Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-Συνεδρίαση ΕΕ.
  • [02] Ολυμπιάδα-Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής.
  • [03] Πειραϊκή-βρέθηκε πτώμα γυναίκας.
  • [04] Εισαγωγικές εξετάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [05] Σεισμός.
  • [06] Νέα Δημοκρατία.
  • [07] Εισαγωγικές εξετάσεις.
  • [08] Ολυμπιάδα.
  • [09] Ελληνοτουρκικά.

  • [01] ΝΔ-Συνεδρίαση ΕΕ.

    24/05/2000 12:49:37

    Συνεδρίασε το μεσημέρι στη Ρηγίλλης υπο την προεδρία του Κώστα Καραμανλή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ. Εξετάστηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας, η πρόσφατη εσωκομματική κρίση και η πορεία προς το συνέδριο. Το Σάββατο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με αντικείμενο το έκτακτο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί τον άλλο μήνα.

    [02] Ολυμπιάδα-Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής.

    24/05/2000 12:49:23

    Συνεδρίασε το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κ.Σημίτη, η διϋπουργική επιτροπή με αντικείμενο την προετοιμασία της Ολυμπιάδας. Νωρίτερα ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τη Ν.Τζαβέλα, η οποία παραιτήθηκε απο την αντιπροεδρία της οργανωτικής επιτροπής "Αθήνα 2004". Εξάλλου, ο κ. Σημίτης το πρωί είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Αμυνας, Α.Τσοχατζόπουλο, Τύπου Δ. Ρέππα, καθώς και τον υφυπουργό Τύπου, Τ.Χυτήρη για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

    [03] Πειραϊκή-βρέθηκε πτώμα γυναίκας.

    24/05/2000 12:21:03

    Μια γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ηλικίας περίπου 40 ετών, βρέθηκε το πρωί πνιγμένη στην ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή. Περίοικοι που εντόπισαν το πτώμα ειδοποίησαν το Λιμενικό, άνδρες του οποίου ερευνούν για την ταυτότητα και τα αίτια του θανάτου της άγνωστης γυναίκας.

    [04] Εισαγωγικές εξετάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    24/05/2000 12:19:50

    Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι γενικές εξετάσεις και οι υποψήφιοι της Α΄ και Β΄ δέσμης διαγωνίστηκαν στη Φυσική, της Γ΄ στα Λατινικά και της Δ΄ στα Μαθηματικά. Τη σκυτάλη παίρνουν από αύριο οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, που θα διαγωνιστούν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία, αντίστοιχα. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν σε περίπου ένα μήνα.

    [05] Σεισμός.

    24/05/2000 09:59:03

    Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,

    σημειώθηκε στις 08.40 το πρωί,στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο, 120 χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας. Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής της Σεισμολογίας, Ακης Τσελέντης, για την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση,που σημειώθηκε το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Καλαμάτας. Οπως τόνισε ο κ.Τσελέντης,ο σεισμός δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία,αφού πρόκειται για μια δόνηση πολύ βαθιά στο πέλαγος. Σε δηλώσεις του,εξάλλου,ο Νομάρχης Μεσσηνίας, Φ.Δράκος

    ανέφερε οτι δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε ολόκληρη τη Μεσσηνία. Σημειώνεται οτι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Πελλοπόνησο, στα Χανιά και τα Κύθηρα.

    [06] Νέα Δημοκρατία.

    24/05/2000 09:00:16

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου θα συζητηθεί η εσωκομματική κρίση και το εκλογικό αποτέλεσμα. Χθες συνήλθε η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, τα μέλη της οποίας επιχείρησαν να προσεγγίσουν, χωρίς μεγάλη επιτυχία, την έννοια του μεσαίου χώρου. Το Σάββατο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με αντικείμενο το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον άλλο μήνα.

    [07] Εισαγωγικές εξετάσεις.

    24/05/2000 09:00:10

    Ολοκληρώνονται σήμερα στις γενικές εξετάσεις με τους υποψηφίους της Α΄ και Β΄ δέσμης να διαγωνίζονται στη Φυσική, της Γ΄ στα Λατινικά και της Δ΄ στα Μαθηματικά. Τη σκυτάλη παίρνουν από αύριο Πέμπτη οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, η δοκιμασία των οποίων θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Χθες πορεία διαμαρτυρίας έκαναν οι αδιόριστοι δάσκαλοι και οι αναπληρωτές καθηγητές ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων τους.

    [08] Ολυμπιάδα.

    24/05/2000 09:00:03

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει το μεσημέρι η διυπουργική επιτροπή για την Ολυμπιάδα του 2004. Χθες ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και οτι θα διοργανώσουμε άρτιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο στη Βουλή, με το οποίο επιλύονται οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα.

    [09] Ελληνοτουρκικά.

    24/05/2000 08:59:57

    Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση, που θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του, Ισμαήλ Τζεμ, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που αρχίζει σήμερα στη Φλωρεντία. Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράιτ, για την κατάσταση στα Βαλκάνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 May 2000 - 11:30:44 UTC