Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-Μεταγραφές
  • [02] Δολοφονία-μυστήριο.
  • [03] Ελληνοτουρκικά-Επίσκεψη Τζεμ.
  • [04] Ικανοποίηση Παπαντωνίου-ΟΝΕ
  • [05] Παιδεία-κινητοποιήσεις.
  • [06] Συνομιλίες για Κυπριακό.
  • [07] Πειραιάς-Γκαζάκια σε τράπεζα.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-Μεταγραφές

    31/01/2000 21:15:19

    Πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της η ΑΕΚ, έμεινε στο 1-1 στην Καλαμάτα, όπου η τοπική ομάδα έχασε πολλές ευκαιρίες για να νικήσει. Με το παιχνίδι αυτό ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Στο μεταξύ, η Ενωση βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Αργεντινού μέσου Καντέρο, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και την απόκτηση δύο Ιταλών ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑΟΚ, απέκτησε τον Πολωνό τερματοφύλακα Σαμοτούλσκι από τη Λέγκια Βαρσοβίας, ενώ ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται για την απόκτηση του Κροάτη διεθνή επιθετικού Τσβιτάνοβιτς, ο οποίος ανήκει στην Κροάσια.

    [02] Δολοφονία-μυστήριο.

    31/01/2000 21:02:58

    Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία μίας 77χρονης, μέσα στο σπίτι της στη Νίκαια. Η γριούλα βρέθηκε δεμένη "χειροπόδαρα" στο σπίτι της στη συμβολή των οδών Ικονίου και Προύσης, στη Νίκαια. Πρόκειται για την Βασιλική Κυριακή, η οποία τα τελευταία χρόνια έμενε μόνη της και το πτώμα της ανακάλυψαν γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αρχές πιστεύουν οτι η γριούλα δολοφονήθηκε από δύο δράστες, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα όμως εάν το κίνητρο ήταν η ληστεία.

    [03] Ελληνοτουρκικά-Επίσκεψη Τζεμ.

    31/01/2000 21:00:30

    Τα ελληνοτουρκικά, ενόψει της επίσκεψης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, θα απασχολήσουν αύριο τον πρωθυπουργό στη διάρκεια συνάντησης με τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι η κυβέρνηση

    θεωρεί καλή βάση για να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στην προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ που είχε υπογραφεί το 1988. Την ικανοποίηση του για τη στάση της Ελλάδας στο Ελσίνκι, εξέφρασε ο σουηδός πρωθυπουργός στον Κώστα Σημίτη.

    [04] Ικανοποίηση Παπαντωνίου-ΟΝΕ

    31/01/2000 20:56:12

    Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός Εθνικης Οικονομίας, για

    την έγκριση από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ του προγράμματος σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας. Αποφασιστικό βήμα για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, την χαρακτήρισε ο κ. Παπαντωνίου, καθώς όπως υποστήριξε, αποδεικνύει οτι η χώρα μας πληροί τα δημοσιονομικά κριτήρια. Τόνισε οτι δεν προβλέπεται η λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, ενώ υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής.

    [05] Παιδεία-κινητοποιήσεις.

    31/01/2000 13:39:47

    Εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της παιδείας, άρχισε σήμερα. Το απόγευμα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας και πορεία προς τη Βουλή. Για την ερχόμενη Πέμπτη έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία οι καθηγητές ενώ την ίδια μέρα κλειστά θα παραμείνουν και τα δημοτικά σχολεία. Για τις 3 Φεβρουαρίου οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας

    [06] Συνομιλίες για Κυπριακό.

    31/01/2000 13:37:10

    Με χωριστές συναντήσεις του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, αρχίζει σήμερα στη Γενεύη ο δεύτερος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Λίγες ώρες πριν την έναρξη των συνομιλιών, ο κ.Κληρίδης απηύθυνε μήνυμα προς τους Τουρκοκύπριους προκειμένου να γίνει γνήσια προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος.

    [07] Πειραιάς-Γκαζάκια σε τράπεζα.

    31/01/2000 13:04:39

    Αγνωστοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα γκαζάκια στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στην Αμφιάλη, στον Πειραιά. Από την έκρηξη, προκλήθηκαν μικρές ζημιές στο μηχάνημα, ενώ στο σημείο της έκρηξης, βρέθηκε ένα σημείωμα το οποίο έγραφε "Λευτεριά στους αναρχικούς Κατσίλα και Καρπούζο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 January 2000 - 21:30:41 UTC