Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Μεταγραφές
  • [02] Νέος πρόεδρος στην ΑΕΚ
  • [03] Υπεραιωνόβια στην Κρήτη
  • [04] Αλυτος γρίφος οι εκλογές
  • [05] Εξαρση ιώσεων στη χώρα
  • [06] Κυπριακό-δηλώσεις Γ.Παπανδρέου
  • [07] Συνάντηση Σημίτη-ντ'Αλέμα
  • [08] Φόρουμ ΝΔ-Κ.Καραμανλής
  • [09] Β.Εύβοια-σεισμός
  • [10] Αθήνα-νεκρή 35χρονη απο ξυλοδαρμό

  • [01] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Μεταγραφές

    11/01/2000 20:46:48

    Για την απόκτηση του επιθετικού της Θέλτα Βίγκο Ιβάν Καβιέδες ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός. Οι ``ερυθρόλευκοι`` έκαναν ήδη ``κρούση`` στην ισπανική ομάδα γιά τον 22χρονο διεθνή φορ από τον Ισημερινό, ο οποίος το 1998 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στον κόσμο σημειώνοντας 42 τέρματα με την Εμελετς του Γκουαγιακίλ στο πρωτάθλημα της πατρίδας του. Να σημειωθεί, ότι ο παίκτης είναι πιθανό να έχει ελληνικές ρίζες. Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τον Ιταλό αμυντικό της Λέτσε Κολονέλο.

    [02] Νέος πρόεδρος στην ΑΕΚ

    11/01/2000 20:43:09

    Ο μέχρι χθες τοποτηρητής της NETMED στην Αθήνα, Κορνίλιους Σιρχάουζ είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Οπως ανακοίνωσε η εταιρία, λόγω του κλίματος που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό, κρίθηκε σκόπιμο και απαραίτητο να αναλάβει την προεδρία της ΑΕΚ, ο βασικός εκφραστής της ιδιοκτήτριας εταιρίας στη διοίκηση της ομάδας. Να σημειωθεί ότι μέχρι χθες πρόεδρος στην Ενωση ήταν ο επιχειρηματίας Στέφανος Μαματζής.

    [03] Υπεραιωνόβια στην Κρήτη

    11/01/2000 20:36:10

    Οι έγκριτοι διαιτολόγοι όλου του κόσμου μιλούν πλέον με τα πιο κολακευτικά λόγια για την ελληνική διατροφή και κυρίως για την κρητική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Παρασκευή Αυγουστάκη, που είναι 110 ετών, της αρέσει το περπάτημα, τα χόρτα και το κέντημα, ενώ τα μόνα χάπια που παίρνει είναι αυτά για την πίεσή της. Η γηραιά κυρία, που γεννήθηκε στις Μοίρες Ηρακλείου, στις 8 Φεβρουαρίου του 1890, πρόλαβε να ζήσει τρεις αιώνες και να αποκτήσει τέσσερα παιδιά, 16 εγγόνια και 25 δισέγγονα.

    [04] Αλυτος γρίφος οι εκλογές

    11/01/2000 20:21:13

    Πραγματικός γρίφος εξακολουθεί να παραμένει ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, καθώς η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος πρίν από την ένταξη στην ΟΝΕ. Δεν πρόκειται να τροφοδοτήσω την εκλογολογία και δεν θα γίνω κλειδαράς, δήλωσε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ότι η ελληνική αίτηση για την ΟΝΕ θα υποβληθεί το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου, ενώ μέχρι το Φεβρουάριο θα έχει ικανοποηθεί και το κριτήριο του πληθωρισμού. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών πριν από το Σεπτέμβριο, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [05] Εξαρση ιώσεων στη χώρα

    11/01/2000 20:16:33

    Ελλείψεις σε αντιγριπικά εμβόλια και αντιβηχικά σιρόπια, παρατηρούνται στην αγορά, μετά την έξαρση των ιώσεων και τα μεμονωμένα κρούσματα γρίπης που που εντοπίσθηκαν στην Ελλάδα. Οι υγειονομικές αρχές εμφανίζονται καθησυχαστικές, καθώς ο ιός της γρίπης που απομονώθηκε είναι τύπου Β' που καλύπτεται από τον εμβολιασμό που έγινε το φθινόπωρο, ενώ ακόμη και τώρα οι ευπαθείς ομάδες μπορούν να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα σχολεία τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός παιδείας κ. Αρσένης.

    [06] Κυπριακό-δηλώσεις Γ.Παπανδρέου

    11/01/2000 14:29:13

    Διέψευσε κατηγορηματικά όλες τις φήμες περί υποστήριξης λύσης συνομοσπονδίας στο Κυπριακό ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει σήμερα στην Κύπρο συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία του νησιού. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι βασικός στόχος είναι και θα παραμείνει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ για τη δημιουργία διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    [07] Συνάντηση Σημίτη-ντ'Αλέμα

    11/01/2000 14:28:54

    Η θέση της Ιταλίας είναι καθαρά ευνοϊκή για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο ντ'Αλέμα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο κ. Σημίτης απαντώντας σε ερώτηση για το πότε πιστεύει ότι θα "κλειδώσει" το θέμα της ΟΝΕ τόνισε ότι δεν θέλει να τροφοδοτήσει την εκλογολογία ούτε να κάνει όπως είπε τον κλειδαρά. Πρόσθεσε ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο τέλος Ιουνίου θα είναι θετική για τη χώρα μας. Αναφερόμενος στη δήλωση ντ'Αλέμα, ο πρωθυπουργός επισήμανε οτι η Ελλάδα πήρε την πρώτη θετική ψήφο για ένταξή της στην ΟΝΕ και μάλιστα δημόσια διατυπωμένη.

    [08] Φόρουμ ΝΔ-Κ.Καραμανλής

    11/01/2000 14:28:39

    Το έργο και το ρόλο των μη κυβερνητικών και των εθελοντικών οργανώσεων εξήρε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε φόρουμ που διοργάνωσε το κόμμα του. Ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του ανέφερε οτι η ΝΔ θέλει να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών, τις απόψεις, τα αιτήματα και τις προσδοκίες της. Και πρόσθεσε "θέλουμε τον πολιτη στο προσκήνιο οχι στιγμιαία ως ψηφοφόρο, αλλά διαρκώς παρόντα σε θέματα καθημερινότητας που ορίζουν την ποιότητα της ζωής μας".

    [09] Β.Εύβοια-σεισμός

    11/01/2000 14:28:28

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10 παρά τέταρτο το πρωί στη βόρεια Εύβοια. Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή του Αρτεμισίου Ιστιαίας, ενω δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [10] Αθήνα-νεκρή 35χρονη απο ξυλοδαρμό

    11/01/2000 14:28:12

    Νεκρή βρέθηκε τα ξημερώματα η 35χρονη Μαρία Κληρονόμου, στο σπίτι της στη Δάφνη, όπου ζούσε μόνη της. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός της οφείλεται σε ξυλοδαρμό και εξετάζεται αν πρόκειται για ληστεία ή για προσωπικές διαφορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 January 2000 - 19:30:47 UTC