Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Κ.Καραμανλή.
  • [02] Εμπρηστικές επιθέσεις.
  • [03] Τροχαίο-δύο νεκροί.
  • [04] Πάτρα-σεισμός.
  • [05] Επεισόδια για βιβλίο Μ.Ανδρουλάκη.
  • [06] Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ.
  • [07] Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΠΑΣΟΚ.
  • [08] Μειώσεις επιτοκίων.
  • [09] Απεργία ΗΣΑΠ.
  • [10] Δραστηριότητες κομμάτων.
  • [11] Mήνυμα Σημίτη.
  • [12] Δημοσκόπηση MRB.
  • [13] Συνέντευξη Καραμανλή.

  • [01] Συνέντευξη Κ.Καραμανλή.

    08/03/2000 14:12:07

    Τις θέσεις της ΝΔ για την οικονομία και τη μετά ΟΝΕ εποχή, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του κόμματος. Ο κ.Καραμανλής χαρακτήρισε την είσοδό μας στην ΟΝΕ αυτοματοποιημένη

    και επέκρινε την κυβέρνηση οτι υποχρέωσε σε βαριές θυσίες τους Ελληνες. Είπε επίσης οτι η κυβέρνηση εφαρμόζει οικονομία των δεικτών. Τόνισε οτι είναι ανακριβής η θέση πως δεν υπάρχουν άλλες επιλογές στο πλαίσιο της ΕΕ και επισήμανε οτι το ερώτημα είναι αν στη μετά ΟΝΕ εποχή θα υπάρξει ουσιαστική σύγκλιση και οχι μόνο ονομαστική.

    [02] Εμπρηστικές επιθέσεις.

    08/03/2000 13:31:04

    Φωτιά έβαλαν άγνωστοι στη μιάμισυ μετά τα μεσάνυχτα σε λεωφορείο του υπουργείου Υγείας, που ήταν σταθμευμένο στην Καλογρέζα και το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές. Είκοσι λεπτά αργότερα άλλοι δράστες πυρπόλησαν αυτοκίνητο συνταξιούχου αστυνομικού που ήταν σταθμευμένο στην Καισαριανή, ενώ στις δυόμισυ, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε φαρμακείο στην Καλογρέζα το οποίο προηγουμένως είχαν διαρρήξει. Τέλος, οκτώ γκαζάκια, εκ των οποίων τα τρία εξερράγησαν, είχαν τοποθετήσει άγνωστοι κάτω από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο Μοσχάτο. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε, ενώ ζημιές υπέστη και μικρό φορτηγάκι που ήταν σταθμευμένο δίπλα.

    [03] Τροχαίο-δύο νεκροί.

    08/03/2000 13:30:57

    Δύο άτομα σκοτώθηκαν τα ξημερώματα όταν μια νταλίκα η οποία εκινείτο στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ξέφυγε από την πορεία της στο ύψος του Δίου Πιερίας και προσέκρουσε στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα με αποτέλεσμα να αποκοληθεί το ρυμουλκό να εκτιναχθεί στο αντίθετο ρεύμα και να πέσει σε τρία επιβατικά οχήματα.

    [04] Πάτρα-σεισμός.

    08/03/2000 13:28:30

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή των Πατρών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου και Αντιρίου και το εστιακό του βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στα βόρεια προάστεια της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή μέχρι τη Ναύπακτο. Προκλήθηκε μικροπανικός στους κατοίκους, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

    [05] Επεισόδια για βιβλίο Μ.Ανδρουλάκη.

    08/03/2000 13:27:24

    Πρωτοφανή επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων σημειώθηκαν το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την απόσυρση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, "Μι εις τη νι". Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δεκάδες άτομα εισέβαλαν στην αίθουσα και επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του συνήγορου του κ.Ανδρουλάκη, Θωμά Τρικούκη. Επικράτησε ένταση, διακόπηκε η διαδικασία και τελικά αναβλήθηκε η συζήτηση.

    [06] Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ.

    08/03/2000 13:27:18

    Με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας και τις εξελίξεις στο Κόσσοβο, ασχολήθηκε το πρωί το ΚΥΣΕΑ που συνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Οπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, το ΚΥΣΕΑ προσδιόρισε σε 60 τον αριθμό των αεροσκαφών "Γιουροφάιτερ" που θα προμηθευθεί η Πολεμική Αεροπορία με προοπτική αγοράς άλλων 30, ένώ η τελική σύμβαση θα υπογραφεί μετά τις εκλογές και θα εγκριθεί από τη Βουλή. Επίσης στο τέλος της εβδομάδας θα υπογραφεί η διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδος για την προμήθεια των αεροσκαφών F-16. Στη συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνονται οι διαδικασίες για τον κινητήρα και το σύστημα προστασίας.

    [07] Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΠΑΣΟΚ.

    08/03/2000 13:26:06

    Ανακοινώθηκε το μεσημέρι το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Επικεφαλής είναι ο Παρασκευάς Αυγερινός και ακολουθούν οι Αγγελική Λαϊου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Χριστίνα Σπυράκη, Σπύρος Βούγιας, Θεόδωρος Τσουκάτος, Μιχάλης Νεονάκης, Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Τζανέτος Καραμίχας, Τζούλια Δημακοπούλου, Αννα Φραγκουδάκη και ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

    [08] Μειώσεις επιτοκίων.

    08/03/2000 13:24:52

    Νέα μειωμένα επιτόκια έως και 0,75% ανακοίνωσε το πρωί η τράπεζα της Ελλάδος. Το βασικό επιτόκιο παρέμβασης της τράπεζας με το οποίο απορροφά ρευστότητα από τα πιστωτικά ιδρύματα για 14 ημέρες, μειώθηκε κατά μισή μονάδα και διαμορφώθηκε στο 9,25%. Η πρώτη εμπορική τράπεζα που προχώρησε σε μειώσεις των επιτοκίων της μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας, είναι η Εθνική. Ειδικότερα, μείωσε κατά 0,50% τα επιτόκια χορηγήσεων και κατά 0,75% των στεγαστικών δανείων.

    [09] Απεργία ΗΣΑΠ.

    08/03/2000 09:45:38

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν σήμερα όσοι μετακινηθούν με τους ηλεκτρικούς σιδηροδρόμους και τα πράσινα λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 13.00 διαμαρτυρόμενοι για ασφαλιστικά θέματα.

    [10] Δραστηριότητες κομμάτων.

    08/03/2000 09:45:29

    Σε συγκέντρωση γυναικών στο ΣΕΦ, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας θα μιλήσει στις 9μμ ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης. Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, μιλώντας σε ανάλογη εκδήλωση του κόμματός του υποσχέθηκε την παροχή ισόβιας τιμητικής σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες, επίδομα για κάθε τρίτο παιδί κ.α. Η ΝΔ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα ψηφοδέλτια. Η γγ του ΚΚΕ θα δώσει συνέντευξη για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα περιοδεύσει στο Ηράκλειο. Σήμερα συνεδριάζει η ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ για τους συνδυασμούς.

    [11] Mήνυμα Σημίτη.

    08/03/2000 09:45:16

    Τη βεβαιότητά του για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 9ης Απριλίου εκφράζει σε μήνυμά του μέσω του διαδικτύου ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο οποίο υπογραμμίζει ότι "εχουμε μπροστά μας ένα συναρπαστικό μέλλον, αρκεί να κάνουμε τις σωστές επιλογές". Σημειώνει επίσης ότι η Ελλάδα, για την επόμενη τετραετία, χρειάζεται μια ισχυρή,υπεύθυνη και σταθερή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που θα μπορεί να διαπραγματευθεί σκληρά τους μήνες που ακολουθούν, προκειμένου να αντλήσει στο μέγιστο δυνατό τα πλεονεκτήματα της ένταξης στην ΟΝΕ.

    [12] Δημοσκόπηση MRB.

    08/03/2000 09:45:04

    Τον Κώστα Σημίτη θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό το 34,6% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της MRB έναντι 24,4% του κ. Καραμανλή. Οι πέντε δημοφιλέστεροι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ είναι κατά σειρά οι Γ. Παπανδρέου, Α. Τσοχατζόπουλος, Β. Παπανδρέου, Απ. Κακλαμάνης, Ευ. Βενιζέλος. Οι αντίστοιχοι της ΝΔ είναι οι Ντ. Μπακογιάννη, Δ. Αβραμόπουλος, Κ. Μητσοτάκης, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Πρ. Παυλόπουλος.

    [13] Συνέντευξη Καραμανλή.

    08/03/2000 09:44:55

    Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει ο Κώστας Καραμανλής σε οσα στελέχη του κόμματος αμφισβητούν τις επιλογές και τις αποφάσεις του ένα μήνα πριν απο την κρίσιμη αναμέτρηση. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ τονίζει οτι θα στηρίξει μέχρι τέλους τον εκπρόσωπο του κόμματος, Αρη Σπηλιωτόπουλο, στα πυρά που δέχεται. Δηλώνει πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα "συνδυάζει τη σοφία της εμπειρίας με τη δυναμική του νέου και του καινούργιου" και εμφανίζεται σίγουρος για νίκη στις εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 March 2000 - 12:30:47 UTC