Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-πρωτάθλημα-ΠΑΟ.
  • [02] Πέθανε ο Γιώργος Χειμωνάς.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Γκουτιέρες.
  • [04] Παιδεία-Κινητοποιήσεις-Συλλαλητήριο.
  • [05] Εντονη ανησυχία για το Χρηματιστήριο.
  • [06] Ληστείες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
  • [07] Απόπειρα απόδρασης.
  • [08] Τροχαίο με έξι νεκρούς.
  • [09] Παιδεία-κινητοποιήσεις.
  • [10] Συνέντευξη Μπακογιάννη.
  • [11] Τρόλεϊ - Στάσεις εργασίας.
  • [12] Ελληνοτουρκική συνάντηση.
  • [13] Ελληνικός λόχος - Κόσοβο.
  • [14] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου.

  • [01] Ποδόσφαιρο-πρωτάθλημα-ΠΑΟ.

    28/02/2000 20:51:42

    Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε πίσω του στην Καλαμάτα ο Παναθηναϊκός που έμεινε στο 0-0 με την τοπική ομάδα, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ο αγώνας ήταν μέτριος και οι πράσινοι, που έπαιζαν με πολλές απουσίες, έχασαν ευκαιρίες για να νικήσουν. Ετσι, ο Παναθηναϊκός έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

    [02] Πέθανε ο Γιώργος Χειμωνάς.

    28/02/2000 20:48:05

    Πέθανε σε ηλικία 62 χρόνων, ο συγγραφέας και ψυχίατρος Γιώργος Χειμωνάς, στο Παρίσι, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Ο εκλιπών ξεκίνησε τη μακρά του όσο και μοναχική θητεία στα γράμματα με το βιβλίο του "Πεισίστρατος", ενώ χαρακτηριστικότερο έργο του θεωρούσε ο ίδιος την "Εκδρομή". Δηλώσεις για το θάνατό του έκαναν ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί και προσωπικότητες της τέχνης και των γραμμάτων, ενώ η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι η απώλεια του Γιώργου Χειμωνά αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για το χώρο των γραμμάτων, αλλά για το γενικότερο χώρο της διανόησης.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Γκουτιέρες.

    28/02/2000 20:45:29

    Την εκτίμησή του ότι το συμβούλιο κορυφής της Λισαβόνας για τα θέματα απασχόλησης, θα έχει όχι μόνο επιτυχία, αλλά θα σηματοδοτήσει και μια νέα σημαντική περίοδο, έκανε ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Αντόνιο Γκουτιέρες, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

    [04] Παιδεία-Κινητοποιήσεις-Συλλαλητήριο.

    28/02/2000 20:44:15

    Κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο στο χώρο της παιδείας. Καθηγητές και σπουδαστές των ΤΕΙ πραγματοποιούν αύριο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι στην αρνητική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου σπουδών στα ΤΕΙ. Οι δάσκαλοι εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ τις ίδιες ημέρες οι καθηγητές θα κάνουν στάσεις εργασίας. Ζητούν αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους από 40 έως 100 χιλιάδες δρχ και κατάργηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

    [05] Εντονη ανησυχία για το Χρηματιστήριο.

    28/02/2000 20:41:54

    Εντονη ανησυχία επικρατεί στους επενδυτές για το αρνηυτικό κλίμα που επικρατεί στη Σοφοκλέους, μετά τη νέα μεγάλη βουτιά, κατά 3,24% του γενικού δείκτη τιμών. Χρηματιστές απέδιδαν την πτώση στην αρνητική εικόνα που παρουσιάζουν οι διεθνείς χρηματαγορές και στην κούρσα ανόδου της τιμής του δολαρίου, το οποίο έφτασε τις 350 δρχ, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μεγάλη υποχώρηση του Ευρώ. Ωστόσο χαρακτήριζαν υπερβολική την αντίδραση του Χρηματιστηρίου, αφού όλα τα στοιχεία της οικονομίας είναι θετικά.

    [06] Ληστείες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

    28/02/2000 14:01:58

    Δύο ληστείες σημειώθηκαν το πρωί σε τράπεζες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στις 8.20 το πρωί άγνωστος εισέβαλε σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, ακινητοποίησε με την απειλή πιστολιού υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε 3.250.000 δραχμές και εξαφανίστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του. Εξάλλου, στις 9 το πρωί δύο κουκουλοφόροι, εισέβαλαν οπλισμένοι σε υποκατάστημα της τράπεζας Πίστεως στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, άρπαξαν 3.000.000 δραχμές και εξαφανίστηκαν με μηχανάκι.

    [07] Απόπειρα απόδρασης.

    28/02/2000 14:00:50

    Δύο κρατούμενοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας, αποπειράθηκαν να αποδράσουν τα ξημερώματα αλλά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν. Πρόκειται για τον 27χρονο Καμπουράνη Ντηγιάννη και τον 28χρονο Αλκιβιάδη Τετράδη. Ο Ντηγιάννης έγινε αντιληπτός από το φύλακα ενώ κινούνταν από το προαύλιο με κατεύθυνση την πύλη εξόδου των φυλακών. Αμέσως σήμανε συναγερμός ενώ εκτός από τον Ντηγιάννη συνελήφθη και ο Τετράδης ο οποίος ετοιμαζόταν να κατέβει στο προαύλιο από την ταράτσα χρησιμοποιώντας σεντόνια που είχε δέσει μεταξύ τους.

    [08] Τροχαίο με έξι νεκρούς.

    28/02/2000 13:31:51

    Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 6.15 το πρωί στο 8-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καστοριάς-Κοζάνης. Κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο με επτά Αλβανούς βγήκε ξαφνικά στην εθνική, χωρίς ο οδηγός του να ελέγξει την κυκλοφορία και εμβολίστηκε από ταξί. Από τα συντρίμια ανασύρθηκαν νεκροί έξι από τους Αλβανούς ενώ ο έβδομος τραυματίστηκε. Τραυματίστηκαν επίσης και νοσηλεύονται, ο οδηγός του ταξί Γιώργος Τουτουνίδης, 29 ετών και η 24χρονη συνεπιβάτις του, Ολγα Νώτη.

    [09] Παιδεία-κινητοποιήσεις.

    28/02/2000 13:30:34

    Εβδομάδα κινητοποιήσεων άρχισε στο χώρο της Παιδείας. Το διδακτικό προσωπικό των ΤΕΙ πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη σύνοδο ενώ οι σπουδαστές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων έχουν προγραμματίσει για αύριο το απόγευμα συλλαλητήριο, αντιδρώντας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θεωρεί αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα για την επιμήκυνση του χρόνου σπουδών τους. Το μεσημέρι το ΔΣ της ΟΛΜΕ έδωσε συνέντευξη τύπου ενόψει των κινητοποιήσεων που έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη. Εξάλλου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, συναντήθηκε το μεσημέρι, με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών που είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αλλά δεν έχουν διοριστεί.

    [10] Συνέντευξη Μπακογιάννη.

    28/02/2000 13:29:19

    Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής της στο ΒΗΜΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη, θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση έπιασε τους δείκτες της ΟΝΕ, αλλά κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν ακολούθησε καλύτερη αναπτυξιακή πολιτική και εκδήλωσε πολιτική εμπάθειας απέναντι σε συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα, όπως οι αγρότες. Αναφέρει ότι τα κόμματα επιβιώνουν ως οργανισμοί από την ώρα που έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ένα υπαρκτό κομμάτι της κοινωνίας και επισημαίνει ότι έχει την τόλμη αν χρειαστεί να ηγηθεί ενός νέου σχηματισμού όταν η κοινωνία το απαιτήσει.

    [11] Τρόλεϊ - Στάσεις εργασίας.

    28/02/2000 09:02:18

    Τρεις δίωρες στάσεις εργασίας, 6πμ-8πμ, 1μμ-3μμ, 6μμ-8μμ έχουν εξαγγείλει για αύριο οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και μια τετράωρη, 12μμ-4μμ για την Πέμπτη.

    [12] Ελληνοτουρκική συνάντηση.

    28/02/2000 09:02:11

    Υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συναντώνται σήμερα στην Αγκυρα με αντικείμενο την παροχή κοινοτικής τεχνογνωσίας προς την Τουρκία. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη Ελληνοτουρκική Επιχειρηματική Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ελληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες συμφώνησαν για τη συνέχιση των κοινών προσπαθειών για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.

    [13] Ελληνικός λόχος - Κόσοβο.

    28/02/2000 09:02:05

    Στην περιοχή της Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου μετακινείται σήμερα ένας μηχανοκίνητος λόχος Πεζικού του 501 Μηχανοκίνητου Ελληνικού Τάγματος, που εδρεύει στην περιοχή του Ουρόσεβα. Ο ελληνικός λόχος θα εκτελέσει τη συνήθη αποστολή, όπως και κατά το παρελθόν, στο πλαίσιο της περιοδικότητας και εναλλαγής όλων των δυνάμεων που αποτελούν την πολυεθνική δύναμη της KFOR. Ο λόχος θα παραμείνει στη Μιτρόβιτσα μέχρι τις 5 Μαρτίου.

    [14] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου.

    28/02/2000 09:01:58

    Την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και το ενδεχόμενο ευρύτερων πολιτικών συγκλίσεων προβλέπει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο κ. Τσοχατζόπουλος εκτιμά οτι μετά τις εκλογές, τις οποίες θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, όπως τονίζει, θα ανοίξει ένας "νέος πολιτικός κύκλος". Στη συνέντευξή του ο υπουργός Αμυνας προειδοποιεί οτι τα δύσκολα θα έρθουν μετά την ένταξη στην ΟΝΕ. Δηλώνει ανήσυχος για το Κόσοβο και προτείνει 5ετές στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 February 2000 - 21:30:51 UTC