Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστάτωση στη Σοφοκλέους από δηλώσεις τραπεζίτη.
  • [02] Αρχισε η έξοδος για το Πάσχα.
  • [03] Οι νέοι τομεάρχες της ΝΔ.
  • [04] Υγρά καύσιμα-Αυξηση τιμών.
  • [05] Ριζική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ προανήγγειλε ο Παπαδόπουλος.
  • [06] Εβερτ για Χρηματιστήριο
  • [07] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Μπούντεσμπανκ

  • [01] Αναστάτωση στη Σοφοκλέους από δηλώσεις τραπεζίτη.

    26/04/2000 21:29:51

    Αναστάτωση στη Σοφοκλέους προκάλεσε η άποψη Γερμανού τραπεζίτη ότι θα πρέπει να αναβληθεί για ένα χρόνο η ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ. Ο κ. Χανς Ρέκερ αναδιπλώθηκε λίγο αργότερα, ενώ αποστάσεις από τις απόψεις του πήρε η μπούντεσμπανκ. Ο Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι στις 3 Μαϊου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι εκθέσεις της Κομισιόν και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, που θα αντιμετωπίζουν θετικά την αίτηση της Ελλάδας για ένταξη στην ΟΝΕ. Η δήλωση Ρέκερ προκάλεσε μεγάλη πτώση, πάνω από 4%, του γενικού δείκτη στη Σοφοκλέους, για να κλείσει τελικά με απώλειες 1,83%.

    [02] Αρχισε η έξοδος για το Πάσχα.

    26/04/2000 21:29:44

    Αρχισε η έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την επαρχία για τις γιορτές του Πάσχα, που φέτος συνδυάζονται και με την Πρωτομαγιά. Η τροχαία θα θέτει καθημερινώς σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών, ενώ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια σε πλοία, τρένα, αεροπλάνα και λεωφορεία. Ο καιρός πάντως μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι άστατος και θα βελτιωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

    [03] Οι νέοι τομεάρχες της ΝΔ.

    26/04/2000 21:29:38

    Σε ανασχηματισμό και διεύρυνση του σχήματος των τομεαρχών της ΝΔ προχώρησε ο Κώστας Καραμανλής. Στο νέο σχήμα υπάρχουν επτά νέα πρόσωπα και απουσιάζει ο Μιχάλης Λιάπης. Η Ντόρα Μπακογιάννη αναλαμβάνει τους τομείς Εξωτερικών και Αμυνας, ο Γιώργος Βουλγαράκης την ανάπτυξη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τον πολιτικό σχεδιασμό και ο Μ. Κεφαλογιάννης πολιτισμό και Ολυμπιακούς αγώνες. Σταθεροί παρέμειναν οι Γιώργος Αλογοσκούφης στην οικονομία και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος εκπρόσωπος Τύπου. Τον τομέα Δημόσιας Διοίκησης ανέλαβε ο Βύρων Πολύδωρας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, Εργασίας η Μαριέττα Γιαννάκου, Υγείας ο Νικήτας Κακλαμάνης και Ναυτιλίας και τουρισμού ο Γ. Παπαθανασίου.

    [04] Υγρά καύσιμα-Αυξηση τιμών.

    26/04/2000 21:29:31

    Σημαντικά αυξημένες είναι από τα μεσάνυχτα οι τιμές των υγρών καυσίμων, εξαιτίας της συνεχούς ανατίμησης του δολαρίου. Έτσι η τιμή της βενζίνης αυξάνεται κατά 5,9 δρχ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης θα πωλείται ακριβότερο κατά περίπου 4 δρχ, ενώ η τιμή του ντίζελ θέρμανσης αυξάνεται κατά 4,8 δρχ το λίτρο.

    [05] Ριζική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ προανήγγειλε ο Παπαδόπουλος.

    26/04/2000 21:29:24

    Την αποφασή του για ριζική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, με έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και την εξυπηρέτηση του ασθενούς, τόνισε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος άρχισε ήδη επισκέψεις σε νοσοκομεία για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι θα

    επανεξεταστεί ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, θα γίνουν έλεγχοι στα οικονομικά των νοσοκομείων, ο δημόσιος χαρακτήρας των οποίων θα διασφαλιστεί, ενώ με προεδρικά διατάγματα θα καθορίζονται οι όροι λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων.

    [06] Εβερτ για Χρηματιστήριο

    26/04/2000 14:39:38

    Την παραίτηση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου και των μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ, με αφορμή την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους, διαφορετικά, οπως είπε ο κ. Εβερτ, η κυβέρνηση θα πρέπει να τους απομακρύνει αμέσως.

    [07] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Μπούντεσμπανκ

    26/04/2000 14:39:32

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε το μεσημέρι ότι η Μπούντεσμπανκ έχει επισήμως ταχθεί υπέρ της ελληνικής ένταξης στην ΟΝΕ. Επανέλαβε ότι στις 3 Μαιου θα δημοσιοποιηθούν οι εκθέσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας που θα στηρίζονται στις εκθέσεις των κεντρικών τραπεζών των μελών της ΟΝΕ. Οι περισσότερες, πρόσθεσε, αν όχι όλες, θα είναι θετικές. Ο κ.Ρέππας πρόσθεσε, ότι ως εκ΄τούτου οι απόψεις που μετέδωσε το Ρόιτερ είναι προσωπικές και δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσουν προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 April 2000 - 20:30:31 UTC