Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιξε το αεροδρόμιο Μακεδονία.
  • [02] Διεθνής χρηματιστηριακή κρίση.
  • [03] Υπ.Παιδείας-τεστ δεξιότητων.
  • [04] Ελληνοτουρκική συνάντηση.
  • [05] Αθήνα-επίσκεψη Σιμόν Πέρες.
  • [06] Εξάρθρωση σπείρας αρχαιοκαπήλων.
  • [07] Ελληνοτουρκική συνάντηση.
  • [08] Συνασπισμός.
  • [09] Συνέντευξη Πάγκαλου.
  • [10] Κυπριακό.
  • [11] Ανακήρυξη βουλευτών.
  • [12] Διεθνή χρηματιστηριακή κρίση.

  • [01] Ανοιξε το αεροδρόμιο Μακεδονία.

    17/04/2000 13:21:01

    Για περίπου τεσσεράμισι ώρες έμεινε κλειστό σήμερα το αεροδρόμιο «Μακεδονία της Θεσσαλονίκης λόγω της πυκνής ομίχλης, που κάλυψε από τις 7 το πρωί την περιοχή της Μίκρας. Στο διάστημα αυτό ακυρώθηκαν δύο πτήσεις ενώ σε πολλές άλλες σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

    [02] Διεθνής χρηματιστηριακή κρίση.

    17/04/2000 13:19:03

    Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν σήμερα τα χρηματιστήρια της Ασίας, ενώ πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, στον απόηχο του μίνι-κράχ της περασμένης Παρασκευής στη Νέα Υόρκη. Στο Τόκιο, ο δείκτης Νικέϊ έχασε περίπου 7%, στο Χόνγκ-Κόνγκ 8%, ενω τη μεγαλύτερη πτώση, που ξεπέρασε το 11%, είχε το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας. Στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια κατα την έναρξη των συνεδριάσεων

    σημείωναν πτώση περίπου στο 4%, με τη μεγαλύτερη στο Παρίσι που άγγιξε το 5%. Στο μεταξύ στο Τόκιο, η ιαπωνική κυβέρνηση, εξετάζει τη λήψη μέτρων για στήριξη της αγοράς. Ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ένα τρίς γιέν απο τα κρατικά αμοιβαία κεφάλαια, για την αγορά μετοχών.

    [03] Υπ.Παιδείας-τεστ δεξιότητων.

    17/04/2000 13:18:56

    Τέλος για φέτος στο τεστ δεξιοτήτων για τους μαθητές του λυκείου, βάζει ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των "ΝΕΩΝ". Τα τέστ αυτά θα διεξαχθούν πειραματικά και η απόδοση των μαθητών δεν θα προσμετρηθεί για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί και η εξεταστέα ύλη, για τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου, η οποία θα είναι μειωμένη από 50 εως και 75%, ανάλογα με το μάθημα. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο, αναβολής κατά ένα μήνα των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

    [04] Ελληνοτουρκική συνάντηση.

    17/04/2000 13:18:49

    Συναντήθηκαν το πρωί στην Αθήνα οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας και συζήτησαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών σε κοινοτικά προγράμματα. Οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν αύριο και θα εξεταστούν θέματα που αφορούν στην υποβοήθηση από την Ελλάδα της τουρκικής διαδικασίας προσαρμογής προς το κοινοτικό δίκαιο και τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις.

    [05] Αθήνα-επίσκεψη Σιμόν Πέρες.

    17/04/2000 13:18:42

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργός περιφερειακής συνεργασίας του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ο οποίος θα μετάσχει σε συνέδριο του ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ, με θέμα την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και την ασφάλεια στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο. Το πρωί συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και το μεσημέρι με το δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

    [06] Εξάρθρωση σπείρας αρχαιοκαπήλων.

    17/04/2000 13:18:35

    Μεγάλη επιτυχία της αστυνομικής διεύθυνσης Λακωνίας, άνδρες της οποίας, συνέλαβαν δύο Γερμανούς αρχαιοκάπηλους και μία συμπατριώτισσά τους. Αστυνομικοί σε έρευνα που έκαναν χθες το βράδυ σε αυτοκίνητο ενός Γερμανού, βρήκαν αρχαιολογικά μικροαντικείμενα και δύο ανιχνευτές μετάλλου. Στη συνέχεια σε έρευνα στο σπίτι του οδηγού, στο χωριό Καρνούπολη Λακωνίας, βρέθηκαν πήλινα και χάλκινα αρχαιολογικά ευρήματα και εικόνες, αμύθητης αξίας. Στην περιοχή μεταβαίνουν σήμερα μέλη της αρχαιολογικής υπηρεσίας για να εκτιμήσουν την αξία των ευρημάτων. Οι έρευνες από την αστυνομία συνεχίζονται για να διαπιστωθεί το εύρος της σπείρας των αρχαιοκάπηλων.

    [07] Ελληνοτουρκική συνάντηση.

    17/04/2000 08:57:00

    Θέματα σχετικά με τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας σε κοινοτικά προγράμματα θα συζητηθούν σήμερα και αύριο, στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, μεταξύ διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Επίσης, θα συζητηθούν η υποβοήθηση από την Ελλάδα της τουρκικής διαδικασίας προσαρμογής προς το κοινοτικό δίκαιο και οι τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις (θεσμικά, Διακυβερνητική, Διεύρυνση, ΚΕΠΠΑ κά).

    [08] Συνασπισμός.

    17/04/2000 08:56:53

    Με ανοιχτά τα εσωτερικά του μετωπα όπως προέκυψε απο την διήμερη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο ΣΥΝ οδεύει προς το συνέδριο του Ιουνίου μετά τα απογοητευτικά για αυτό αποτελέσματα των εκλογών. Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ σε κλίμα επικρίσεων που δέχθηκε αλλά και απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Η εισήγηση του κ.Κωνσταντόπουλου εγκρίθηκε με 75 ψήφους υπέρ 19 κατά και 9 λευκά.

    [09] Συνέντευξη Πάγκαλου.

    17/04/2000 08:56:47

    Ενα άδειο κουστούμι είναι πια το ΠΑΣΟΚ ως κομματικός μηχανισμός, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος. Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά τονίζει οτι "είναι σαφές οτι η Αγκυρα δεν είναι έτοιμη να κάνει τα βήματα, που χαράζει η απόφαση του Ελσίνκι. Ο κ. Πάγκαλος υπογραμμίζει επίσης οτι "το ΔΗΚΚΙ τελείωσε, όπως και το κόμμα του κ. Σαμαρά. Επίσης, απευθύνει προσκλητήριο συνεργασίας με τον ΣΥΝ που θα μπορούσε να επεκταθεί και σε κυβερνητικό επίπεδο.

    [10] Κυπριακό.

    17/04/2000 08:56:41

    Ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη 19 Μαϊου στην Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, σχετικά με την πορεία του Κυπριακού. Η αλληλοενημέρωση θα γίνει δυο ημέρες πριν απο την επανάληψη των επαφών στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

    [11] Ανακήρυξη βουλευτών.

    17/04/2000 08:56:34

    Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακηρυχθούν απο τα κατά τόπους πρωτοδικεία οι βουλευτές. Την τελευταία στιγμή τέσσερις έδρες άλλαξαν "χέρια". Συγκεκριμένα, από το ΠΑΣΟΚ έχασαν τις έδρες τους ο Γιάννης Καψής (Β' Πειραιά) και ο Γιάννης Βλαντής (Κοζάνη) και εκλέγονται ο Σταύρος Σουμάκης (Α' Πειραιά) και ο Βασίλης Οικονόμου (υπόλοιπο Αττικής). Απο τη ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος (Α' Πειραιά) και ο Θανάσης Μπούρας (υπόλοιπο Αττικής) και τις κερδίζουν ο Βασίλης Μπαρμπαγιάννης (Β' Πειραιά) και ο Βασίλης Βίζας (Κοζάνη).

    [12] Διεθνή χρηματιστηριακή κρίση.

    17/04/2000 08:56:28

    Βαρόμετρο για τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στην ελληνική χρηματαγορά θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά τη μεγάλη πτώση 5,29% που σημειώθηκε την Παρασκευή στο γενικό του δείκτη, αλλά και τις σημαντικότατες απώλειες 5,66% που είχε την ίδια εκείνη μέρα ο Ντάου Τζόουνς της Νέας Υόρκης. Τα χρηματιστήρια της Ασίας, που είναι τα πρώτα που άνοιξαν, έχουν στο ξεκίνημά τους μεγάλες απώλειες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 April 2000 - 11:31:13 UTC