ ΜΑΡΊΝΑ - ΛΕΝΤΑ και ΖΑΡΟΣ, ύστερα από τις αναλύσεις στα δείγματα που ελήφθησαν.

    [05] Τρομοκρατία-Διαβεβαιώσεις Μπερνς στον Γ.Παπανδρέου.

    15/06/2000 21:37:50

    Η Ουάσιγκτον δεν θεωρεί πως πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά της Ελλάδας με αφορμή το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρέσβης στον Γιώργο Παπανδρέου. Το πρωί έγινε από κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της Σκότλαντ Γιάρντ, αναπαράσταση της δολοφονίας του Βρετανού ταξίαρχου Στέφεν Σόντερς, την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο. Στη διάρκεια της αναπαράστασης διανεμήθηκαν στους περαστικούς ειδικά φυλλάδια, τα οποία καλούσαν τους πολίτες να βοηθήσουν το έργο της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

    [06] Ταυτότητες-αναζητείται διάλογος.

    15/06/2000 21:37:43

    Βαθαίνει το ρήγμα κράτους-εκκλησίας για το θέμα των ταυτοτήτων. Δεν είναι δυνατόν να περιφρονηθεί μια τέτοια ηχηρή φωνή, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε στην ιεραρχία προσπάθεια διεκδίκησης ρόλου ξένου προς την παράδοση και την αποστολή της εκκλησίας. Σημείωσε επίσης ότι το κράτος είναι αντοιχτό σε διάλογο, όχι όμως για το θέμα των ταυτοτήτων και ενέταξε στην ισχυρή φαντασία κάποιων τις καταγγελίες του αρχιεπισκόπου περί κυβερνητικής πρόθεσης για κατάργηση του σταυρού από τη σημαία, του θρησκευτικού όρκου και επιβολής του πολιτικού γάμου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 June 2000 - 20:30:32 UTC