Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αεροδρόμιο-φάρσα για βόμβα.
  • [02] Κακοκαιρία-άρση απαγορευτικού.
  • [03] Σύσκεψη για την οικονομία.
  • [04] Σημίτης-συνέδριο Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
  • [05] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών.
  • [06] Ν.Λιόσια-κλειστή η χωματερή.
  • [07] Μενίδι-παράδοση λυομένων.
  • [08] Κακοκαιρία-απαγόρευση απόπλου.
  • [09] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ.
  • [10] Εκλογές - Κόμματα.
  • [11] Δρομολόγια πλοίων.
  • [12] Κλειστά τα ΤΕΙ.
  • [13] Απεργία - Γιατροί.

  • [01] Αεροδρόμιο-φάρσα για βόμβα.

    18/02/2000 13:27:07

    Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, από ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο αεροσκάφος που μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά, ελέγχθηκε από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

    [02] Κακοκαιρία-άρση απαγορευτικού.

    18/02/2000 13:25:56

    Κανονικά εκτελούνται από το μεσημέρι τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, που είχαν διακοπεί από χθες λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη. Στη δυτική Ελλάδα, σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους Φλώρινας και Καστοριάς, στο δρόμο Καρπενησίου-Λαμίας και Καρπενησίου- Αγρινίου. Το πρωί έπεσε πυκνό χαλάζι στην Πάτρα ενώ δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    [03] Σύσκεψη για την οικονομία.

    18/02/2000 12:40:06

    Η πορεία της οικονομίας εξετάστηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Εξετάστηκαν και οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από την πρόσφατη άνοδο των διεθνών τιμών στο πετρέλαιο. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στο κριτήριο του πληθωρισμού για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Ο κ.Παπαντωνίου τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Λονδίνο και θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα τις "εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς". Εξάλλου, την Τρίτη ο κ.Παπαντωνίου θα μεταβεί στις Βυξέλλες και θα μιλήσει για την πορεία της οικονομίας στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    [04] Σημίτης-συνέδριο Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

    18/02/2000 12:28:49

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απηύθυνε το πρωί χαιρετισμό στις εργασίες του τέταρτου πανελλήνιου συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Τόνισε ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι μέλη μιας κοινωνίας και έχουν το δικαίωμα να παραμένουν μέσα στα όρια της κοινότητάς τους, και ταυτόχρονα πρέπει να υποστηρίζονται όσο χρειάζεται μέσα στις τακτικές δομές της παιδείας, της υγείας, της εργασίας και των κοινωνικών υπηρεσιών. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει και όσα θα γίνουν στον τομέα της εκπαίδευσης, της απασχόλησης, στον τομέα της κινητικότητας και πρόσβασης, στον τομέα της υγείας, στον τομέα της πρόνοιας, της περίθαλψης. Στο συνέδριο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές.

    [05] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών.

    18/02/2000 12:25:04

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσει από το απόγευμα περιοδεία στη Θεσσαλία. Ο κ.Καραμανλής θα παραστεί επίσης στις εργασίες του προσυνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα. Στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στο Καλοχώρι. Το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέπτεται σήμερα την Αρτα, ενώ στο νομό Ηλείας περιοδεύει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

    [06] Ν.Λιόσια-κλειστή η χωματερή.

    18/02/2000 12:23:17

    Κλειστή είναι και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, η χωματερή των Ανω Λιοσίων, καθώς οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζουν την απεργία τους. Το μεσημέρι οι συμβασιούχοι των δήμων έκαναν συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

    [07] Μενίδι-παράδοση λυομένων.

    18/02/2000 12:20:54

    Στη σεισμόπληκτη περιοχή του Μενιδίου παραδόθηκαν το πρωί 114 λυόμενοι οικίσκοι για τη στέγαση σεισμοπαθών. Οι οικίσκοι αυτοί κατασκευάστηκαν με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το προσκύνημα της εικόνας "Αξιον Εστί" του Αγίου Ορους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης και οι αρχές της πόλης.

    [08] Κακοκαιρία-απαγόρευση απόπλου.

    18/02/2000 12:07:15

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Σημειώνεται ότι δεν πραγματοποιούνται ούτε τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ανοιχτά παραμένουν όλα τα πορθμεία της χώρας. Στη δυτική Ελλάδα σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους Φλώρινας, Καστοριάς, στο δρόμο Καρπενησίου-Λαμίας και Καρπενησίου- Αγρινίου. Το πρωί έπεσε πυκνό χαλάζι στην Πάτρα ενώ δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    [09] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ.

    18/02/2000 12:05:01

    Αρχίζει αύριο το πρωί στις 8 ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει το ΑΣΕΠ και αφορά 1.149 θέσεις σε κρατικές τράπεζες. Στο διαγωνισμό, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, θα διαγωνιστούν 26.000 υποψήφιοι οι οποίοι θα καλύψουν 235 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 179 τεχνολογικής και 735 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη του διαγωνισμού.

    [10] Εκλογές - Κόμματα.

    18/02/2000 09:37:52

    Σε προεκλογική τροχιά έχει εισέλθει η χώρα με καθημερινές περιοδείες και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα μιλήσει στο συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής,μεταβαίνει στη Λάρισα για το προσυνέδριο του κόμματός του. Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,απο σήμερα πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος,θα επισκεφθεί την Αρτα, ενω ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα περιοδεύσει στην Ηλεία.

    [11] Δρομολόγια πλοίων.

    18/02/2000 09:37:45

    Τουλάχιστον μέχρι τις 12μμ θα ισχύσει ο απαγορευτικός απόπλου για όλα τα πλοία προς το Αιγαίο και την Κρήτη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Κλειστές κατά διαστήματα είναι επίσης και οι πορθμειακές γραμμές. Οσοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τις πορθμειακές γραμμές πρέπει να επικοινωνούν νωρίτερα τηλεφωνικά με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία.

    [12] Κλειστά τα ΤΕΙ.

    18/02/2000 09:37:39

    Κλειστά θα παραμείνουν απο σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα τα ΤΕΙ όλης της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει αντισυνταγματικό προεδρικό διάταγμα του 1995, με το οποίο αυξήθηκαν τα εξάμηνα των σπουδών στα ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε οτι τα ΤΕΙ ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το υπουργείο θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει τα κεκτημένα δικαιώματα των φοιτητών των ΤΕΙ.

    [13] Απεργία - Γιατροί.

    18/02/2000 09:37:33

    Κλιμακώνουν τις κινητοποίησεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι για σήμερα έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας 11πμ - 1.30μμ και 5μμ - 7.30μμ και τριήμερη απεργία απο την ερχόμενη Δευτέρα. Αίτημά τους η μονιμοποίηση των συναδέλφων τους και η εξομοίωση των αποδοχών των γιατρών του ΙΚΑ με εκείνες των γιατρών των κρατικών νοσοκομείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 February 2000 - 12:30:43 UTC