Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαντωνίου-οικονομία-ΟΝΕ.
  • [02] Συναντήσεις γγ ΝΑΤΟ.
  • [03] Εμπρησμοί ΙΧ.
  • [04] Ληστείες σε τράπεζα και ξενοδοχείο.
  • [05] Τροχαία ατυχήματα-ασφάλειες.
  • [06] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [07] Στάσεις εργασίας γιατρών - τρόλεϊ.
  • [08] Συνομιλίες με Γ.Γ του ΝΑΤΟ.
  • [09] Καταπολέμηση ανεργίας - Σημίτης.
  • [10] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [11] Δημοσκοπήσεις.

  • [01] Παπαντωνίου-οικονομία-ΟΝΕ.

    24/02/2000 14:09:18

    Στις 9 Μαρτίου θα υποβάλλει η χώρα μας την αίτηση ένταξής της στην ΟΝΕ, δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος έγινε δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ.Παπαντωνίου ενημέρωσε τον κ.Στεφανόπουλο για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ.Παπαντωνίου, τόνισε οτι η Ελλάδα έχει ισχυρή οικονομία και θα έχει αυτή τη δεκαετία πολύ ισχυρές επιδόσεις, οι οποίες ήδη την κατατάσσουν μεταξύ των καλύτερων σε παγκόσμιο επίπεδο. Επισήμανε οτι η απήχηση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας στους διεθνείς επενδυτές, υπήρξε θετική.

    [02] Συναντήσεις γγ ΝΑΤΟ.

    24/02/2000 13:48:49

    Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, συναντήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι ο γγ του ΝΑΤΟ Τζον Ρόμπερτσον ο οποίος επισκέπτεται από χθες τη χώρα μας. Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η κατάσταση στα Βαλκάνια και κυρίως στο Κόσσοβο, οι σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ, και τα ελληνοτουρκικά. Ο κ.Σημίτης, είπε οτι το Κόσοβο θα πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβίας. Ο κ.Ρομπερτσον αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που παίζει στα Βαλκάνια, το στρατηγείο της Λάρισας. Το πρωί ο γγ του ΝΑΤΟ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [03] Εμπρησμοί ΙΧ.

    24/02/2000 12:55:48

    Αγνωστοι έβαλαν φωτιά τα ξημερώματα σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο Νέο Φάληρο. Οι δράστες τοποθέτησαν στα αυτοκίνητα αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό από γκαζάκια. Μεταξύ των αυτοκινήτων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές ήταν αυτό του πρώην πολιτευτή της ΝΔ Ιπποκράτη Σαββούρα.

    [04] Ληστείες σε τράπεζα και ξενοδοχείο.

    24/02/2000 12:54:39

    Ενοπλη ληστεία έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Γιούρομπανκ στους Αγίους Αναργύρους, στην Αθήνα. Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν 3.000.000 δραχμές και εξαφανίστηκαν. Εξάλλου, τα ξημερώματα άγνωστος, μάλλον αλλοδαπός, με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε υπάλληλο ξενοδοχείου στην Κυψέλη, και του απέσπασε 50.000 δραχμές.

    [05] Τροχαία ατυχήματα-ασφάλειες.

    24/02/2000 12:54:32

    Τίθενται από την 1η Μαίου σε εφαρμογή σε όλη τη χώρα οι συμφωνίες των ασφαλιστικών εταιρειών για τον άμεσο διακανονισμό υλικών ζημιών από ατυχήματα αυτοκινήτου. Οπως ανακοίνωσαν το πρωί σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρης Κοντομηνάς, η νέα συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο που έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, χωρίς να φταίει, να αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές από τη δική του ασφαλιστική εταιρεία. Βασικά σημεία της συμφωνίας είναι να συμπληρωθεί και από τους δύο εμπλεκομένους η φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος και να προωθηθεί στις ασφαλιστικές εταιρείες, να μην υπάρχουν σωματικές βλάβες, τα δύο αυτοκίνητα να ασφαλίζονται από εταιρείες που υπογράφουν τη συμφωνία, το ατύχημα να έχει γίνει στην Ελλάδα και η ζημιά να μην υπερβαίνει το 1.200.000 δραχμές. Τη συμφωνία αυτή υπογράφουν 36 ασφαλιστικές εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 94% των ασφαλισμένων οχημάτων.

    [06] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    24/02/2000 12:48:38

    Το ΙΚΑ Καλλιθέας επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ο οποίος δήλωσε ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και προκλητική. Εκανε λόγο για κομματισμό κακοδιοίκηση και τόνισε ότι οι ασφαλισμένοι υποβάλλονται σε απίστευτες ταλαιπωρίες. Πρόσθεσε, ότι το κόμμα του έχει τις λύσεις που θα τις θέσει σε εφαρμογή από τις 10 Απριλίου. Στο μεταξύ, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο της Καλλιθέας. Το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους των "Οικολόγων Εναλλακτικών" και ανήγγειλαν τη συνεργασία τους ενόψει των εκλογών. Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, συναντήθηκε το πρωί με τους προέδρους των ΤΕΙ, ενώ το απόγευμα, θα περιοδεύσει στο δήμο Αρτέμιδας Αττικής.

    [07] Στάσεις εργασίας γιατρών - τρόλεϊ.

    24/02/2000 09:41:38

    Χωρίς γιατρούς θα είναι σήμερα τα νοσοκομεία της Αττικής απο τις 9πμ εως τις 3μμ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά ζητούν την καταβολή αναδρομικών απο εφημερίες. Επίσης, στάση εργασίας απο τις 12μμ-4μμ θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων.

    [08] Συνομιλίες με Γ.Γ του ΝΑΤΟ.

    24/02/2000 09:41:31

    Ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου με το γγ του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών. Στν ημερήσια διάταξη των συζητήσεων με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ είναι η κατάσταση στα Βαλκάνια και κυρίως στο Κοσυφοπέδιο, οι σχέσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ στο πλαίσιο οικοδόμησης της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας Ασφάλειας και Αμυνας, αλλά και οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας. Νωρίτερα ο κ. Ρόμπερτσον θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

    [09] Καταπολέμηση ανεργίας - Σημίτης.

    24/02/2000 09:41:25

    Ενα τρισ. δρχ θα διατεθούν την επόμενη τετραετία για την καταπολέμηση της ανεργίας, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος πρόσθεσε πως η επόμενη τετραετία θα είναι τετραετία διεύρυνσης της απασχόλησης. Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, 150.000 άνεργοι συμμετείχαν στα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας και βρήκαν δουλειά ή ξεκίνησαν δική τους επιχείρηση. Στο τέλος του 2000, κατέληξε ο πρωθυπουργός, θα υπάρχουν περίπου 210.000 περισσότερες θέσεις εργασίες απο εκείνες που υπήρχαν στο τέλος του 1996.

    [10] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    24/02/2000 09:41:19

    Υποψήφιος στην Α' Αθηνών με τη ΝΔ θα είναι ο Στέφανος Μάνος. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, άσκησε χθες σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια διοίκηση. Σήμερα, θα επισκεφθεί το ΙΚΑ Καλλιθέας. Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, κα Παπαρήγα, θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο της Καλλιθέας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος, θα συναντηθεί με τους Οικολόγους. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, κ. Τσοβόλας, με το κόμμα του οποίου θα είναι υποψήφιος ο κ. Μπαντουβάς, θα επισκεφθεί το δήμο Αρτέμιδας.

    [11] Δημοσκοπήσεις.

    24/02/2000 09:41:12

    Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρεί τον κ. Σημίτη το 49,2% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της OPINION στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο κ. Καραμανλής συγκεντρώνει το 29,9%. Το 45,7% δηλώνει αρκετά ως πολύ ικανοποιημένο απο τον τρόπο που άσκησε τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα ο κ. Σημίτης, το 32,3% λίγο και το 20,7% καθόλου. Ακόμη, το 45,2% θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ως το ικανότερο κόμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας και το 30,6% τη ΝΔ. Τέλος, το 57,8% των ερωτηθέντων εκτιμά οτι το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε τις εκλογές αν γίνονταν αύριο και το 24,3% τη ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 February 2000 - 12:30:41 UTC