Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρηγίλλης-συναντήσεις Καραμανλή.
  • [02] Υπουργός Εργασίας-απασχόληση.
  • [03] Παπαντωνίου-επιχειρήσεις.
  • [04] Ταυτότητες-θρήσκευμα.
  • [05] Πάτρα-ασθενής σεισμός.
  • [06] Κυβέρνηση-Ολυμπιάδα.
  • [07] Κυβέρνηση - Απασχόληση.
  • [08] Στεφανόπουλος - Μέση Ανατολή.
  • [09] Ταυτότητες - Αναγραφή θρησκεύματος.

  • [01] Ρηγίλλης-συναντήσεις Καραμανλή.

    15/05/2000 13:16:20

    Μία ημέρα μετά τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους που διατύπωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, έχει από το πρωί διαδοχικές συναντήσεις στη Ρηγίλλης, με στελέχη του κόμματος. Συναντήθηκε με το βουλευτή Γιώργο Αλογοσκούφη, ενώ στη συνέχεια είχε συνεργασία με το Γιώργο Βουλγαράκη. Το απόγευμα ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ. Ο Απόστολος Ανδρεουλάκος τονίζει σήμερα στο ΕΘΝΟΣ ότι θα ήταν προς το συμφέρον του κόμματος και του Αρη Σπηλιωτόπουλου αν αξιοποιείτο σε άλλον τομέα και διευκόλυνε ο ίδιος την εκτόνωση της κρίσης.

    [02] Υπουργός Εργασίας-απασχόληση.

    15/05/2000 13:16:13

    Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Γιαννίτσης. Το νέο σχέδιο για την απασχόληση προβλέπει τη δημιουργία 60.000 θέσεων εργασίας ετησίως για την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Παράλληλα, περιλαμβάνει κίνητρα για την πρόσληψη νέων ανέργων. Προηγήθηκε η σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου για την απασχόληση, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, το οποίο και ενέκρινε το σχέδιο που θα αποσταλεί για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [03] Παπαντωνίου-επιχειρήσεις.

    15/05/2000 13:16:07

    Να ανοίξουν τους ορίζοντές τους αναζητώντας νέα σχήματα συνεργασίας κάλεσε τις ελληνικές επιχειρήσεις ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, κηρύσσοντας το πρωί, την έναρξη των εργασιών της ημερίδας για τις στρατηγικές συνεργασίες ελληνικων και διεθνών επιχειρήσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων. Οπως τόνισε ο κ. Παπαντωνίου, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, ενώ το περιβάλλον που διαμορφώνεται ειναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τη δύναμη συνεργασιών και στρατηγικών συμμαχιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

    [04] Ταυτότητες-θρήσκευμα.

    15/05/2000 13:16:00

    Συνεδριάζει σήμερα το προεδρείο της ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και θα ασχοληθεί με το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ζητεί να κατέβουν οι τόνοι αντιπαράθεσης Εκλησίας-Πολιτείας και να κοιτάξει, όπως σημειώνει, η κάθε πλευρά τα του οίκου της. Προσθέτει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, έχει σπάνια προσόντα και είναι κρίμα να αναλώνεται για χάρη της εταιρίας Μέτρησης-Τηλεθέασης Εϊ-Τζι-Μπι.

    [05] Πάτρα-ασθενής σεισμός.

    15/05/2000 13:15:53

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου. Οπως ανακοίνωσε το εργαστήριο σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 20 χιλιόμετρα.

    [06] Κυβέρνηση-Ολυμπιάδα.

    15/05/2000 13:15:46

    Η διοργάνωση της Ολυμπιάδας είναι το αντικείμενο σύσκεψης που είχαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με το διοικητικό συμβούλιο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004, πρόεδρος της οποίας έχει αναλάβει η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Στη σύσκεψη αυτή μετέχει και ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος. Νωρίτερα συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Οργανωτικής Επιτροπής υπό την προεδρία του μέχρι τώρα προέδρου Παναγιώτη Θωμόπουλου.

    [07] Κυβέρνηση - Απασχόληση.

    15/05/2000 09:36:20

    Το εθνικό σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την απασχόληση θα παρουσιάσει στις 12.30 ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, στη διάρκεια συνέντευξης, ενω το θέμα αναμένεται να απασχολήσει συνεδρίαση συναρμοδίων υπουργών. Το νέο εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση, προβλέπει τη δημιουργία 60.000 θέσεων εργασίας ετησίως, για την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

    [08] Στεφανόπουλος - Μέση Ανατολή.

    15/05/2000 09:36:13

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, πραγματοποιεί απο χθες τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη. Σήμερα ο κ. Στεφανόπουλος που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ συναντάται με τον ομόλογό του του Ισραήλ, Εζέρ Βάισμαν και τον πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ. Μεθαύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τα παλαιστινιακά εδάφη και θα συναντηθεί με τον ηγέτη της οργάνωσης για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Γιασέρ Αραφάτ.

    [09] Ταυτότητες - Αναγραφή θρησκεύματος.

    15/05/2000 09:36:07

    Η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χαρακτήρισε προσβλητικές τις απόψεις που διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για το ενδεχόμενο μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ενω πρότεινε δημοψήφισμα για να διαπιστωθεί αν η πλειοψηφία του λαού τάσσεται υπέρ ή κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 May 2000 - 11:30:28 UTC