Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Πρωθυπουργού στην Ελευθεροτυπία
  • [02] Ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Αθήνα.
  • [03] Εμπρησμός ΙΧ στο Ηράκλειο Αττικής.
  • [04] Παραδόθηκε το περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού-Περάματος
  • [05] Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης νακρωτικών
  • [06] Περιοδείες αρχηγών ελλάσονος αντιπολίτευσης
  • [07] Όμιλία Καραμανλή στην Αρτα
  • [08] Ομιλία πρωθυπουργού στο Αγρίνιο
  • [09] Ομίχλη σε χωριά της ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
  • [10] Αναχώρησε για τις ΗΠΑ ο 6χρονος από την Κύπρο
  • [11] Προεκλογική δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών
  • [12] Πρόεδρος Δημοκρατίας-Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών
  • [13] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνηση ναρκωτικών
  • [14] Περιοδεία πρωθυπουργού.
  • [15] ΝΔ-Στην Αρτα ο Κώστας Καραμανλής
  • [16] Ομιλία Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη
  • [17] Αδειες δημοσίων υπαλλήλων για εκλογές
  • [18] Μύνημα Κλίντον για σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.
  • [19] ΟΤΕ-Υπηρεσία τηλεβοήθειας.
  • [20] Κύπρος-Επέτειος ΕΟΚΑ
  • [21] Αναχώρησε για τις ΗΠΑ ο 6χρονος Ανδρέας απο την Κύπρο
  • [22] Κύπρος-Εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού.

  • [01] Συνέντευξη Πρωθυπουργού στην Ελευθεροτυπία

    02/04/2000 13:04:41

    Στην τελική ευθεία εισέρχονται απο σήμερα οι προεκλογικές δραστηριότητες των κομμάτων, που θα κορυφωθούν με τις κεντρικές συγκεντρώσεις και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, εμφανίζεται απολύτως βέβαιος για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και οριοθετεί ως μεγάλο στόχο της επόμενης τετραετίας την ολοκλήρωση του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στην ανεργία, την υγεία και την εκπαίδευση. Υπογραμμίζει με νόημα ότι η νευρικότητα στο χρηματιστήριο έχει ημερομηνία λήξεως την 9η Απριλίου, προβλέποντας καλύτερες μέρες για τη Σοφοκλέους. Δηλώνει ανοιχτός σε ευρύτερες συνεργασίες, ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά μόνο με πρόσωπα τα οποία "μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια για καίριες μεταρρυθμίσεις". Ο κ. Σημίτης αναφερόμενος στη ΝΔ, επισημαίνει ότι αυτή έδωσε εξετάσεις ως αντιπολίτευση και απέτυχε. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το απόγευμα το κεντρικό προεκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαθμώνος.

    [02] Ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Αθήνα.

    02/04/2000 13:00:45

    Ενοπλη ληστεία απο έναν άγνωστο σημειώθηκε χθες βράδυ σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος, στη λεωφόρο Κηφισίας 65 στους Αμπελοκήπους στην Αθήνα. Ο δράστης με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε τον υπάλληλο του ανταλλακτήριου, άρπαξε περίπου 1 εκατομμύριο δραχμές και διέφυγε με μοτοσυκλέτα.

    [03] Εμπρησμός ΙΧ στο Ηράκλειο Αττικής.

    02/04/2000 10:05:51

    Στόχος εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Θράκης 13 στο Ηράκλειο Αττικής. Οπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο απο δύο γκαζάκια. Το όχημα απο τη φωτιά υπέστη σοβαρές ζημιές.

    [04] Παραδόθηκε το περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού-Περάματος

    02/04/2000 10:05:45

    Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού-Περάματος, που θα δώσει μια ανάσα ζωής στην ευρύτερη περιοχή των δυτικών συνοικιών του Πειραιά, παραδόθηκε χθες προς χρήση στους πολίτες. Πρόκειται για ένα πάρκο 1000 στρεμμάτων που δημιουργήθηκε στο χώρο της παλαιάς χωματερής και κόστισε περίπου 4 δισ. δραχμές. Μιλώντας σε εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης υπογράμμισε ότι το περιβαλλοντικό πάρκο είναι ένα έργο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    [05] Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης νακρωτικών

    02/04/2000 10:05:38

    Ακόμη ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Εγκέφαλος είναι ο 45χρονος Χρήστος Παλαιολόγου και συνεργός του ο 26χρονος Αθανάσιος Καπουσούζης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,3 κιλά κοκαίνης, 770 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα χασίς, χάπια μεθαδόνης και έκσταση. Στην Κόνιτσα συνελήφθη ένας 17χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε μεταφέρει με μουλάρια 140 κιλά χασίς. Από την αστυνομία αναζητούνται οι παραλήπτες του εμπορεύματος.

    [06] Περιοδείες αρχηγών ελλάσονος αντιπολίτευσης

    02/04/2000 10:05:32

    Την καταδίκη του δικομματισμού ως τη μοναδική απάντηση στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων, ζήτησε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Ζήτησε ακόμη τη μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ που είναι το μόνο βόλι για να χτυπηθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξή του χθες στα Γιάννενα, τόνισε ότι το εκλογικό σκηνικό έχει στηθεί και δεν γίνεται καμμία συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που θα απασχολήσουν την επόμενη Βουλή. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, θα μιλήσει απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Αγρίνιο. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας χθες απο την Αμαλιάδα, είπε οτι οποιοδήποτε απο τα δύο μεγάλα κόμματα και αν κερδίσει τις εκλογές, θα μοιράσει σε μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβους και ξένες εταιρίες τα 25 τρισ. των έργων της Ολυμπιάδας. Σήμερα ο κ. Τσοβόλας θα επισκεφθεί την Αχαία και το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα.

    [07] Όμιλία Καραμανλή στην Αρτα

    02/04/2000 10:05:26

    Τη βεβαιότητα, για νίκη της ΝΔ στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στην Αρτα. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "με αλλοιώσεις, στρεβλώσεις και μοντάζ επιχειρεί να κακοποιήσει την εικόνα της ΝΔ και ότι αντιγράφει τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιμένοντας στην προσπάθεια τεχνητής οξύτητας". Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί σήμερα διαδοχικά τη Σάμο και τη Μυτιλήνη, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.

    [08] Ομιλία πρωθυπουργού στο Αγρίνιο

    02/04/2000 10:05:19

    Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκονται τα κόμματα, οκτώ ημέρες πριν τις εκλογές της 9ης Απριλίου και οι πολιτικοί ηγέτες συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους στην επαρχία. Σαφή δέσμευση για ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας με παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους την επόμενη τετραετία, ανέλαβε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες απο το Αγρίνιο. Ανέφερε οτι πρόθεση της κυβέρνησής του είναι η δημιουργία 300 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, ενω έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα έργα που ήδη εκτελούνται στην περιοχή εξαγγέλοντας παράλληλα τη δημιουργία σύγχρονου περιφερειακού νοσοκομείου στο Αγρίνιο. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί το κεντρικό προεκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, στην πλατεία Κλαθμώνος στην Αθήνα.

    [09] Ομίχλη σε χωριά της ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

    01/04/2000 17:40:36

  • Στην ομίχλη χάθηκε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Καβάλα και άλλες πόλεις και χωριά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το αεροδρόμιο έκλεισε και δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια της Ολυμπιακής. Προβλήματα υπήρχαν και στα εθνικά αλλά και τα επαρχιακά οδικά δίκτυα, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία των δρόμων, τα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν με...βήμα σημειωτόν. Η μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχιση των υψηλών θερμοκρασιών και δεν αποκλείουν να επαναληφθεί το φαινόμενο της λασποβροχής, καθώς οι νοτιάδες μεταφέρουν σκόνη από την Αφρική.

    [10] Αναχώρησε για τις ΗΠΑ ο 6χρονος από την Κύπρο

    01/04/2000 17:38:28

  • Για το κρισιμότερο ταξίδι της ζωής του αναχώρησε τα ξημερώματα απο την Κύπρο για το Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών ο 6χρονος Ανδρέας Βασιλείου, προκειμένου να υποβληθεί σε πρόγραμμα χημειοθεραπείας διάρκειας 4 εβδομάδων, ώστε να προετοιμαστεί για μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο θεράπων ιατρός του δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την εξεύρεση πλήρως συμβατού δότη συνεχίζονται.

    [11] Προεκλογική δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών

    01/04/2000 17:36:52

    Με εξορμήσεις στην περιφέρεια και ομιλίες σε ανοιχτές συγκεντρώσεις συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ παράλληλα ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, μία εβδομάδα, πριν από την αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλάει απόψε στο Αγρίνιο, ο Κώστας Καραμανλής στην Αρτα, η Αλέκα Παπαρήγα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στα Ιωάννινα και ο Δημήτρης Τσοβόλας περιοδεύει σε Μεσσηνία και Ηλεία.

    [12] Πρόεδρος Δημοκρατίας-Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών

    01/04/2000 17:33:11

    Τη συγκίνησή του γιατί βρέθηκε μεταξύ αγαπημένων συναδέλφων του και την υπερηφάνια του γιατί υπήρξε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, εγκαινιάζοντας τη βιβλιοθήκη και τις νέες αίθουσες του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, του οποίου ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θυμήθηκε με συγκίνηση, το δώρο του αείμνηστου πατέρα του, εξαίρετου δικηγόρου των Πατρών, που του χάρισε ένα ξυπνητήρι γιατί οι νέοι δικηγόροι έπρεπε να πηγαίνουν νωρίς στο γραφείο τους.

    [13] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνηση ναρκωτικών

    01/04/2000 17:30:20

    Αλλο ένα κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας δύο άτομα. Εγκέφαλος είναι ο 45χρονος Χρήστος Παλαιολόγου και συνεργός του ο 26χρονος Αθανάσιος Καπουσούζης. Στην κατοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,3 κιλά κοκαϊνης, 770 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα χασίς, χάπια μεθαδόνης και έκσταση. Στην Κόνιτσα συνελήφθη ένας 17χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε μεταφέρει με μουλάρια 140 κιλά χασίς. Από την αστυνομία αναζητούνται οι παραλήπτες του εμπορεύματος.

    [14] Περιοδεία πρωθυπουργού.

    01/04/2000 13:21:00

    Μια εβδομάδα μας χωρίζει απο τις εκλογές της 9ης Απριλίου και οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους στην επαρχία. Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Αγρίνιο, όπου το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο κ. Σημίτης μιλώντας χθες απο τα Γιάννενα τόνισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ για τη νέα 4ετία είναι η ολοκλήρωση του κοινωνικού κράτους και τόνισε οτι ο κοινωνικός προϋπολογισμός της περιόδου 2000-2004 είναι εγγυημένος και ανέρχεται στα 45 τρισ. δρχ.

    [15] ΝΔ-Στην Αρτα ο Κώστας Καραμανλής

    01/04/2000 13:20:34

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει το απόγευμα στην Αρτα, σε ανοιχτή συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης επανέλαβε ότι τα

    τα διαχωριστικά τείχη και οι περιχαρακώσεις του παρελθόντος περνούν οριστικά στο χθες. Ανέφερε ακόμη ότι η δύναμη της ψήφου είναι καθοριστική για την πορεία του τόπου και η συνείδηση της κοινωνίας δεν εξαγοράζεται. Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση για μαύρη προπαγάνδα, λέγοντας ότι επιχειρεί να δημιουργήσει πολιτική ζούγκλα αναβιώνοντας συνταγές που ανήκουν στο παρελθόν.

    [16] Ομιλία Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη

    01/04/2000 13:20:28

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει το βράδυ στις 8, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και μαζί της θα μιλήσουν και οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Α' περιφέρεια του κόμματος. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος θα επισκεφθεί και θα μιλήσει στα Ιωάννινα, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας θα περιοδεύσει στη Μεσσηνία και την Ηλεία.

    [17] Αδειες δημοσίων υπαλλήλων για εκλογές

    01/04/2000 13:20:22

    Αδεια, μιας έως τρεις εργάσιμες ημέρες, δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν για ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές της 9ης Απριλίου. Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Κουμάντο, και προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στον τόπο της υπηρεσίας τους με βάσει τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να πάρουν ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές από τις υπηρεσίες τους για να ψηφίσουν εκεί όπου είναι γραμμένοι. Οσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

    [18] Μύνημα Κλίντον για σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

    01/04/2000 13:20:16

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, ενθάρρυνε την Τουρκία και την Ελλάδα να συνεχίσουν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των σχέσεών τους, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου αμερικανοτουρκικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Κλίντον εκτίμησε ότι με την ενδυνάμωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αυξάνονται οι δυνατότητες για ειρήνη, σταθερότητα στην περιοχή αλλά και αύξηση του εμπορίου και των επενδύσεων στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

    [19] ΟΤΕ-Υπηρεσία τηλεβοήθειας.

    01/04/2000 13:20:09

    Αρχισε σε πρώτη φάση στο λεκανοπέδιο Αττικής η υπηρεσία του ΟΤΕ "Τηλεβοήθεια στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο" με κλήση των ενδιαφερομένων στον αριθμό 134. Η νέα υπηρεσία σε αυτή τη φάση διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε άτομα που έχουν ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης, όπως ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες.

    [20] Κύπρος-Επέτειος ΕΟΚΑ

    01/04/2000 13:20:03

    Με πανηγυρικές εκδηλώσεις γιορτάστηκε στην Κύπρο σήμερα η επέτειος της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Στη δοξολογία, που έγινε στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιωάννου, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και παρέστησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, ο πρέσβης της Ελλάδος, Κυριάκος Ροδουσάκης, το υπουργικό συμβούλιο και άλλοι επίσημοι.

    [21] Αναχώρησε για τις ΗΠΑ ο 6χρονος Ανδρέας απο την Κύπρο

    01/04/2000 13:19:57

    Ο 6χρονος Ανδρέας Βασιλείου αναχώρησε τα ξημερώματα απο την Κύπρο για το Χιούστον του Τέξας όπου θα υποβληθεί σε πρόγραμμα χημειοθεραπείας διάρκειας 4 εβδομάδων, ώστε να προετοιμαστεί για μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο θεράπων ιατρός του δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την εξεύρεση πλήρως συμβατού δότη συνεχίζονται. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τα χρονικά περιθώρια δεν είναι μεγάλα και γι'αυτό δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο στην πιθανότητα αυτή.

    [22] Κύπρος-Εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού.

    01/04/2000 13:19:50

    Εκρηκτικό μηχανισμό, υψηλής ισχύος, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο πολυκατοικίας στο κέντρο της Λεμεσού, εξουδετέρωσαν το πρωί, εμπειρογνώμονες της κυπριακής αστυνομίας. Κατά την εξουδετέρωση του μηχανισμού προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 April 2000 - 11:31:16 UTC