Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-έκτακτο συνέδριο.
  • [02] Τρομοκρατία-Χρυσοχοϊδης-Παπανδρέου.
  • [03] Τρομοκρατία-Τσοχατζόπουλος.
  • [04] ΟΗΕ-συνομιλίες για όνομα ΠΓΔΜ.
  • [05] Π.Φάληρο-ληστεία σε Τράπεζα.
  • [06] Τρομοκρατία.
  • [07] Ταυτότητες.
  • [08] ΔΗΚΚΙ.
  • [09] Ολυμπιακοί αγώνες.
  • [10] Σημίτης.

  • [01] ΝΔ-έκτακτο συνέδριο.

    12/06/2000 12:57:50

    Στην ιστορία πέρασε το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ όπου ασκήθηκε έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος. Ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής, κλείνοντας τις εργασίες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές και βιλαέτια. Κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος έχει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας και η μειοψηφία οφείλει να υπακούει στις αποφάσεις της. Σημειώνεται ότι η κ.Μπακογιάννη είχε επικρίνει τις επιλογές της ηγεσίας τα τελευταία τρία χρόνια, και μίλησε για λάθη στην επικοινωνιακή πολιτική.

    [02] Τρομοκρατία-Χρυσοχοϊδης-Παπανδρέου.

    12/06/2000 12:57:43

    Πρωτοβουλία ενημέρωσης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων κι ενίσχυσης της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα αναλάβουν οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και σύμφωνα με πληροφορίες εξέτασαν τα μέτρα που θα ληφθούν για την πάταξη της τρομοκρατίας. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρονται στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών δίωξης της τρομοκρατίας, και στην τροποποίηση των δικαστικών διαδικασίων.

    [03] Τρομοκρατία-Τσοχατζόπουλος.

    12/06/2000 12:57:36

    Το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, μετέβη στη βρετανική πρεσβεία και υπέγραψε στο βιβλίο συλληπητηρίων για το θάνατο του στρατιωτικού ακολούθου. Ο κ.Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε την υποχρέωση της Ελλάδας να προωθήσει όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για να υπάρξει μια απάντηση απέναντι στη νέα φάση επίθεσης, της διεθνούς τρομοκρατίας κατά της χώρας μας.

    [04] ΟΗΕ-συνομιλίες για όνομα ΠΓΔΜ.

    12/06/2000 12:53:46

    Αρχίζουν αύριο στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ύστερα από διακοπή έξι μηνών,οι συνομιλίες για την ονομασία των Σκοπίων. Οι συνομιλίες θα γίνουν μεταξύ των πρέσβεων των δύο χωρών κυρίων Γούναρη και Τοσέφσκι, υπό τη μεσολάβηση του Αμερικανού διπλωμάτη κ.Νίμιτζ

    [05] Π.Φάληρο-ληστεία σε Τράπεζα.

    12/06/2000 12:53:40

    Ενοπλη ληστεία με λεία 3.000.000 δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο. Ενα άτομο με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, απέσπασε από τα ταμεία τα χρήματα και εξαφανίστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

    [06] Τρομοκρατία.

    12/06/2000 09:39:53

    Η Ελλάδα θα υπογράψει με τις ΗΠΑ το μνημόνιο συνεργασίας πάταξης της τρομοκρατίας μέχρι το τέλος του έτους, αποκάλυψε σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος χθες το βράδυ είχε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου. Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Νίκολας Μπέρνς, σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, τονίζει τη βούληση της Ουάσιγκτον να παράσχει κάθε βοήθεια στην Ελλάδα για την πάταξη της τρομοκρατίας και σημειώνει ότι δεν υπάρχει λόγος έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας.

    [07] Ταυτότητες.

    12/06/2000 09:39:47

    Προσκλητήριο συμμετοχής στις λαοσυνάξεις, όπως χαρακτήρισε τις συγκεντρώσεις, που έχουν προγραμματιστεί απο την ιεραρχία για τις ταυτότητες, απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος, κ. Χριστόδουλος. Επίσης,

    απηύθυνε ύστατη έκκληση προς τον πρωθυπουργό να "παγώσει" το θέμα και πρότεινε να φέρει η κυβέρνηση αν θέλει νόμο στη Βουλή, που να καταργεί τον υπάρχοντα ο οποίος επιβάλει την αναγραφή του θρησκεύματος. Απο τις νέες ταυτότητες θα απουσιάζουν θρήσκευμα, υπηκοότητα, όνομα συζύγου, γένος, κατοικία, επάγγελμα, και αποτύπωμα.

    [08] ΔΗΚΚΙ.

    12/06/2000 09:39:41

    Κλίμα προβληματισμού, κριτικής και αυτοκριτικής, αλληλοκατηγοριών και αντεγκλήσεων, στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ που συνεκλήθη, προκειμένου να αποτιμήσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και να τοποθετηθεί επί της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας για την οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος. Ο κ. Τσοβόλας απέδωσε τον αποκλεισμό του κόμματος απο τη Βουλή στις μεθοδεύσεις των "μηχανισμών" του παρακράτους, αλλά και "ξένων πρεσβειών", καθώς και στον "ληστρικό, αντιδημοκρατικό" εκλογικό νόμο.

    [09] Ολυμπιακοί αγώνες.

    12/06/2000 09:39:35

    Αρχίζει σήμερα στο Α' θερινό τμήμα της Βουλής και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, η συζήτηση του νομοσχεδίου, με το οποίο ρυθμίζονται διάφορα θέματα προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [10] Σημίτης.

    12/06/2000 09:39:28

    "Η συμμετοχή στη ζώνη του ευρώ δεν είναι η άφιξη στην Ιθάκη, είναι η αρχή μιας αισιόδοξης και ελπιδοφόρας πορείας για τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες". Αυτό τονίζει σε άρθρο του στα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τίτλο "Οι νέες προκλήσεις μετά την ΟΝΕ". Ο πρωθυπουργός σημειώνει οτι "στόχος αλλά και χρέος μας προς τις επερχόμενες γενεές των Ελλήνων είναι η επίτευξη της πραγματικής σύγκλισης, η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας και η φροντίδα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 June 2000 - 11:30:58 UTC