Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα.
  • [02] Κλείδωσε η ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ.
  • [03] Συνέντευξη πρωθυπουργού.
  • [04] Παράδοση υπουργείων.
  • [05] Πρόβλημα σε αεροπλάνο της ΟΑ.
  • [06] ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΕΞΤ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα.

    20/03/2000 21:27:58

    Ο Εθνικός Αστέρας, σε αγώνα με τον οποίο σήμερα ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, επικράτησε σχετικά εύκολα επί του Ηρακλή με 3-1 στην Καισαριανή. Ετσι, η ομάδα των ερυθρόλευκων ανέβηκε στη 12η θέση με 27 βαθμούς, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε στους 36 βαθμούς και έμεινε λίγο πίσω από τις ομάδες που κυνηγούν την εξοδό τους στην Ευρώπη.

    [02] Κλείδωσε η ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ.

    20/03/2000 21:02:13

    Κλείδωσε και τυπικά η ένταξη της Ελλαδος στην ΟΝΕ, καθώς η χώρα μας εκπληρώνει και τελευταίο κριτήριο, αυτό του πληθωρισμού, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Σύμφωνα με τη Γιουροστάτ ο εναρμονισμένος πληθωρισμός το Φεβρουάριο στην Ελλάδα, έκλεισε στο 2%, με όριο το 2,3%. Η Ελλάδα μπαίνει στην ΟΝΕ με το σπαθί της, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις δηλώσεις του περί "οικονομίας τραβεστί" και περί παραπλανητικών στοιχείων που έδινε η κυβέρνηση στην Κομισιόν. Κριτική άσκησε η ΝΔ δια στόματος Αρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος δήλωσε οτι μπαίνουμε τελευταίοι στην ΟΝΕ με βαριές θυσίες.

    [03] Συνέντευξη πρωθυπουργού.

    20/03/2000 21:02:06

    Κατά της ΝΔ καταφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Αλφα", απορρίπτοντας τον ισχυρισμό οτι το ΠΑΣΟΚ διακατέχεται από καθεστωτική νοοτροπία, αναφέροντας μάλιστας παραδείγματα κομμάτων στην Ευρώπη, τα οποία παρέμειναν για πολλές τετραετίες στην εξουσία. Μεταξύ άλλων, ο κ.Σημίτης απέρριψε τον ισχυρισμό οτι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αποτελούν επιλογή της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

    [04] Παράδοση υπουργείων.

    20/03/2000 21:02:00

    Την αισιοδοξία τους θα την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, διατύπωσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, Ευάγγελος Γιαννόπουλος και Βάσω Παπανδρέου, παραδίνοντας τα υπουργεία τους στους υπηρεσιακούς υπουργούς Δημήτρη Γουργουράκη και Γιώργο Κουμάντο, αντίστοιχα, οι οποίοι μαζί με το νέο υπουργό Τύπου Αργύρη Φατούρο, ορκίσθηκαν ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα έγινε η παράδοση του υπουργείου Τύπου, καθώς ο Δημήτρης Ρέππας αποχώρησε συγκινημένος, λέγοντας ότι έγινε σοφότερος από τη θητεία του στο υπουργείο.

    [05] Πρόβλημα σε αεροπλάνο της ΟΑ.

    20/03/2000 21:01:54

  • Δύο ψαροπούλια ακινητοποίησαν Μπόϊνγκ 737 της Ολυμπιακής, τη στιγμή που ήταν στη διαδικασία απογείωσης, στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

    Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 100 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, διαπίστωσε κατά τη διαδικασία της απογείωσης πρόβλημα στον ένα κινητήρα και αμέσως ακινητοποίησε το αεροσκάφος. Τεχνικοί της Ολυμπιακής επισκεύασαν τη βλάβη, ενώ οι 100 επιβάτες αναχώρησαν για την Αθήνα με την επόμενη πτήση.

    [06] ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΕΞΤ

    20/03/2000 20:31:25

    @1Π

    ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ο Πάπας στο Ισραήλ

    Μια 10χρονη μικρούλα η οποία θα δώσει ένα βάζο με χώμα απο τους Αγίους Τόπους στον Πάπα κατά την άφιξη του στην Ιερουσαλήμ δήλωσε οτι περιμένει ο Ποντίφικας να ζητήσει συγγνώμη τους Εβραίους στη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ισραήλ. "Ερχεται εδώ για να βοηθήσει την παγκόσμια ειρήνη και να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ της εκκλησίας και των Εβραίων", δήλωσε η Ντάφνα Μπαρ- Σαντέχ στη Στρατιωτική Ραδιοφωνία του Ισράηλ μια μέρα πριν την έναρξη της επίσκεψης του Πάπα στην πατρίδα της.

    @2Π

    Περπάτησε παράλυτος

    Ενας γάλλος που ηταν παράλυτος επι 10 χρόνια έκανε τα πρώτα του βήματα μετά απο μια επαναστατική χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της λειτουργίας των νεύρων με την εμφύτευση ενός μικροτσίπ. Οπως γράφουν σήμερα γαλλικές εφημερίδες ο Μαρκ Μερζέρ, 39 χρόνων, που είχε μείνει παράλυτος μετά απο ένα τροχαίο ατύχημα, υπέβλήθη στην επέμβαση εμφύτευσης του μικροτσίπ το Φεβρουάριο, μια επέμβαση απο μια ομάδα ιατρών η οποία δίνει νέες ελπίδες σε χιλιάδες παραπληγικούς.

    @3π

    Οικογένεια Μπέκαμ

    Ανανενωμένη εμφάνιση έκανε το ζεύγος Βικτόρια "Πος Σπάις" Μπέκαμ και ο συζυγός της άσσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ ,Ντέηβιντ μαζί με τον γιό τους Μπρούκλιν. Μπαμπάς και γιός έχουν ακριβώς το ίδιο κούρεμα ή μάλλον το ίδιο ξυρισμένο κεφάλι. "Στην περίπτωση των Μπέκαμ έχουμε την εφαρμογή του ρητού "κατ' εικόνα και ομοίωση", γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Μίρορ. "Τώρα μοιάζουν και στο κούρεμα με το Ντέιβιντ" δήλωσε η Βικτώρια.

    @4π

    Η επιτυχία της Τζέρι

    Η Τζέρι Χαλιγουέλ, δεν έδωσε τη χαρά στους "άσπονδους φίλους της" που ήθελαν να δούν την καριέρα της να καταρακώνεται με την απομάκρυνσή της απο το συγκρότημα των Σπάις Γκέρλς, και σήμερα θριαμβολογεί, καθώς κατακτά για τρίτη φορά το νούμερο ένα στους καταλόγους των επιτυχίων. "Είμαι ένα πολύ ευτυχισμένο κορίτσι σήμερα" δήλωσε γελώντας η κοκκινομάλλα Τζερι καθώς το σίνγκλ της φιγουράρει στην κορυφή των τσάρτς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 March 2000 - 21:30:31 UTC