Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελλάδα-ΕΕ-ΟΝΕ.
  • [02] Συνάντηση εργαζομένων-εργοδοτών.
  • [03] ΝΔ-Καρατζαφέρης-ένταση.
  • [04] Εκδήλωση εργατικής Πρωτομαγιάς.
  • [05] Κρήτη-επίσκεψη υπ.Παιδείας.
  • [06] Συνέντευξη Μ. Χρυσοχοϊδη.
  • [07] Συνέντευξη Σκανδαλίδη
  • [08] Ολυμπιακοί Αγώνες.
  • [09] Αρθρο Σουφλιά.
  • [10] Συνέντευξη Προκόπη Παυλόπουλου
  • [11] Συνέντευξη υπουργού Δικαιοσύνης.
  • [12] Ελλάδα - ΟΝΕ.

  • [01] Ελλάδα-ΕΕ-ΟΝΕ.

    08/05/2000 13:00:27

  • Εγκαινιάζεται ουσιαστικά σήμερα η τελική φάση των διαβουλεύσεων της Ελλάδας με την Ευρωπαική Ενωση, πριν την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις 19 Ιουνίου, για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Συμβούλιο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, θα παρουσιάσει στους ομολόγους του, τις κατευθύνσεις της δημοσιονομικής και της διαρθρωτικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα στο ΕΚΟΦΙΝ θα συζητηθεί και η πτωτική πορεία του Ευρώ, έναντι του δολαρίου. Στην Αθήνα, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ο πληθωρισμός του Απριλίου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώθηκε στο 2,8%, από 3,1% που ήταν το Μάρτιο.

    [02] Συνάντηση εργαζομένων-εργοδοτών.

    08/05/2000 13:00:20

    Και νέα συνάντηση είχαν σήμερα εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων με αντικείμενο την υπογραφή της νέας εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η ΓΣΕΕ, διεκδικεί αυξήσεις της τάξης του 5% ενώ αντίθετα, η εργοδοτική πλευρά, αντιπροτείνει 2,5% . Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που οι εργοδοτικοί φορείς εμμείνουν στην πρότασή τους.

    [03] ΝΔ-Καρατζαφέρης-ένταση.

    08/05/2000 13:00:13

    Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στη Ρηγίλλης η συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καρατζαφέρη στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ο οποίος κατηγορεί με σκληρές εκφράσεις τόσο τον εκπρόσωπο της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο, τον οποίο αποκαλεί "Σαλώμη της ΝΔ" όσο και τον ίδιο τον κ.Καραμανλή, επιρρίπτοντάς τους τις ευθύνες για την ήττα του κόμματος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη ΝΔ, ενώ ο κ.Καραμανλής φέρεται ενοχλημένος από τις δηλώσεις του κ.Καρατζαφέρη.

    [04] Εκδήλωση εργατικής Πρωτομαγιάς.

    08/05/2000 13:00:07

    Συνέχεια σήμερα των συγκεντρώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ της ΝΔ πραγματοποιεί το απόγευμα, συγκέντρωση στο Γκάζι. Για αύριο η ΑΔΕΔΥ, έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.30 εως τις 2.30 το απόγευμα. Επίσης αύριο η πρωτοβουλία συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο Συνασπισμό, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή.

    [05] Κρήτη-επίσκεψη υπ.Παιδείας.

    08/05/2000 13:00:00

    Επισκέψεις σε σχολεία του Ηρακλείου πραγματοποιεί από το πρωί, ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος ενημερώνεται για τα εκπαιδευτικά προβλήματα. Ο κ.Ευθυμίου θα συναντηθεί σήμερα με το δήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Ασλάνη, το νομάρχη Γιάννη Γαρυφαλλάκη και φορείς της εκπαίδευσης.

    [06] Συνέντευξη Μ. Χρυσοχοϊδη.

    08/05/2000 09:16:12

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ανακοινώνει οτι σπάει τα πολυδύναμα αστυνομικά τμήματα και δημιουργεί νέα τμήματα κατά δήμο, ακόμα και κατά συνοικία. Επίσης,

    στηρίζει τον αρχηγό της ΕΛΑΣ ζητώντας απο τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε ταχεία εκκαθάριση των σχετικών υποθέσεων. Παράλληλα, με νομοθετική διάταξη που θα φέρει στη Βουλή καθιερώνει τη λογική της μηδενικής ανοχής στις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    [07] Συνέντευξη Σκανδαλίδη

    08/05/2000 09:16:06

    Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί πραγματικά να επανιδρυθεί, θα πρέπει ουσιαστικά να επιστρέψει στις ρίζες του, στο 1974 και να επιδιώξει την επανίδρυσή του μέσα απο την αυτοοργάνωση, δηλώνει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Επίσης, απευθύνεται σε "όσους κουράστηκαν" και προειδοποιεί οτι στη νέα εποχή "το κλίμα της επετηρίδας" θα σαρωθεί απο τα πράγματα. Επισημαίνει οτι ο Κώστας Σημίτης έχει χρέος, οφείλει, να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

    [08] Ολυμπιακοί Αγώνες.

    08/05/2000 09:15:59

    Νέο κύκλο επαφών με κυβερνητικά στελέχη για την επιτάχυνση των έργων για την Ολυμπιάδα του 2004 έχει απο σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Το μεσημέρι συναντάται με τον υπουργό Πολιτισμού, Θεόδωρο Πάγκαλο, ενω αύριο θα προεδρεύσει σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη. Ο

    πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του χθες στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, πρότεινε να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ή η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

    [09] Αρθρο Σουφλιά.

    08/05/2000 09:15:53

    Σε άρθρο του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο πρώην υπουργός, Γιώργος Σουφλιάς, τονίζει μεταξύ άλλων οτι "ο εκσυγχρονισμός των κομμάτων δεν γίνεται με διακηρύξεις και ταμπέλες ή με ανειλικρινείς απόπειρες διεύρυνσης για τον αυτοσκοπό της εξουσίας, αλλά με ουσιαστικές πολιτικές επιλογές. Ο κ. Σουφλιάς αναφέρει οτι "οφείλει να διερωτηθεί κανείς πόσο χρήσιμο και πειστικό είανι τελικά το να "βαφτίζεται"-προκειμένου να προσδοθεί πολιτικό περιεχόμενο - ως "πολιτική μεσαίου χώρου" η τήρηση πχ υπεύθυνης γραμμής στα εθνικά θέματα.

    [10] Συνέντευξη Προκόπη Παυλόπουλου

    08/05/2000 09:15:47

    Σαφέστατες προειδοποιήσεις προς ακροδεξιούς βουλευτές, αλλά και υποψήφιους δελφίνους στο κόμμα, απευθύνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, μέσω συνέντευξής του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο κ. Παυλόπουλος προτείνει ακόμη βαθιές τομές στην οργάνωση του κόμματος στο προσεχές συνέδριο, με άνοιγμα στο κοινωνικό σύνολο, ενω είναι επιφυλακτικός στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων".

    [11] Συνέντευξη υπουργού Δικαιοσύνης.

    08/05/2000 09:15:41

    Θέμα σαφέστερου διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων κράτους και εκκλησίας θέτει ο Μιχάλης Σταθόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης αποδέχεται πως υπάρχει μια υπερπροστασία της επικρατούσας θρησκείας, τάσσεται υπέρ του πολιτικού όρκου, της μη θρησκευτικής κηδείας και θεωρεί αντίθετη με το νόμο περί προσωπικών δεδομένων την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

    [12] Ελλάδα - ΟΝΕ.

    08/05/2000 09:15:33

    Με τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, εγκαινιάζονται ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις, που θα οδηγήσουν στην τελική έγκριση ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ, στη Σύνοδο Κορυφής της 19ης Ιουνίου. Πληροφορίες αναφέρουν οτι κατά την σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, την απελευθέρωση των αγορών και του ασφαλιστικού. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο πληθωρισμός του Απριλίου, ο οποίος διαμορφώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο 2,7%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 May 2000 - 11:30:40 UTC