Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Μεταγραφολογία
  • [02] TAXIS ... και ασφάλεια
  • [03] Κτυπήματα στους εμπόρους ναρκωτικών
  • [04] Πολυτεχνείο-Συνελήφθησαν κουκουλοφόροι
  • [05] Νέα ισοτιμία δραχμής
  • [06] Αθήνα-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
  • [07] Πολυτεχνείο-επεισόδια με αναρχικούς
  • [08] Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα πανωτόκια
  • [09] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-λοιμώξεις-ανησυχία
  • [10] Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής ΝΔ
  • [11] Σύλληψη πέντε Πακιστανών
  • [12] Πάτρα-σύλληψη επίδοξου εμπρηστή

  • [01] Ποδόσφαιρο-Μεταγραφολογία

    14/01/2000 21:15:53

    Φουντώνει μέρα με τη μέρα η μεταγραφολογία στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζει νεαρό Βραζιλιάνο και είναι έτοιμος να συγχωρήσει το... Ζάχοβιτς, ο Παναθηναϊκός απέκτησε το Γερμανό νεαρό επιθετικό Μάρκο Βίλα, η ΑΕΚ είναι έτοιμη για την απόκτηση του Ιταλού αμυντικού άσου της Ρόμα Γκουαντρίνι, ενώ συνεχίζει να θεωρεί σίγουρη την μετεγγραφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή και ο Αρης θα αποκτήσει το Σέρβο Σάβιτς, που αποτελεί επιλογή του προπονητή του.

    [02] TAXIS ... και ασφάλεια

    14/01/2000 21:07:30

    Κανονικά θα λειτουργούν από τη Δευτέρα όλες οι εφορίες της χώρας καθώς μέχρι τότε θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάσθηκε στον σκληρό δίσκου του κεντρικου ηλεκτρονικού υπολογιστή του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας το σύστημα ΤΑΞΙΣ. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία του συστήματος ειναι καλά αποθηκευμένα και υπάρχει δυνατότητα άμεσης αναπαραγωγής τους.

    [03] Κτυπήματα στους εμπόρους ναρκωτικών

    14/01/2000 21:02:05

    Μεγάλες επιτυχίες καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στο ενεργητικό της αστυνομίας και στον τομέα καταπολέμησης των ναρκωτικών. Μετά από περιπετειώδη καταδίωξη και με πυροβολισμούς, δύο αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ, συνέλαβαν τον έμπορο ναρκωτικών Γιάννη Κουτσογιάννη, ο οποίος πωλούσε ηρωίνη σε τοξικομανείς. Στην κατοχή του βρέθηκαν τουλάχιστον 40 δόσεις. Επίσης εξαρθρώθηκαν τρεις σπείρες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ένα κιλό ηρωίνης, ένα κιλό κοκαίνης και ένα κιλό χασίς.

    [04] Πολυτεχνείο-Συνελήφθησαν κουκουλοφόροι

    14/01/2000 20:58:25

    Επεισόδια προκάλεσε στο κέντρο της Αθήνας ομάδα 30 κουκουλοφόρων, οι οποίοι μετά την πορεία μαθητών και καθηγητών μπήκε στο Πολυτεχνείο και άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και έβαλαν φψτιά σε φορτηγάκι εταιρίας πληροφορικής. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων και αργά το απόγευμα οι κουκουλοφόροι βγήκαν από το Πολυτεχνείο και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, που τους οδήγησαν στην ασφάλεια όπου ανακρίνονται.

    [05] Νέα ισοτιμία δραχμής

    14/01/2000 20:56:13

    Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνέλθει στις Βρυξέλλες, ύστερα από ελληνικό αίτημα, η νομισματική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποφασίσει για τη νέα ισοτιμία της δραχμής, που υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί από 340 έως 345 δρχ ανά Ευρώ. Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία η επιτροπή ενδέχεται να συνεδριάσει αύριο. Από ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας και ο Γιάννης Στουρνάρας, πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόων του υπουργείου εθνικής οικονομίας.

    [06] Αθήνα-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    14/01/2000 14:29:11

    Συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι μαθητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί εως τις 3.30 μετά το μεσημέρι. Αύριο εξάλλου, αναμένεται να συνεδριάσει η ολομέλεια προέδρων των καθηγητών για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση τους.

    [07] Πολυτεχνείο-επεισόδια με αναρχικούς

    14/01/2000 14:29:01

    Ομάδα είκοσι ατόμων κλείσθηκε στο Πολυτεχνείο και προκάλεσε επεισόδια πετώντας πέτρες εναντίον των αστυνομικών που ανταπέδωσαν με χρήση δακρυγόνων. Οι αναρχικοί είναι μαζεμένοι στην οδό Στουρνάρη και με μολότοφ που πέταξαν σημειώθηκε φωτιά σε φορτηγάκι το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Οι αστυνομικοί έχουν διακόψει την κυκλοφορία και δεν επιτρέπουν τη διέλευση πεζών.

    [08] Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα πανωτόκια

    14/01/2000 14:28:52

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις δανειοληπτών αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τη ρύθμιση για τα πανωτόκια, που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη. Οι δανειολήπτες, χαρακτηρίζουν τη ρύθμιση ως άτολμη, ενώ η ΝΔ κατέθεσε δική της ρύθμιση στη Βουλή. Για τους σημερινούς οφειλέτες προτείνει την αναμόρφωση των λογαριασμών τους από τις τράπεζες, βάσει της οποίας θα αφαιρεθούν όσα χρηματικά ποσά προστέθηκαν σε αυτούς ενώ το υπόλοιπο που απομένει δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου του δανείου. Αντιδράσεις για την τροπολογία διατυπώνονται και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για διάταξη η οποία δίνει λύσεις στο πρόβλημα, ενώ η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών χαρακτήρισε τη ρύθμιση γενναία και πρωτοφανή.

    [09] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-λοιμώξεις-ανησυχία

    14/01/2000 14:15:26

    Συνεδρίασε το πρωί το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με κύριο αντικείμενο τα προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας και το πρόγραμμα αναβάθμισης των νοσοκομείων. Στο μεταξύ ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά τους τρεις θανάτους από ιογενείς λοιμώξεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τελευταίο κρούσμα τον αιφνίδιο θάνατο μιας 30χρονης μητέρας. Εξάλλου, δύο μαθητές από την Κέρκυρα μεταφέρθηκαν με συμπτώματα μηνιγγίτιδας στα Γιάννενα και την Αθήνα.

    [10] Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής ΝΔ

    14/01/2000 14:15:18

    Συνεδρίασε το πρωί η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ υπό την προεδρία του Κ.Καραμανλή με αντικείμενο την προετοιμασία του έκτακτου συνέδριου θέσεων του κόμματος. Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκβιασμό του εκλογικού σώματος, ενώ δήλωσε ότι στόχος του κόμματός του είναι πάνω από όλα μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ζήτησε απ`όλους προτάσεις και επισημάνσεις αλλά και φρέσκιες ιδέες όπως αυτές αναπτύσσονται στη δυναμική της κοινωνίας. Τόνισε ότι δογματισμοί και πείσματα δεν ταιριάζουν στη ΝΔ.

    [11] Σύλληψη πέντε Πακιστανών

    14/01/2000 14:15:12

    Πέντε Πακιστανοί συνελήφθησαν από την αστυνομία γιατί εξέδιδαν πλαστές βεβαιώσεις πράσινης κάρτας σε ομοεθνείς τους, έναντι μη εξακριβωθέντος χρηματικού ποσού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δεκάδες βεβαιώσεις πράσινης κάρτας, 12 πακιστανικά διαβατήρια και εκατοντάδες φωτογραφίες ομοεθνών τους. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [12] Πάτρα-σύλληψη επίδοξου εμπρηστή

    14/01/2000 14:15:06

    Φωτιά στα γραφεία του δήμου της Πάτρας απείλησε ότι θα βάλει ο εργάτης καθαρισμού του δήμου Νικόλαος Μπούζος, 43 ετών, ο οποίος συνελήφθη. Ο Μπούζος πήγε το πρωί στα γραφεία του δήμου και όπως υποστηρίζει διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν του καταβλήθηκε κάποιο επίδομα. Στη συνέχεια όμως περιέλουσε τους χώρους των γραφείων με βενζίνη και απείλησε να βάλει φωτιά. Επικράτησε αναταραχή μεταξύ των υπαλλήλων αλλά τελικά ο επίδοξος εμπρηστής συνελήφθη χωρίς να πραγματοποιήσει την απειλή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 January 2000 - 19:30:44 UTC