Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-Νίκη της ΑΕΚ.
  • [02] Επίσκεψη Τζεμ στην Ακρόπολη.
  • [03] Περιοδείες Παπαρήγα-Τσοβόλα.
  • [04] Δήλωση Κ.Καραμανλή
  • [05] ΠΑΣΟΚ-Συνδιάσκεψη-Ομιλίες.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-Νίκη της ΑΕΚ.

    05/02/2000 20:40:32

    Η ΑΕΚ μετά από αρκετά καλή εμφάνιση επικράτησε σήμερα με 2-0 επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του β γύρου για το πρωτάθλημα της Α εθνικής. Και τα δύο τέρματα πέτυχε ο αναγεννημένος Ντέμης Νικολαϊδης, στο 50' και 84' του αγώνα.

    [02] Επίσκεψη Τζεμ στην Ακρόπολη.

    05/02/2000 20:36:27

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ ο οποίος ξεναγήθηκε το μεσημέρι στην Ακρόπολη δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συμβάλει στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Το απόγευμα ο κ.Τζεμ σε ειδική εκδήλωση τιμήθηκε με το βραβείο "Ιπεκτσί". Το πρωί άρχισαν οι εργασίες της ελληνοτουρκικής διάσκεψης με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και από τις δύο χώρες, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. Ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στη δυνατότητα αποφασιστικής συμβολής των μέσων ενημέρωσης στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής. Ο κ.Τζεμ αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του Τύπου για τη δημιουργία κλίματος ύφεσης και εμπιστοσύνης στις δύο χώρες προσθέτοντας ότι η εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να γίνεται για την "κερκίδα". Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ δήλωσε ότι δεν είναι ωφέλιμο να εξεταστούν τα ευαίσθητα ζητήματα ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο κ.Σημίτης θα επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον επίσημα την Τουρκία

    [03] Περιοδείες Παπαρήγα-Τσοβόλα.

    05/02/2000 20:35:25

    Περιοδεία σε νομούς της Θεσσαλίας πραγματοποιεί σήμερα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρουσιάζει τις θέσεις του κόμματός της αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις. Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας επισκέπτεται σήμερα το νομό Ημαθείας, ενώ αύριο και μεθαύριο θα περιοδεύσει στο νομό Θεσσαλονίκης και θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις οπαδών του κόμματός του.

    [04] Δήλωση Κ.Καραμανλή

    05/02/2000 20:33:20

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, από τη Μαδρίτη, απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού τόνισε ότι αποδεικνύεται η ποιότητα του πολιτικού λόγου. Χθες ο κ.Καραμανλής χαρακτήρισε καλοδεχούμενες τις πρόωρες εκλογές και αναμενόμενη και αναγκαστική τη σχετική απόφαση του πρωθυπουργού. Αύριο, θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο της ΝΔ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [05] ΠΑΣΟΚ-Συνδιάσκεψη-Ομιλίες.

    05/02/2000 20:30:56

    Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος έχει αναλάβει την εισήγηση του κειμένου θέσεων του ΠΑΣΟΚ κατά την παρέμβασή του, εξέφρασε την ανάγκη να συμπληρωθεί η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη για να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ σύγχρονα στοιχεία και να ανταποκρίνεται στις ιδεολογικοπολιτικές ανάγκες του. Τόνισε ότι η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν είναι η Ελλάδα του '81. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναζητήσει τη συστράτευση παντού, σε όλο το φάσμα του κεντρώου και του κεντροαριστερού χώρου. Ο Γιάννος Παπαντωνίου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνάψει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό. Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής άσκησε σκληρή κριτική στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 February 2000 - 21:30:57 UTC