Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη λαθρομεταναστών.
  • [02] Συγχαρητήρια Ντεμιρέλ σε Στεφανόπουλο.
  • [03] Περιοδεία Σημίτη σε έργα.
  • [04] ΝΔ-Αβραμόπουλος.
  • [05] Κινητοποίηση εργαζομένων σε ορυχεία.
  • [06] Κινητοποίηση εργαζομένων.
  • [07] Συμβασιούχοι Δημοσίου.
  • [08] Επιτόκια.
  • [09] Προεκλογικές ρυθμίσεις.

  • [01] Σύλληψη λαθρομεταναστών.

    10/02/2000 12:55:21

    Ενα επιβατικό τουριστικό σκάφος καταλήφθηκε χθες κοντά στην Εύβοια από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, ενώ μετέφερε 51 λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Πλήρωμα του σκάφους ήταν ο Πάνος Πάλμος 49 ετών, κυβερνήτης και ο Κωνσταντίνος Καββαδάς 34 ετών, ναύτης. Οι δύο ναυτικοί συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Χαλκίδας, ενώ οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο για προσωρινή διαμονή όπου τους παρασχέθηκε τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    [02] Συγχαρητήρια Ντεμιρέλ σε Στεφανόπουλο.

    10/02/2000 12:54:33

    Συγχαρητήριο μήνυμα για την επανεκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, απέστειλε στον Κωστή Στεφανόπουλο, ο Τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. "Εκφράζω στην εξοχότητά σας τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές μου για την ευτυχία και την ευημερία του φίλου ελληνικού λαού", αναφέρει στο μήνυμά του ο Τούρκος προέδρος.

    [03] Περιοδεία Σημίτη σε έργα.

    10/02/2000 12:49:44

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης περιόδευσε το πρωί στο χώρο των έργων που γίνονται για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων είναι μια παλιά προσπάθεια που αρχίζει να πραγματοποιείται. Ο στόχος, εκτός από το να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά, είναι να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Ο κ.Σημίτης συνοδευόταν από τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη και Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη.

    [04] ΝΔ-Αβραμόπουλος.

    10/02/2000 12:47:58

    Προβληματισμός επικρατεί στη Ρηγίλλης μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου να μην πολιτευθεί με το κόμμα της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές. Ο κ.Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" σημειώνει ότι ανήκει στη ΝΔ και στηρίζει τον Κώστα Καραμανλή. Εκφράζει την άποψη ότι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και χωρίς αυτόν, γιατί όπως τονίζει έχει νέο, δυναμικό και ικανό αρχηγό. Ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθες στην Καλλιθέα επέκρινε εμμέσως τη στάση του κ.Αβραμόπουλου λέγοντας ότι η κρυψίνοια, τα τερτίπια και τα μισόλογα δεν ταιριάζουν στη νεα εποχή και τώρα είναι η ώρα της προσφοράς. Εξάλλου, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δήλωσε το πρωί ότι ο κ.Αβραμόπουλος έκανε την επιλογή του και η ΝΔ τραβάει μπροστά. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Σιούφας εκτίμησε ότι η απόφαση του κ.Αβραμόπουλου δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το κόμμα.

    [05] Κινητοποίηση εργαζομένων σε ορυχεία.

    10/02/2000 12:47:50

    Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων δημιουργήθηκαν το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Σχηματαρίου, καθώς εργαζόμενοι της εταιρίας ΒΙΟΜΑΓΝ στα ορυχεία Μαντουδίου απέκλεισαν το ρεύμα προς την Αθήνα. Μετά από εντολή του εισαγγελέα επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και συνέλαβαν πέντε εργαζόμενους ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση για οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης.

    [06] Κινητοποίηση εργαζομένων.

    10/02/2000 09:26:24

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό των διοδίων της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο Σχηματάρι έχουν εξαγγείλει για μετά τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στην εταιρία ΒΙΟΤΕΧΝ του ορυχείου Μαντουδίου Ευβοίας. Διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

    [07] Συμβασιούχοι Δημοσίου.

    10/02/2000 09:26:15

    Κατηγορηματική διαβεβαίωση οτι οι συμβασιούχοι του δημοσίου θα μονιμοποιηθούν αμέσως μετά τις εκλογές,έδωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απο το βήμα της Βουλής. Ο κ. Σημίτης παραδέχθηκε ωστόσο οτι υπάρχουν πολλές κατηγορίες συμβασιούχων και δεν ειναι δυνατό να μονιμοποιηθούν όλοι, αλλά θα πρέπει να ισχύσουν κριτήρια και κανόνες, έτσι, ώστε να μην θεωρηθεί χαριστική η ρύθμιση. αυτοδιοίκησης.

    [08] Επιτόκια.

    10/02/2000 09:26:04

    Αρχές Μαρτίου θα ληφθεί η απόφαση για ενδεχόμενη νέα μείωση των επιτοκίων η οποία θα εξαρτηθεί απο την πορεία του πληθωρισμού του τρέχοντος μηνός. Αυτό δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος προέβλεψε οτι θα έχουμε μείωση του πληθωρισμού τον μήνα που διανύουμε.

    [09] Προεκλογικές ρυθμίσεις.

    10/02/2000 09:25:55

    Τις οριστικές αποφάσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, του ελέγχου των προηγούμενων δαπανών των κομμάτων και των υποψηφίων και των όρων διεξαγωγής της προεκλογικής αναμέτρησης, αναμένεται να λάβει σήμερα η διακομματική επιτροπή της Βουλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 February 2000 - 12:30:28 UTC