Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη - Ετσεβίτ.
  • [02] Λύκεια- Μηχανογραφικά δελτία.
  • [03] Διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής.
  • [04] Αυστραλία- Ολυμπιάδα.
  • [05] Πάτρα - Τροχαίο.
  • [06] Εκλογές - Αντιπαράθεση.
  • [07] Ληστεία- Επίθεση σε κατάστημα.
  • [08] Σημίτης- Φάλκον- Πόρισμα.
  • [09] Πάτρα -Προσυνέδριο ΝΔ.
  • [10] Θανατηφόρο τροχαίο.

  • [01] Συνάντηση Σημίτη - Ετσεβίτ.

    12/02/2000 14:00:47

    Με τον Τούρκο ομόλογό του Μπουλέντ Ετσεβίτ συναντήθηκε το πρωί στο Βουκουρέστι στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και ότι το θετικό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να παραμείνει. Ο κ. Ετσεβίτ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Ο κ.Σημίτης συναντήθηκε επίσης το πρωί διαδοχικά με τους ομολόγους του της ΠΓΔΜ και της Ρουμανίας.

    [02] Λύκεια- Μηχανογραφικά δελτία.

    12/02/2000 14:00:39

    Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει η αποστολή στα λύκεια όλης της χώρας των μηχανογραφικών δελτίων που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι θα διαγωνιστούν φέτος με το παλαιό σύστημα των εξετάσεων. Οσοι από τους απόφοιτους των προηγουμένων ετών επιθυμούν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους από τις 9 μέχρι τις 17 Μαρτίου και να το καταθέσουν στο λύκειο απ`όπου αποφοίτησαν.

    [03] Διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής.

    12/02/2000 14:00:32

    Σε εξέλιξη είναι στη ρουμανική πρωτεύουσα οι εργασίες της διαβαλκανικής συνόδου Κορυφής, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο. Το μεσημέρι υπογράφηκε η χάρτα φιλίας, συνεργασίας και συνεννόησης των Βαλκανικών χωρών. Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι πρέπει να καταβληθούν μεγάλες προσπάθειες για την προώθηση της ανάπτυξης της πολιτικής συνεργασίας και των σχέσεων με την ΕΕ. Για το Κοσσυφοπέδιο είπε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τόνισε ότι η πολιτική της απομόνωσης της Γιουγκοσλαβίας δεν αποδίδει και πρέπει να επανεξεταστούν τα μέτρα του εμπάργκο.

    [04] Αυστραλία- Ολυμπιάδα.

    12/02/2000 14:00:25

    Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας αναμένεται σήμερα ο πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Παναγιώτης Θωμόπουλος και η αντιπρόεδρος Νίκη Τζαβέλλα. Επίσης τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθεί το Σίδνεϊ πολυμελής αποστολή, που θα αποτελείται από το προεδρείο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004" και από 50 Ελληνες επιχειρηματίες. Η επίσκεψή τους συμπίπτει με τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, στο Σίδνεϊ υπό την προεδρία του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ με θέμα τη συμβολή των χορηγών στις Ολυμπιάδες του Σίδνεϊ και της Αθήνας.

    [05] Πάτρα - Τροχαίο.

    12/02/2000 14:00:17

    Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση δύο επιβατικών αυτοκινήτων το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο ύψος του Αιγίου. Νεκροί είναι ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου, Παύλος Στακιάς του Ελευθερίου, 50 ετών, κάτοικος εν ζωή Γλυφάδας, και τρεις Ιρακινοί, κάτοχοι γερμανικών διαβατηρίων. Στη σύγκρουση τραυματίστηκε η σύζυγος του Στακιά, καθώς και δύο Ιρακινοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

    @

    [06] Εκλογές - Αντιπαράθεση.

    12/02/2000 14:00:09

    Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στην πορεία για τις εκλογές της 9ης Απριλίου. Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των κυρίων Σημίτη και Καραμανλή θα γίνει με τους όρους του '96. Ο κ.Καραμανλής επιμένει σε αναμέτρηση με παρόντες όλες τους πολιτικούς αρχηγούς. Χθες παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για τους όρους διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας.

    [07] Ληστεία- Επίθεση σε κατάστημα.

    12/02/2000 09:20:07

    Ληστεία έγινε χθες το βράδυ σε τουριστικό γραφείο στο σταθμό Λαρίσσης, στην Αθήνα. Οπως κατήγγειλε ο υπάλληλος του γραφείου, τρία άτομα οπλισμένα με καλάζνικοφ και περίστροφο, τον ακινητοποίησαν και του απέσπασαν 4.000.000 δραχμές 10.000 μάρκα και 15.000 δολάρια. Την ίδια ώρα άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα σε κατάστημα υαλοπινάκων στην Ηλιούπολη. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κατάστημα και σε δύο σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα.

    [08] Σημίτης- Φάλκον- Πόρισμα.

    12/02/2000 09:20:01

    Αμέσως μετά την άφιξή του ο κ.Σημίτης κατευθύνθηκε στο υπόστεγο όπου παραμένει ακόμα το μοιραίο Φάλκον στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Γιάννος Κρανιδιώτης και άλλοι έξι επιβάτες. Ο κ.Σημίτης εναπόθεσε 7 κόκκινα τριαντάφυλλα στο αεροσκάφος. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι σε δύο εβδομάδες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ρουμανικής πλευράς για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος.

    [09] Πάτρα -Προσυνέδριο ΝΔ.

    12/02/2000 09:19:54

    Αρχίζουν το πρωί στην Πάτρα οι εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ με ομιλία του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν την οικονομία, την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Χθες ο κ.Καραμανλής παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για τους όρους διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας. Πρότεινε να αποφευχθούν οι ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις, ζήτησε να προχωρήσει ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος στο σύνολο των εκλογικών δαπανών.

    [10] Θανατηφόρο τροχαίο.

    12/02/2000 09:19:46

    Ενα άτομο σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν χθες βράδυ σε διπλό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Νέα Μάκρη στην Αττική. Ειδικότερα, ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε έναν πεζό και όταν άλλα άτομα έτρεξαν σε βοήθεια, έπεσε πάνω τους ένα δεύτερο αυτοκίνητο. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο ενώ οι δύο γυναίκες οδηγοί συνελήφθησαν και κρατούνται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 February 2000 - 12:30:30 UTC