Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεκλογική δραστηριότητα αρχηγών.
  • [02] Αγία Παρασκευή-ληστεία.
  • [03] Πειραιάς-Θανατηφόρο τροχαίο.
  • [04] Θεσσαλονίκη-πτήσεις.
  • [05] Εγκατάλειψη βρέφους.
  • [06] Τρόλεϊ-νέες στάσεις εργασίας.
  • [07] Κυπριακό.
  • [08] Υπόθεση παιδεραστίας.
  • [09] Τηλεοπτική αναμέτρηση.
  • [10] Κινητικότητα κομμάτων.

  • [01] Προεκλογική δραστηριότητα αρχηγών.

    31/03/2000 13:22:11

    Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προεκλογική κίνηση μετά και τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτακης, θα μιλήσει το βράδυ στη Ζάκυνθο. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, συναντήθηκε το μεσημερι με το προεδρείο της ΟΛΜΕ ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος ανέστειλε την προγραμματισμένη για σήμερα περιοδεία του στον Πειραιά. Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας περιοδεύει σήμερα στην Αρκαδία και τη Λακωνία.

    [02] Αγία Παρασκευή-ληστεία.

    31/03/2000 13:22:04

    Ενοπλη ληστεία με λεία 9 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή. Δύο άτομα με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα αυτό και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση της βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος, έχουν καταγραφεί σκηνές της ληστείες.

    [03] Πειραιάς-Θανατηφόρο τροχαίο.

    31/03/2000 13:21:57

    Θανατηφόρο τροχαίο έγινε το πρωί στην Πειραιώς, στην Αθήνα. Ειδικότερα, ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Κλωφάκης, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με διερχόμενη μοτοσυκλέτα. Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο οδηγός της μοτοσυκλέτας Θεόδωρος Βαμβακάς, 26 χρόνων και τραυματίστηκε ο 18χρονος συνεπιβάτης Σωτήρης Πασιαλής. Σύμφωνα με την τροχαία το δυστύχημα προκλήθηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας του αυτοκινήτου και μέθης του αρχικελευστή. Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

    [04] Θεσσαλονίκη-πτήσεις.

    31/03/2000 13:21:49

    Κανονικά πραγματοποιούνται από τις 12 το μεσημέρι οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, το οποίο το πρωί παρέμεινε κλειστό, λόγω πυκνής ομίχλης. Το αεροδρόμιο έκλεισε στις 6.30 το πρωί όταν πυκνό πέπλο ομίχλης τύλιξε την περιοχή με αποτέλεσμα να απαγορευθούν για λόγους ασφαλείας οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις και να καθυστερήσουν έτσι πολλές πτήσεις.

    [05] Εγκατάλειψη βρέφους.

    31/03/2000 13:21:42

    Χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ένα νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμένο σε είσοδο οικοδομής στον Εύοσμο. Ενοικοι άκουσαν τη νύχτα το κλάμα ενός μωρού και έκπληκτοι διαπίστωσαν στην είσοδο ένα νεογέννητο. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε το μωρό στο νοσοκομείο.

    [06] Τρόλεϊ-νέες στάσεις εργασίας.

    31/03/2000 13:21:36

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Πραγματοποιούν στάσεις εργασίας από τη μία έως τις 4 το μεσημέρι και από τις 6 εως τις 9 το βράδυ. Οι κινητοποιήσεις τους θα επαναληφθούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

    [07] Κυπριακό.

    31/03/2000 09:03:02

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο ειδικός εκπρόσωπος του Φόρειν Οφις για το Κυπριακό σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ ο οποίος θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Ο σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ έφτασε στην Αθήνα προερχόμενος από την Αγκυρα όπου είχε συνομιλίες με παράγοντες του τουρκικού υπυργείου Εξωτερικών. Η περιοδεία Χάνεϊ στην περιοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των προετοιμασιών ενόψει του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό που ξεκινά στις 23 Μαϊου στη Νέα Υόρκη.

    [08] Υπόθεση παιδεραστίας.

    31/03/2000 09:02:55

    Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Κυριακής ζήτησε και πήρε από τον τρίτο τακτικό ανακριτή ο 35χρονος συνιδιοκτήτης παιδικού σταθμού στο Περιστέρι, Κωνσταντίνος Τσεσμελής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος ανήλικων παιδιών. Εναντίον του Τσεσμελή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική αποπλάνηση τεσσάρων αγοριών ηλικίας κάτω των 10 ετών που φιλοξενούσε στον παιδικό σταθμΌ του με την επωνυμία "Μπέιμπι Κόλετζ" στο Περιστέρι.

    [09] Τηλεοπτική αναμέτρηση.

    31/03/2000 09:02:48

    Τις προγραμματικές τους θέσεις για όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο ανέπτυξαν χθες το βράδυ σε "τηλεοπτική μονομαχία", η οποία μεταδόθηκε απο ολα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Οι δυο αρχηγοί προσπάθησαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους για την ορθότητα των επιλογών τους. Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στους δυο αρχηγούς απο τους δημοσιογράφους αφορούσαν το Χρηματιστήριο, τη σύγκλιση με την ΟΝΕ, τα διαπλεκόμενα, το ασφαλιστικό, την παιδεία και την εξωτερική πολιτική.

    [10] Κινητικότητα κομμάτων.

    31/03/2000 09:02:42

    Εντείνεται μια εβδομάδα πριν τις εκλογές η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών αρχηγών. Σήμερα ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου το βράδυ θα εκφωνήσει ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση.Ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση του κόμματος. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος

    θα περιοδεύσει σε περιοχές του Πειραιά και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας,θα περιοδεύσει στην Αρκαδία και τη Λακωνία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 March 2000 - 12:31:21 UTC