Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα
  • [02] Συμφωνία ΓΣΕΕ-Εργοδοτών
  • [03] Αύριο η συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου
  • [04] Αύριο η συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου
  • [05] Χριστόδουλος:"Η ΟΝΕ μας μάρανε"
  • [06] Θετικά αντέδρασε το χρηματιστήριο
  • [07] Μαχητικό αεροσκάφος-κανένα ίχνος
  • [08] Ερευνες για εντοπισμό πολεμικού αεροσκάφους
  • [09] Οικονομία-ομιλία Σημίτη
  • [10] Συνάντηση Σημίτη-Αρσένη
  • [11] Συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου
  • [12] Κοζάνη-απόπειρα ληστείας με ένα νεκρό
  • [13] Ασπρόπυργος-δολοφονία τσιγγάνου

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα

    17/01/2000 20:08:10

    Μια ``ανάσα`` από την κορυφή βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Γιάννη Κυράστα, σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 15ης ημέρας, επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά που την χωρίζει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, δίνοντας έτσι νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Νωρίτερα, ο Ιωνικός έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Θεσσαλονίκη, χάρη στο 1-1 που απέσπασε από τον Αρη στο Χαριλάου. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 39 βαθμούς, έναντι 38 του Παναθηναϊκού, 35 του ΟΦΗ, 26 του Ηρακλή και 24 της ΑΕΚ.

    [02] Συμφωνία ΓΣΕΕ-Εργοδοτών

    17/01/2000 20:07:52

    Σε κατ' αρχήν συμφωνία κατέληξαν ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγυής προς τους ηλικιωμένους ανέργους και να χρηματοδοτήσουν το σχέδιο προσυνταξιοδότησης των ανέργων πάνω απο 55 ετών. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς την προσεχή εβδομάδα, οπότε θα αρχίσει ο γύρος των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της νέας Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    [03] Αύριο η συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου

    17/01/2000 19:58:30

    Αύριο θα γίνει η πολυσυζητημένη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και του Δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο κ. Καραμανλής παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη τις προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων της Θεσσαλονίκης. Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές τα έργα θα προχωρήσουν με ρυθμούς λαγού, είπε ο κ. Καραμανλής και υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας.

    [04] Αύριο η συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου

    17/01/2000 19:58:21

    Αύριο θα γίνει η πολυσυζητημένη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και του Δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο κ. Καραμανλής παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη τις προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων της Θεσσαλονίκης. Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές τα έργα θα προχωρήσουν με ρυθμούς λαγού, είπε ο κ. Καραμανλής και υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας.

    [05] Χριστόδουλος:"Η ΟΝΕ μας μάρανε"

    17/01/2000 19:56:07

    Δριμύ κατηγορώ κατά δημοσίων υπηρεσιών εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος, στο κήρυγμά του, στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, στο Χαλάνδρι. Ο κ. Χριστόδουλος καταφέρθηκε κατά της ΕΥΔΑΠ γιατί καθυστερεί την ανέγερση του νέου ναού και τόνισε ότι η Εκκλησία δε δίνει φακελλάκια σ'αυτούς που τα περιμένουν για να δώσουν λύση. Τί περιμένουν; Να πάρω τηλέφωνο τον πρωθυπουργό; Αυτό είναι το κράτος του δικαίου;, διερωτήθηκε ο κ. Χριστόδουλος και πρόσθεσε: " Η ΟΝΕ μας μάρανε".

    [06] Θετικά αντέδρασε το χρηματιστήριο

    17/01/2000 19:51:57

    Θετικά αντέδρασε το Χρηματιστήριο στη νέα ισοτιμία της δραχμής, καθώς ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,68%. Θετικές αναμένονται οι εξελίξεις και στους άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, με προεξάχουσα την πτώση των επιτοκίων, που θα αυξήσει τη ρευστότητα και θα ενισχύσει την αγοραστική δύναμη του κοινού. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, διέβλεψε αρνητικές επιπτώσεις κυρίως στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και της ανεργίας και εκτίμησε ότι η αλλαγή της ισοτιμίας υπαγορεύθηκε από την αδυναμία της κυβέρνησης να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

    [07] Μαχητικό αεροσκάφος-κανένα ίχνος

    17/01/2000 19:49:34

    Κανένα ίχνος του μαχητικού αεροσκάφους Εφ-4, που χάθηκε, δεν ανευρέθηκε, παρά τις εκτεταμένες έρευνες, από αέρος, ξηράς και Θαλάσσης. Το αεροσκάφος, με χειριστές τον σμηναγό Ευστράτιο Γκόλια και τον υποσμηναγό Νίκο Νέζη, εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε μεταξύ Ιτέας και Ευβοίας. Οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στους ορεινούς όγκους του Παρνασσού, καθώς επκρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες με πολύ χαμηλή νέφωση. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, με προορισμό τη Σκύρο.

    [08] Ερευνες για εντοπισμό πολεμικού αεροσκάφους

    17/01/2000 13:49:34

    Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου F-4 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 10 το πρωί. Το αεροσκάφος, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και θα προσγειωνόταν στη Σκύρο, όταν το ίχνος του χάθηκε μεταξύ Τανάγρας και Σκύρου. Οι έρευνες στην περιοχή αυτή δυσχεραίνονται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Κυβερνήτης της Φάντομ είναι ο σμηναγός Ευστράτιος Γκόλιας, και συγκυβερνήτης ο υποσμηναγός Νικόλαος Νέζης, οι οποίοι αγνοούνται.

    [09] Οικονομία-ομιλία Σημίτη

    17/01/2000 13:49:29

    Στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τις αποφάσεις για τη δραχμή αναμένεται να αναφερθεί το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος με δήλωσή του σήμερα στα ΝΕΑ επισημαίνει ότι η ανατίμηση της κεντρικής ισοτιμίας της δραχμής ανοίγει το δρόμο για την ταχύτερη μείωση των επιτοκίων. Θα συμβάλει προσθέτει, σημαντικά στη διατήρηση του πληθωρισμού σε χαμηλό επίπεδο.

    [10] Συνάντηση Σημίτη-Αρσένη

    17/01/2000 13:49:24

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του. Ειδικότερα, ο κ.Αρσένης τον ενημέρωσε για την πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαίδευση.

    [11] Συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου

    17/01/2000 13:49:19

    Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Κ.Καραμανλή και του δημάρχου Αθηναίων Δ.Αβραμόπουλου. Κατά τη συνάντηση αυτή, σε εστιατόριο κοντά στην Ακρόπολη, αναμένεται να συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενώ παράγοντες εκτιμούν ότι ο κ.Αβραμόπουλος δεν αναμένεται να ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις για τις ενέργειες του ενόψει των εκλογών. Το μεσημέρι ο κ.Καραμανλής παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη τις προτάσεις του κόμματός του για τα προβλήματα της πόλης.

    [12] Κοζάνη-απόπειρα ληστείας με ένα νεκρό

    17/01/2000 13:49:14

    Ενα άτομο σκοτώθηκε κι ένα τραυματίστηκε σε απόπειρα ληστείας από δύο ένοπλους, πιθανότατα Αλβανούς, σε πρατήριο υγρών καυσίμων έξω από την Κοζάνη. Νεκρός είναι ο 58χρονος Γεώργιος Νικολαϊδης, από την Πέλλα, ο οποίος επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους ένοπλους, που εισέβαλαν. Οι δράστες τραυμάτισαν θανάσιμα με με κυνηγετική καραμπίνα τον Νικολαϊδη ενώ από τα σκάγια τραυματίστηκε στο χέρι ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου Θωμάς Ρεζίδης. Οι δραστες που είχαν καλυμένα τα πρόσωπά τους, έφυγαν χωρίς να πάρουν τα χρήματα.

    [13] Ασπρόπυργος-δολοφονία τσιγγάνου

    17/01/2000 13:49:06

    Ενας τσιγγάνος βρέθηκε νεκρός, χτυπημένος από πυροβόλο όπλο, τα ξημερώματα μέσα σε φορτηγάκι που ήταν σταθμευμένο στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο Αττικής. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα στοιχεία του θύματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ο θάνατός του οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 January 2000 - 19:30:46 UTC