Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραίτηση Β΄υπαρχηγού ΕΛΑΣ.
  • [02] Στο επίκεντρο της κυβέρνησης η Ολυμπιάδα.
  • [03] Σε πτώση ο πληθωρισμός.
  • [04] Επίσκεψη Κ.Στεφανόπουλου στη Ροδόπη.
  • [05] Πορτογαλία-ΕΕ-Σύνοδος ΥΠΕΞ-Γ.Παπανδρέου.

  • [01] Παραίτηση Β΄υπαρχηγού ΕΛΑΣ.

    06/05/2000 20:37:49

    Την παραίτησή του από τη θέση του δεύτερου υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας υπέβαλε σήμερα, μία ημέρα μετά τις κρίσεις στο Σώμα, ο αντιστράτηγος Γιώργος Παπαδημητρόπουλος. Στο κείμενο της παραίτησής του, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκφράζει την αντίθεσή του στην παραμονή και των τριών αντιστρατήγων στην κορυφή της Αστυνομίας και επίσης την αντίθεσή του και τη διαμαρτυρία του σε δημοσιεύματα για δήθεν διαφθορά στο 90% των στελεχών της Αστυνομίας. Ανακοίνωση με την οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των κρίσεων στην ΕΛΑΣ εξέδωσε η ΝΔ.

    [02] Στο επίκεντρο της κυβέρνησης η Ολυμπιάδα.

    06/05/2000 20:37:42

  • Η προώθηση των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης. Το θέμα, μεταξύ άλλων, απασχόλησε χθες την Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος συναντήθηκε και με το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατέστησε σαφές οτι δεν θα δημιουργηθεί υπουργείο για την Ολυμπιάδα. Τη Δευτέρα, ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού Θεόδωρο Πάγκαλο, ενώ οι κυβερνητικές διεργασίες θα κορυφωθούν την Τρίτη, οπότε ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε ευρεία διϋπουργική σύσκεψη με αντικείμενο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [03] Σε πτώση ο πληθωρισμός.

    06/05/2000 20:37:36

    Στο 2,7% διαμορφώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, έναντι 3,1% που "έτρεχε" το Μάρτιο. Έπίσημη ανακοίνωση αναμένεται να κάνει τη Δευτέρα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η υποχώρηση του πληθωρισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, παρά την ανατίμηση του δολαρίου. Τη Δευτέρα εξάλλου, θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες, το συμβούλιο των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τη συμμετοχή του Γιάννου Παπαντωνίου.

    [04] Επίσκεψη Κ.Στεφανόπουλου στη Ροδόπη.

    06/05/2000 20:37:29

    Στη Ροδόπη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος όπου αύριο θα του δοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης. Το μεσημέρι, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Ξάνθη με την επισκεψή του στην πατρίδα του Δημόκριτου, τα Αβδηρα, ενώ κατά τη μεταβασή του στην Κομοτηνή ο κ.Στεφανόπουλος επισκέφθηκε το δήμο Ιάσμου.

    [05] Πορτογαλία-ΕΕ-Σύνοδος ΥΠΕΞ-Γ.Παπανδρέου.

    06/05/2000 20:37:23

    Οι προτάσεις της Ελλάδας για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για τα Βαλκάνια και την άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί κατά της Γιουγκοσλαβίας κερδίζουν συνεχώς έδαφος, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σήμερα στις Αζόρες. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει μια συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα Βαλκάνια και το θέμα αυτό συζητήθηκε σε βάθος με στόχο να υπάρξει μια ενιαία στρατηγική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 May 2000 - 20:30:23 UTC