Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ-Νομισματική Επιτροπή-πρόγραμμα σύγκλισης
  • [02] Δηλώσεις Αλέκας Παπαρήγα
  • [03] Συνέντευξη Κώστα Καραμανλή στην "Εξπρές"- Εκλογές
  • [04] Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
  • [05] Εργασίες 4ου συνεδρίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • [06] Προσυνέδριο ΝΔ (2)

  • [01] ΕΕ-Νομισματική Επιτροπή-πρόγραμμα σύγκλισης

    23/01/2000 18:18:45

  • Συνεδριάζει εκ νέου αύριο η Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να διαμορφώσει την τελική της εισήγηση προς το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της κοινότητας, για το πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί απο το Συμβούλιο τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου. Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", αναφέρει οτι πρόκειται για το πιό καθοριστικό "ναί" στην ένταξη της Ελλάδας και στο σκηνικό που θα διαμορφωθεί μετά την είσοδο στην ΟΝΕ.

    [02] Δηλώσεις Αλέκας Παπαρήγα

    23/01/2000 18:16:29

  • Στο θέμα των επικείμενων εκλογών αναφέρθηκε και η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συγκέντρωση των κομματικών οργανώσεων Αττικής, στο γήπεδο του Περιστερίου. Η κ.Παπαρήγα τόνισε οτι κάθε ψήφος που φεύγει απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πρέπει να εκφράζει σαφή επιλογή αντίστασης και διάθεση ρήξης με την πολιτική που συμφέρει τα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

    [03] Συνέντευξη Κώστα Καραμανλή στην "Εξπρές"- Εκλογές

    23/01/2000 18:11:08

  • Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εξπρές". Τονίζει οτι ο αγώνας θα είναι σκληρός αλλά η έκβασή του έχει κριθεί, υπέρ του κόμματός του. Πάντως, ο κ.Καραμανλής, όταν ρωτήθηκε για το θέμα των εκλογών, ενώ προσέρχετο στο προσυνέδριο της ΝΔ, δεν έκανε καμία δήλωση. Απο την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη, εκτίμησε οτι οι εκλογές θα διεξαχθούν το Μάρτιο ή τον Απρίλιο και κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει το "εκλογικό κρυφτούλι".

    [04] Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

    23/01/2000 18:07:38

  • Επιδείνωση παρουσίασε σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με βροχές, χιονόνερο αλλά και χιόνια κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Στα λευκά έχει ντυθεί η Μακεδονία, όπου χιόνιζε απο το πρωί. Χιόνι έπεσε και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στις περισσότερες περιοχές. Το χιόνι έχει προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων για την οποία χρειάζονται, στις περισσότερες περιπτώσεις, αντιολισθητικές αλυσίδες. Το απόγευμα επαναλήφθηκαν οι πτήσεις απο και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης που είχε μείνει κλειστό περισσότερες απο τέσσερεις ώρες, καθώς η πίστα του είχε καλυφθεί απο πυκνό χιόνι. Οι χιονοπτώσεις το απόγευμα εξασθένησαν, αλλά οι υπηρεσίες Σχεδίασης Εκτακτης Ανάγκης των νομαρχιών της Μακεδονίας, παραμένουν σε επαγρύπνιση. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται απο αύριο

    [05] Εργασίες 4ου συνεδρίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    23/01/2000 18:04:02

  • Με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου και του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου συνεδρίου Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Ο συνεδριακός διάλογος ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ, με την ομιλία του Θάνου Μωραϊτη και την υιοθέτηση ψηφισμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό με το οποίο καταδικάζεται η προοπτική εκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το Βασίλη Κοντογιαννόπουλο. Οι εργασίες σημαδεύτηκαν απο την αποχώρηση της ομάδας των αποκαλούμενων προεδρικών απο το συνέδριο.

    [06] Προσυνέδριο ΝΔ (2)

    23/01/2000 17:56:46

  • Με ομιλίες στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του λεκανοπεδίου Αττικής, συγκοινωνιολόγων, περιβαλλοντολόγων, αλλά και σεισμολόγων συνεχίζεται η συζήτηση στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα του λεκανοπεδίου. Ο υπερνομάρχης Αττικής Θεόδωρος Κατριβάνος Τάχθηκε υπέρ της εκλογής περιφερειάρχη και πρότεινε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας να εκλέγεται από τη Βουλή όπως οι πρόεδροι των ΔΕΚΟ. Το δήμαρχο Αθηναίων εκπροσώπησε ο κ. Κ. Γιατράκος, ενώ τη νομάρχη Αθηνών η κ. Μαρία Αδαμοπούλου η οποία πρότεινε να αποκτήσει η Αθήνα το μυθολογικό της πάρκο, όπως έχουν στη Γαλλία τη Ντίσνεϊλαντ. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε μέχρι το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Μιλτιάδης Εβερτ, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης στην ομιλία του επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε στο λεκανοπέδιο, λέγοντας ότι ανέτρεψε το σχεδιασμό και πολλά από τα έργα που είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία και σημειώνοντας πως υπάρχουν πάρα πολλές καθυστερήσεις στις εκτελέσεις των έργων. Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του και παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ "πήρε πίσω" τις προβλέψεις του ότι την επόμενη τετραετία θα είναι πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 January 2000 - 21:30:24 UTC