Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Καραμανλή.
  • [02] ΓΣΕΕ-Μητσοτάκης-ενίσχυση εισοδήματος εργατών.
  • [03] Κινητικότητα αρχηγών.
  • [04] Επίσκεψη προέδρου Γερμανίας.
  • [05] Τρόλεϊ-αναστολή κινητοποιήσεων.
  • [06] Θεσσαλονίκη-αεροδρόμιο-ομίχλη.
  • [07] Εξιχνίαση ληστείας.
  • [08] Εκρήξεις.
  • [09] Επίσκεψη Προέδρου Γερμανίας.
  • [10] Κινητικότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [11] Εκλογές - Συνέντευξη Καραμανλή.
  • [12] Εκλογές - Συνέντευξη Σημίτη.

  • [01] Συνέντευξη Καραμανλή.

    04/04/2000 13:59:43

    Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης έδωσε το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Καραμανλής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με τις ευρωπαϊκές και κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι η πολιτική της για ένταξη στην ΟΝΕ κόστισε σε χρόνο και χρήμα. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων τη δημοσιονομική εξυγίανση, φορολογική μεταρρύθμιση, απελευθέρωση της οικονομίας απο κρατικές παρεμβάσεις, ευρύ φάσμα αποκρατικοποιήσεων και απελευθέρωση αγορών.

    [02] ΓΣΕΕ-Μητσοτάκης-ενίσχυση εισοδήματος εργατών.

    04/04/2000 13:17:39

    Θετικό ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου για τη χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για την ενίσχυση του εισοδήματος 270.000 ανειδίκευτων εργατών που αμοίβονται με τους κατώτερους μισθούς και ημερομίσθια. Ο κ.Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων. Στο μεταξύ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του κ.Σημίτη, μίλησε για προεκλογικές παροχές χωρίς αντίκρυσμα και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός χάνει και τα τελευταία κατάλοιπα της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας του.

    [03] Κινητικότητα αρχηγών.

    04/04/2000 13:17:33

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, περιόδευσε το πρωί σε εργοστάσια στη Νέα Ιωνία. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος θα μιλήσει το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην Ομόνοια. Ο κ.Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ δηλώνει ότι ο Συνασπισμός δεν επιδιώκει απλά να μπει στη βουλή αλλά να κερδίσει υψηλό ποσοστό. Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας περιόδευσε το πρωί στην Ηπειρο και το απόγευμα στην Αιτωλοακαρνανία.

    [04] Επίσκεψη προέδρου Γερμανίας.

    04/04/2000 13:17:27

    Τα Καλάβρυτα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοχάνες Ράου συνοδευόμενος από τον ομόλογό του Κωστή Στεφανόπουλο. Ο κ.Ράου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους ναζί. Το πρωί ο Γερμανός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν οι διμερείς σχέσεις και η κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [05] Τρόλεϊ-αναστολή κινητοποιήσεων.

    04/04/2000 13:17:18

    Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους μετά από δύο μήνες απεργιών οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Από σήμερα τα τρόλεϊ κυκλοφορούν κανονικά ενώ το σωματείο των εργαζομένων ανακοίνωσε ότι θα επανέλθουν στις κινητοποιήσεις τους μετά τις εκλογές.

    [06] Θεσσαλονίκη-αεροδρόμιο-ομίχλη.

    04/04/2000 13:17:09

    Προβλήματα δημιουργήθηκαν και πάλι το πρωί στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης λόγω πυκνής ομίχλης. Αναβλήθηκαν περισσότερες από δέκα πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ενώ το αεροδρόμιο άνοιξε λίγο πριν το μεσημέρι.

    [07] Εξιχνίαση ληστείας.

    04/04/2000 13:17:02

    Εξιχνιάστηκε η ληστεία που έγινε την 1η Απριλίου στο ανταλλακτήριο συναλλάγματος "Change Star" που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελοκήπους. Δράστης είναι ο Κωνσταντίνος Κοντομάνογλου 30 ετών ο οποίος με την απειλή όπλου είχε αποσπάσει απο υπάλληλο του ανταλλακτηρίου το ποσό των 2.300.000 δραχμών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε το ποσό που αποδόθηκε στον υπεύθυνο της εταιρίας, ενώ σε βάρος του δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

    [08] Εκρήξεις.

    04/04/2000 10:14:33

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα εξω απο κατάστημα γενικού εμπορίου, στην οδό Κρήτης 8, στο Αιγάλεω και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε γύρω καταστήματα και αυτοκίνητα. Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού με γκαζάκια έγινε λίγη ώρα νωρίτερα στο εκλογικό κέντρο της υποψήφιας της ΝΔ, Μαριέτας Γιαννάκου - Κουτσίκου, στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Φειδιππίδου. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν απο έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στη 1 τα ξημερώματα δυο αυτοκίνητα της εταιρίας σωληνώσεων "ΑΕ Γιαγιάς" στο Ικόνιο του Κερατσινίου.

    [09] Επίσκεψη Προέδρου Γερμανίας.

    04/04/2000 10:14:27

    Επίσκεψη στα Καλάβρυτα θα πραγματοποιήσουν σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, Γιοχάνες Ράου και ο Ελληνας ομόλογός του, Κωστής Στεφανόπουλος. Προηγουμένως ο υψηλός φιλοξενούμενος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, κ. Σημίτη. Στη διάρκεια δείπνου χθες προς τιμήν του κ. Ράου ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσει "απαραιτήτως" σε "κινήσεις ουσίας", προκειμένου να υπάρξει πλήρης και διαρκής ομαλότης στις σχέσεις Αθηνών - Αγκυρας.

    [10] Κινητικότητα πολιτικών αρχηγών.

    04/04/2000 10:14:20

    Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,θα περιοδεύσει στην κλωστοϋφαντουργία "3 Αλφα" στη Νέα Ιωνία. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος, θα μιλήσει το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια, ενω με συνέντευξή του ΣΤΑ ΝΕΑ ζητάει υψηλό εκλογικό ποσοστό. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, κ. Τσοβόλας, θα περιοδεύσει σήμερα στην Ηπειρο και στην Αιτωλοακαρνανία, ενω χθες μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Κάνιγγος άσκησε διμέτωπη κριτική κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    [11] Εκλογές - Συνέντευξη Καραμανλή.

    04/04/2000 10:14:13

    Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη νίκη στις εκλογές, αλλά και έτοιμος για την ήττα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, με συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Παραδέχεται οτι οι εκλογές μοιάζουν σαν πολύ κοντινή μάχη, επισημαίνει ομως πως αισθάνεται οτι υπάρχουν υπόγεια ρεύματα που λειτουργούν υπέρ της ΝΔ. Στη χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη του μεσαίου χώρου. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη 1.30 το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο.

    [12] Εκλογές - Συνέντευξη Σημίτη.

    04/04/2000 10:14:06

    Ο κ. Σημίτης με δήλωση του στην ΕΞΟΥΣΙΑ προειδοποιεί πως η Ελλάδα θα "πληρώσει βαρύ τίμημα στην οικονομία" αν στις εκλογές διακινδυνεύσει αυτοσχεδιασμούς την επόμενη τετραετία χωρίς να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια. Θεωρεί ο κ. Σημίτης οτι ο πρόεδρος της ΝΔ με τις εξαγγελίες του υπονόμευσε την προσωπική του αξιοπιστία - κατ' επέκταση και της χώρας - με τις θέσεις του για "οικονομία - τραβεστί". Ως πρώτο στόχο της τετραετίας θεωρεί ο κ. Σημίτης την εξάλειψη της ανεργίας. Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 April 2000 - 11:32:45 UTC