Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Μεταγραφές.
  • [02] Η Ρεάλ "φλερτάρει" τον Τσάρτα.
  • [03] Νέοι Μητροπολίτες.
  • [04] Ο πρωθυπουργός δεν πάει Αγκυρα.
  • [05] ΝΔ-Προσυνέδριο-Προτάσεις Καραμανλή.
  • [06] ΚΥΣΕΑ-Το Φεβρουάριο οι αποφάσεις.
  • [07] Εκλογή νέων μητροπολιτών.
  • [08] Συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
  • [09] Αιγάλεω-ληστεία σε χρηματαποστολή,
  • [10] Πειρατική επίθεση σε πλοίο.
  • [11] Πυρκαγιά σε αποθήκη παιχνιδιών.
  • [12] Επιδείνωση του καιρού.
  • [13] Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ.
  • [14] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στην Τουρκία.

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Μεταγραφές.

    21/01/2000 20:50:09

    Στην τελική ευθεία των προσπαθειών για την υλοποίηση των μεταγραφικών της στόχων, μπαίνει η ΠΑΕ ΑΕΚ, χωρίς, όμως, να υπάρχει κάτι σίγουρο μέχρι στιγμής, ενώ ταυτόχρονα η αγωνία των οπαδών της ομάδας μεγαλώνει. Το νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα των παικτών που βρίσκονται στο μεταγραφικό ``στόχαστρο`` της ``Ενωσης``, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο του Βούλγαρου διεθνή μέσου της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Μίλαν Πέτκοφ. Η ΠΑΕ, λέγεται, ότι κάνει προσπάθειες για να εντάξει στη δύναμή της τον 26χρονο παίκτη, αλλά άγνωστο ποιό θα είναι το αποτέλεσμα, αφού κάποιοι από τη διοίκηση φοβούνται ...απρόοπτα εμπόδια στο δρόμο για την απόκτησή του.

    [02] Η Ρεάλ "φλερτάρει" τον Τσάρτα.

    21/01/2000 20:48:54

    Μπορεί το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δραχμών που ζητάει η Σεβίλλη προκειμένου να παραχωρήσει τον Βασίλη Τσάρτα να είναι "απαγορευτικό" γιά τα ελληνικά δεδομένα, δεν ισχύει όμως το ίδιο γιά την Ισπανία. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το γεγονός ότι, σύμφωνα με ηλεκτρονική σελίδα στο internet, γιά τον Ελληνα διεθνή μέσο ενδιαφέρεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τσάρτας είχε απαντήσει αρνητικά πριν μερικές ημέρες σε πρόταση της Λίβερπουλ, όμως θα είναι δύσκολο να κάνει το ίδιο σε μία ανάλογη πρόταση της "βασίλισσας".

    [03] Νέοι Μητροπολίτες.

    21/01/2000 20:43:15

    Τους νέους Μητροπολίτες Καισαριανής και Φλώρινας εξέλεξε η ιεραρχία της Εκκλησίας. Στη μητρόπολη Καισαριανής εξελέγη ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του αρχιεπισκόπου, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτης Δανιήλ, ενώ στη Φλώρινα ο αρχιμανδρίτης πρωτοσύγκελος Θεόκλητος Πασαλής, που αντικατέστησε τον υπέργηρο Αυγουστίνο.

    [04] Ο πρωθυπουργός δεν πάει Αγκυρα.

    21/01/2000 20:41:07

    Η Αθήνα απέρριψε, επί του παρόντος, την πρόταση του τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ να επισκεφθεί ο Κώστας Σημίτης την Άγκυρα, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πρόταση αυτή δείχνει την επιθυμία της Τουρκίας για επικοινωνία σε επίπεδο κορυφής. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στην Κωνσταντινούπολη όπου έγινε δεκτός στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    [05] ΝΔ-Προσυνέδριο-Προτάσεις Καραμανλή.

    21/01/2000 20:40:02

    Με "ριζοσπαστικές" προτάσεις από τον Κώστα Καραμανλή άρχισε το πρώτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μεταξύ άλλων, ο κ.Καραμανλής είπε οτι η αρχή του κόμματος είναι η δημιουργική σύνθεση απόψεων και η συναίνεση στο χώρο της κοινωνίας, αφήνοντας στους άλλους το προνόμιο της αλλαζονίας και την αντίληψη του κατεστημένου, τονίζοντας παράλληλα, οτι πλέον έχουν ξεθωριάσει οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Είπε ότι η επόμενη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι αναθεωρητική και πρότεινε να εκλέγεται απευθείας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το λαό, κάτι που μπορεί να συνδυαστεί με τη θεσμοθέτηση συμβουλίου εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο μάλιστα μπορούν να ανατεθούν αυξημένες αρμοδιότητες για αυτά τα θέματα.

    [06] ΚΥΣΕΑ-Το Φεβρουάριο οι αποφάσεις.

    21/01/2000 20:33:54

    Στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, τον Φεβρουάριο, θα ληφθούν οι αποφάσεις για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων της περιόδου 2000-2005, ύψους 4,4 τρις δρχ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αμύνης μετά τη συνεδρίαση του οργάνου και τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδος στην παραγωγή του ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους "Γιουροφάιτερ". Επίσης στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την αγορά των Εφ-16 και των Μιράζ-200-5.

    [07] Εκλογή νέων μητροπολιτών.

    21/01/2000 14:50:24

    Νέους μητροπολίτες στην Καισαριανή και στη Φλώρινα εξέλεξαν το μεσημέρι οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας. Στη μητρόπολη Καισαριανής εξελέγη με 49 ψήφους ένας απο τους πιο στενούς συνεργάτες του αρχιεπίσκοπου, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Δανιήλ, κατά κόσμον Διονύσιος Πουρτσουκλής. Ο αρχιγραμματέας υπήρξε ιεροκήρυκας της μητρόπολης Δημητριάδος για πολλά χρόνια και οταν εξελέγη ο αρχιεπίσκοπος τοποθετήθηκε στην Ιερά Σύνοδο. Στη μητρόπολη Φλώρινας εξελέγη ο αρχιμανδρίτης πρωτοσύγκελος και ιεροκήρυκάς της Θεόκλητος Πασαλής.

    [08] Συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

    21/01/2000 14:45:10

    Επεισοδιακή ήταν η έναρξη των εργασιών του 4-ου συνεδρίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ, με τις αντιμαχόμενες τάσεις να αλληλοϋβρίζονται, ενώ δημιουργήθηκαν και επεισόδια. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε με ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ.Σημίτης ο οποίος εξήρε την ιστορία και το ρόλο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία, υπερασπίστηκε την εσωκομματική δημοκρατία και το διάλογο, τονίζοντας ότι οι νέοι δεν έχει νόημα να είναι υπάκουα παραρτήματα καθεστωτικών μηχανισμών αλλά ούτε άτακτες ομάδες διαμαρτυρίας γιατί έτσι ακυρώνεται ο πρωτοποριακός τους ρόλος.

    [09] Αιγάλεω-ληστεία σε χρηματαποστολή,

    21/01/2000 14:45:04

    Ληστεία σημειώθηκε το πρωί από δύο ένοπλους σε βάρος υπάλληλου της εταιρίας χρηματαποστολών ΕΡΜΗΣ στο Αιγάλεω. Οι δύο οπλοφόροι ακινητοποίησαν τον υπάλληλο της εταιρίας έξω από το κατάστημα "Ράδιο Αθήναι" στην Ιερά Οδό, του άρπαξαν σάκο με 3,5 εκατομμύρια δραχμές και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα.

    [10] Πειρατική επίθεση σε πλοίο.

    21/01/2000 14:44:59

    Πειρατική επίθεση δέχθηκε χθες το βράδυ από πέντε ένοπλους άνδρες το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου "Χατζίμ Μπρέμεν", νηολογίου Πειραιά, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή των στενών της Σιγκαπούρης, με προορισμό το Σουέζ. Οι πειρατές αφού απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό εξαφανίστηκαν ενώ κανείς από το 24μελές πλήρωμα, στο οποίο περιλαμβάνονται και 12 Έλληνες ναυτικοί, δεν έπαθε κάτι.

    [11] Πυρκαγιά σε αποθήκη παιχνιδιών.

    21/01/2000 14:44:52

    Πυρκαγιά σε αποθήκη

    Σε περίπου 20 εκατομμύρια δραχμές ανέρχονται οι ζημιές από την πυρκαγιά σε ισόγεια αποθήκη παιδικών παιχνιδιών της εταιρίας "Κύκνος", στην οδό Ξάνθου στον Ταύρο. Η φωτιά ξέσπασε στη μία μετά τα μεσάνυχτα σε ημιφορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από την αποθήκη, στην οποία μεταδόθηκε γρήγορα. Η φωτιά λόγω των αποθηκευμένων εύφλεκτων υλικών πήρε διαστάσεις ενώ στην κατάσβεσή της

    συμμετείχαν 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

    [12] Επιδείνωση του καιρού.

    21/01/2000 14:44:46

    Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο αύριο, όπως αναφέρει σε έκτακτο δελτίο της η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικού χαρακτήρα, αλλά την Κυριακή ο καιρός στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα επιδεινωθεί με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις χιονοπτώσεις και τους πολύ θυελλώδεις νότιους άνεμους. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά βαθμιαία απο το απόγευμα θα περιοριστούν στα ορεινά. Εξασθένηση αναμένεται απο τη Δευτέρα.

    [13] Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ.

    21/01/2000 14:44:41

    Το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων έως το 2005 και τη νέα στρατηγική για στο σύγχρονο στρατό, εξέτασε σήμερα το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπο τον πρωθυπουργό. Το Συμβούλιο, ενημερώθηκε και για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στα προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας οι τελικές αποφάσεις για τα οποία θα ληφθούν σε άλλη συνεδρίαση. Ο υπουργός Αμυνας, δήλωσε οτι οι διαπραγματεύσεις για το Γιουροφάιτερ βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο στάδιο και μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα θα υποβληθεί στο ΚΥΣΕΑ η τελική πρόταση. Επίσης ο κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης βρίσκεται η συμφωνία για την αγορά των Μιράζ 2000-5. Αναφορικά με την αγορά των Εφ-16 ο υπουργός είπε ότι η διαπραγμάτευση κινείται προς την κατεύθυνση να διασφαλιστεί μαζί με τα αεροσκάφη και η αγορά ικανών όπλων.

    [14] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στην Τουρκία.

    21/01/2000 14:44:32

    Στην Κωνσταντινούπολη έφθασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφθεί στο Φανάρι, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία, είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ, ενώ υπέγραψε και τέσσερις διμερείς συμφωνίες με τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ. Ο κ.Τζεμ πρότεινε επίσης, τη συγκρότηση ομάδας για τη δημιουργία μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 January 2000 - 21:32:45 UTC