Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαρκής Ιερά Σύνοδος-ταυτότητες.
  • [02] Σπηλιωτόπουλος - Αγωγή κατά δημοσιογράφων.
  • [03] Εκκλησία-ταυτότητες.
  • [04] Πρέβεζα-σεισμός-ζημιές.
  • [05] Περιστέρι-Οικογενειακή τραγωδία.
  • [06] ΟΛΠ- ΟΛΘ.
  • [07] Πανελλαδικές εξετάσεις.
  • [08] Ταυτότητες.
  • [09] Σεισμός.
  • [10] Νέα Δημοκρατία.

  • [01] Διαρκής Ιερά Σύνοδος-ταυτότητες.

    26/05/2000 14:12:26

    Η εκκλησία θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο για να πείσει την κυβέρνηση ώστε να αλλάξει την απόφασή της στο θέμα των ταυτοτήτων, τόνισε το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος, μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Τόνισε ότι ο αγώνας θα είναι ανένδοτος με δύναμη λόγου και ξένος απο κάθε μορφή περιθωριακής συμπεριφοράς ή μισαλλοδοξίας. Εκανε λόγο για αιφνιδιασμό και εμπαιγμό απο την κυβέρνηση και διερωτήθηκε τι κρύβεται πίσω απο αυτές τις μεθοδεύσεις. Εκανε λόγο για συνδρομή εσωγενών και εξωγενών κύκλων και για μικρή μερίδα εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων που παραπλανά τον πρωθυπουργό. Ο κ. Χριστόδουλος ανακοίνωσε τέλος ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Ιεραρχών στις 6 Ιουνίου για τη λήψη τελικών αποφάσεων.

    [02] Σπηλιωτόπουλος - Αγωγή κατά δημοσιογράφων.

    26/05/2000 13:33:14

    Αγωγή εναντίον των δημοσιογράφων Ν.Κακαουνάκη, Θ.Αναστασιάδη, Β.Περή και του νομίμου εκπροσώπου του ραδιοσταθμού "ΦΛΑΣ ΑΕ" κατέθεσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τυπου της ΝΔ Α.Σπηλιωτόπουλος για τα όσα προεκλογικά και μετεκλογικά είπαν απο τις εκπομπές τους εναντίον του.

    [03] Εκκλησία-ταυτότητες.

    26/05/2000 12:43:53

    Υπο την προεδρία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, πραγματοποιείται απο το πρωί, η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με αντικείμενο το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Ο κ. Χριστόδουλος επισκέφθηκε αργά χθές το βράδυ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλο και σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παρέμβασή του για να μην υπάρξει όξυνση, όπως είπε, μετά τον αιφνιδιασμό που έχει υποστεί η Εκκλησία απο την κυβέρνηση.

    [04] Πρέβεζα-σεισμός-ζημιές.

    26/05/2000 12:42:41

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τον πρωινό σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου ήταν στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Λευκάδας και Αμβρακικού κόλπου. Απο τη δόνηση προκλήθηκαν ρωγμές σε κτίρια της Πρέβεζας και σε αρκετά σπίτια τόσο της πόλης όσο και σε χωριά του νομού. Τρείς πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας σε κατάσταση σοκ. Ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας, Β.Παπαζάχος χαρακτήρισε τη δόνηση ισχυρή αλλά συνέστησε στους πολίτες να μην ανησυχούν.

    [05] Περιστέρι-Οικογενειακή τραγωδία.

    26/05/2000 12:40:17

    Οικογενειακή τραγωδία το πρωί στο Περιστέρι, στην Αθήνα. Απόστρατος συνταγματάρχης πυροβόλησε με καραμπίνα τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Πρόκειται για τον 50χρονο Παύλο Σκόρπη, ο οποίος πυροβόλησε με το όπλο τη γυναίκα του Ελένη 40 ετών και την τραυμάτισε στο λαιμό. Η σύζυγός του μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στον "Ευαγγελισμό" σε κρίσιμη κατάσταση.

    [06] ΟΛΠ- ΟΛΘ.

    26/05/2000 09:05:28

    Επιταχύνται οι διαδικασίες μετοχοποίησης των Οργανισμών Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον ΟΛΠ σχεδιάζεται η δημιουργία τουλάχιστον δύο θυγατρικών, ενώ συμφωνήθηκε το σχήμα μετοχοποίησης να οριστικοποιηθεί στις αρχές του Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, την οποία διεξάγουν αυτή την περίοδο σύμβουλοι. Για τον ΟΛΘ αποφασίστηκε η δημιουργία θυγατρικής, η οποία θα καλύπτει το σύνολο των στοιχείων του Οργανισμού, εκτός από ορισμένα ακίνητα, τα οποία δεν έχουν εμπορική αξία.

    [07] Πανελλαδικές εξετάσεις.

    26/05/2000 09:05:21

    Αύριο Σάββατο συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου να διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά, της θετικής κατεύθυνσης στη Χημεία και της τεχνολογικής κατεύθυνσης στα Μαθηματικά. Οι μαθητές της Β' Λυκείου θα διαγωνιστούν αύριο με Θρησκευτικά γενικής παιδείας.

    [08] Ταυτότητες.

    26/05/2000 09:05:15

    Την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας στο θέμα των ταυτοτήτων ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στη συνάντηση που είχαν αργά χθες το βράδυ με πρωτοβουλία του δεύτερου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε απο τον κ. Στεφανόπουλο να παρέμβει για να μην υπάρξει όξυνση "μετά τον αιφνιδιασμό που έχει υποστεί η εκκλησία απο την κυβέρνηση" για απάλειψη του θρησκεύματος απο τις αστυνομικές ταυτότητες. Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος.

    [09] Σεισμός.

    26/05/2000 09:05:09

    Μικρορωγμές σε μερικά κτίρια της Πρέβεζας προκάλεσε στις 4.28 τα ξημερώματα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Πρέβεζα και τη Λευκάδα.

    [10] Νέα Δημοκρατία.

    26/05/2000 09:05:03

    Αιχμές για την τακτική και τις πολιτικές επιλογές του Κώστα Καραμανλή απο τις ευρωεκλογές εως και τις εθνικές εκλογές άφησαν οι περισσότεροι τομεάρχες στη χθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ. Το πόρισμά τους θα παρουσιάσουν στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 May 2000 - 11:30:48 UTC