Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-Πρόταση για σύσταση εξεταστικής στην ΟΑ
  • [02] Επίσκεψη Αθνάρ στην Αθήνα
  • [03] Αρχιεπίσκοπος-Ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
  • [04] Ταυτότητες-Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος
  • [05] Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα του Σταυρού
  • [06] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [07] Επίσκεψη Καραμανλή στα γραφεία της ΟΑ
  • [08] Τουρκία-Σεισμός-Ελληνες σεισμολόγοι
  • [09] Συνελήφθησαν αρχιφύλακες.
  • [10] Ολυμπιακή.
  • [11] Φορτηγά -Εθνικοί οδοί.
  • [12] Καυσαέρια ΙΧ.
  • [13] ΗΠΑ- Ελλάδα.
  • [14] Ταυτότητες.

  • [01] ΝΔ-Πρόταση για σύσταση εξεταστικής στην ΟΑ

    06/06/2000 14:24:00

    Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για την κατάσταση που επικρατεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία, κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή. Οπως αναφέρουν "η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΟΑ χαρακτηρίζεται κατά κοινή ομολογία ακόμη και στελεχών της κυβέρνησης, δραματική και ο εθνικός αερομεταφορέας έχει μπει στο στάδιο της εμπορικής απαξίωσης, ενώ οδηγείται σε διάλυση

    [02] Επίσκεψη Αθνάρ στην Αθήνα

    06/06/2000 14:23:54

  • Δείπνο προς τιμήν του Ισπανού ομολόγου του, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο οποίος πραγματοποιεί από το πρωί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, θα παραθέσει το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Αύριο, ο κ.Αθνάρ, θα γίνει δεκτός, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον κ.Σημίτη και θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    [03] Αρχιεπίσκοπος-Ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

    06/06/2000 14:23:46

    Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλο, με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ζήτησε το μεσημέρι εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε η συνάντηση αυτή να γίνει με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε το μεσημέρι πως η προετοιμασία μιας τέτοιας συνάντησης είναι απαραίτητη ώστε αυτή να είναι παραγωγική και στη βάση πάντα, όπως είπε, της αναγνώρισης και του σεβασμού των διακριτών ρόλων Εκκλησίας-Πολιτείας. Επισήμανε ότι στην ατζέντα που θα διαμορφωθεί από τη συνάντηση εκπροσώπων της ιεραρχίας με τον κ. Ευθυμίου, δεν μπορούν να περιληφθούν άλλα προβλήματα εκτός από εκείνα των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας.

    [04] Ταυτότητες-Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

    06/06/2000 13:17:50

  • Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η έκτακτη συνεδρίαση της ιεραρχίας της εκκλησίας υπό τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και αναμένεται να καθορίσει τη στάση της στους χειρισμούς που θα ακολουθήσει περαιτέρω στο θέμα των ταυτοτήτων.

    [05] Δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα του Σταυρού

    06/06/2000 12:31:07

  • Δόθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στην κυκλοφορία η γέφυρα του Σταυρού στην Αγία Παρασκευή, η οποία παρέμενε κλειστή από το πρωί, λόγω έργων ασφαλτόστρωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, από και προς τα Μεσόγεια.

    [06] Πανελλαδικές εξετάσεις

    06/06/2000 12:30:07

    Στην έκθεση διαγωνίστηκαν το πρωί οι μαθητές της Β`Λυκείου. Αντίθετα, οι μαθητές της τρίτης λυκείου διαγωνίστηκαν στην ιστορία επιστημών και τεχνολογίας.

    [07] Επίσκεψη Καραμανλή στα γραφεία της ΟΑ

    06/06/2000 12:30:00

  • Τα γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον εθνικό μας αερομεταφορέα από εκπροσώπους της διοίκησης και στελέχη της εταιρίας. Η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την κατάσταση στην ΟΑ μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις.

    [08] Τουρκία-Σεισμός-Ελληνες σεισμολόγοι

    06/06/2000 12:25:33

    Στη σεισμική δραστηριότητα του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας, εντάσσεται η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που συγκλόνισε το πρωί την κεντρική Τουρκία και είχε ως αποτέλεσμα 2 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 26 να τραυματιστούν. Οι Ελληνες σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί απο το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στη γείτονα χώρα και τονίζουν οτι παρά το γεγονός, οτι ο σεισμός ήταν ισχυρός, δεν πρόκειται να επηρεάσει τα ρήγματα, του ελληνικού χώρου.

    [09] Συνελήφθησαν αρχιφύλακες.

    06/06/2000 12:24:09

    Δύο αρχιφύλακες, οι Γιώργος Λιανός και Ευστάθιος Αδαμόπουλος, που υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών, συνελήφθησαν για δωροδοκία, απο την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. Οι κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, παρέλαβαν το ποσό των 70.000 δρχ. απο Ελληνα ιδιώτη στο Ζεφύρι, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερους 2 Αλβανούς λαθρομετανάστες. Μαζί με τους αρχιφύλακες συνελήφθηκαν και οι Ευθύμιος Δημητρίου, Αμίζα Αλιμλάρι και Βαλνέτ Νουρεντίνι Αλβανοί υπήκοοι.

    [10] Ολυμπιακή.

    06/06/2000 09:25:42

    Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την κατάσταση στην Ολυμπιακή Αεροπορία θα ζητήσει σήμερα η ΝΔ. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε οτι η κυβέρνηση θα διερευνήσει το θέμα των ευθυνών για την πορεία που έλαβε η υπόθεση της Ολυμπιακής και αν υπάρχουν ευθύνες θα τις αποδώσει σε όσους τους αναλογούν. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να επιλεγεί ο οίκος που θα αναλάβει την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 20% του εθνικού μας αερομεταφορέα.

    [11] Φορτηγά -Εθνικοί οδοί.

    06/06/2000 09:25:36

    Με κοινή απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνίας, επεκτείνονται τα περιοριστικά μέτρα από Παρασκευή έως Κυριακή, στην

    κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα των εθνικών οδών σε όλη την επικράτεια την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς και τις ημέρες των αργιών, όπου αναμένεται κυκλοφοριακή αιχμή, με στόχο τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την περιστολή των τροχαίων ατυχημάτων.

    [12] Καυσαέρια ΙΧ.

    06/06/2000 09:25:29

    Στις 14 Ιουνίου λήγει η δοκιμαστική περίοδος συστάσεων από τις κινητές μονάδες ελέγχου προς τους οδηγούς των οχημάτων, που εκπέμπουν καυσαέρια πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι από 10.000 έως 50.000 δρχ.

    [13] ΗΠΑ- Ελλάδα.

    06/06/2000 09:25:23

    Ανθελληνικό κατασκεύασμα χαρακτήρισε η κυβέρνηση την έκθεση που συνέταξαν εμπειρογνώμονες του Κογκρέσου και στην οποία κατηγορείται η χώρα μας για ελλειπή συνεργασία στον τομέα της πάταξης της τρομοκρατίας. Με το περιεχόμενο της έκθεσης διαφοροποιήθηκε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο εκπρόσωπος του οποίου τόνισε οτι υπάρχει στενή συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας στον τομέα αυτό και υπογράμμισε οτι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της χώρας μας.

    [14] Ταυτότητες.

    06/06/2000 09:25:16

    Αποφασίζει σήμερα η ιεραρχία της εκκλησίας στην έκτακτη συνεδρίασή της, τους χειρισμούς που θα ακολουθήσει περαιτέρω στο θέμα των ταυτοτήτων. Χθες η κυβέρνηση κατέστησε σαφές οτι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση υπό τη σκιά απειλών, εκβιασμών και άστοχων χαρακτηρισμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 June 2000 - 11:30:47 UTC