Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εληξε η προεκλογική δραστηριότητα.
  • [02] Σπηλιωτόπουλος-Βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ.
  • [03] Η μετακίνηση των ετεροδημοτών.
  • [04] Πέθανε ο Ακης Πάνου.
  • [05] Προφυλακίστηκαν οι δύο υπάλληλοι χρηματιστηριακής εταιρίας.

  • [01] Εληξε η προεκλογική δραστηριότητα.

    07/04/2000 21:31:09

  • Λίγα μόλις 24ωρα απομένουν από την τελική εκλογική αναμέτρηση. Η προεκλογική δραστηριότητα τερματίσθηκε απόψε με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Πεδίον του Αρεως, και στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος αναφερόμενος στη διαρροή δημοσκοπήσεων, έκανε λόγο για "παπαγαλάκια" της Ρηγγίλης. Υποστήριξε τέλος οτι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση ετεροδημοτών που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ.

    [02] Σπηλιωτόπουλος-Βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ.

    07/04/2000 21:31:02

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στην τελευταία προεκλογική ενημέρωση εμφανίσθηκε βέβαιος για τη νίκη του κόμματος, τονίζοντας οτι ολοκληρώθηκε ένας σταθμός. Παράλληλα, έκανε άνοιγμα

    προς τους ψηφοφόρους της αριστεράς τονίζοντας ότι τα ψευτοδιλήμματα βλάπτουν τη δημοκρατία. Η γγ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του κόμματος στα Χαυτεία. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ περιοδεύει στην Ηλεία, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ματαίωσε τις δραστηριότητές του εξαιτίας αιφνίδιου οικογενειακού προβλήματος.

    [03] Η μετακίνηση των ετεροδημοτών.

    07/04/2000 21:30:55

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η μετακίνηση των ετεροδημοτών προς τους τόπους καταγωγής τους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Από απόψε έως το βράδι της Δευτέρα, δωρεάν θα είναι η διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια. Για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, επιστρέφονται από την τροχαία οι πινακίδες των αυτοκινήτων και οι άδειες κυκλοφορίας. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ την ψήφο θα διεκδικήσουν 26 κόμματα.

    [04] Πέθανε ο Ακης Πάνου.

    07/04/2000 21:30:49

    Στα 67 του χρόνια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ένας από τους πιό δημιουργικούς Ελληνες καλλιτέχνες. Ο λόγος για τον Ακη Πάνου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Ευγενίδειο Νοσοκομείο. Η υγεία του είχε κλονισθεί το τελευταίο διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του φίλου της κόρης του. Μερικά από τα πιο γνωστά του τραγούδια είναι: "Η ζωή μου όλη", "Η πιο μεγάλη ώρα", "Δεν θέλω τη συμπόνοια κανενός", "Η πιο μεγάλη ώρα", "Ο τρελλός" κ.α.

    [05] Προφυλακίστηκαν οι δύο υπάλληλοι χρηματιστηριακής εταιρίας.

    07/04/2000 21:30:42

    Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους στο 10ο ειδικό ανακριτή, οι Γεώργιος Μασταγκάκης 34 χρόνων αντικρυστής της χρηματιστηριακής εταιρίας ΑΧΕ Βορείου Ελλάδος και Νικόλαος Σκόνδρας 28 χρόνων, πρώην ταμίας της ίδιας ΑΧΕ, που κατηγορούνται ο πρώτος ως αυτουργός και ο δεύτερος ως άμεσα συνεργός του στη γνωστή υπόθεση της εξαπάτησης τουλάχιστον 14 πελατών της εταιρίας μέσω των παράνομων αγοραπωλησιών των μετοχών τους, συνολικού ύψους 1,7 δισ. δρχ. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους πελάτες της εταιρίας διαπίστωσε ότι γινόταν αγοραπωλησία των μετοχών του χωρίς δική του εντολή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 April 2000 - 20:31:26 UTC