Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τον ιό του 2000.
- Ποινική δίωξη κατά των 14 αστυνομικών του τμήματος Μενιδίου.
- Καταυλισμό σεισμοπλήκτων στο Μενίδι επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.
- Χρονιά της ΕΜΑΚ χαρακτήρισε το 1999 ο Κ.Σημίτης.
- Μπαίνει φραγμός στις μικρές διαδηλώσεις που μπλοκάρουν δρόμους.
- Πρόσκαιρη αναταραχή στη ΝΔ από δηλώσεις του Γ.Κεφαλογιάννη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τον ιό του 2000.

Απόλυτη επιτυχία είχε η γενική πρόβα που έγινε στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από το λεγόμενο ιό του 2000. Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν οι τράπεζες και το Χρηματιστήριο, αλλά τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων θα λειτουργούν κανονικά και θα τροφοδοτούνται συνεχώς.Ανήμερα της πρωτοχρονιάς ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί όλο το βράδυ, με δωρεάν εισιτήριο, για να κατέβει το κοινό στην Αθήνα και να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ποινική δίωξη κατά των 14 αστυνομικών του τμήματος Μενιδίου.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας κατά των 14 αστυνομικών του τμήματος του Μενιδίου, οι οποίοι φέρονται να ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες. Η δίωξη για δέκα αστυνομικούς είναι σε βαθμό κακουργήματος και έχουν κυρίως σχέση με παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, αντί αδρής αμοιβής. Οι έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι ενέχονται και άλλα άτομα.

Καταυλισμό σεισμοπλήκτων στο Μενίδι επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.

Το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, στο Μενίδι, όπου έχει αναπτυχθεί ένας από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς για τη στέγαση των σεισμοπλήκτων, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ενόψει της πρωτοχρονιάς. Ο κ.Σημίτης δήλωσε ικανοποιημένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των υπουργείων εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, σημειώνοντας ότι υλοποιήθηκε η δέσμευση της πολιτείας ότι μέχρι τις γιορτές καμιά οικογένεια δεν θα ζεί σε σκηνές.

Χρονιά της ΕΜΑΚ χαρακτήρισε το 1999 ο Κ.Σημίτης.

Χρονιά της ΕΜΑΚ χαρακτήρισε το 1999 ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρακολούθηκε επίδειξη των ανδρών της ΕΜΑΚ, στην Ελευσίνα και παράλληλα ενημερώθηκε για το νέο υλικό με το οποίο εξοπλίστηκε η υπηρεσία αυτή του πυροσβεστικού σώματος. Ο κ.Σημίτης εξήρε τις προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ για την προσφορά τους στους σεισμούς της Πάρνηθας και της Τουρκίας και ενημερώθηκε για τον τρόπο εξάσκησης των ανδρών της ομάδας.

Μπαίνει φραγμός στις μικρές διαδηλώσεις που μπλοκάρουν δρόμους.

Φραγμό στις αλόγιστες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, από ολιγάριθμες ομάδες, με αποτέλεσμα να αναστατώνεται η ζωή της πόλης και να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι πολίτες, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο δημόσιας τάξης. Οπως δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σύντομα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα προβλέπται ότι οι πορείες με μικρή συμμετοχή θα καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο ή ένα ρεύμα του δρόμου ενώ στις μεγάλες διαδηλώσεις οι δρόμοι θα κλείνουν.

Πρόσκαιρη αναταραχή στη ΝΔ από δηλώσεις του Γ.Κεφαλογιάννη.

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τις δηλώσεις για επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ, γεγονός που άναψε φωτιές στο κόμμα. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για προσωπικές του απόψεις. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές πως ενδεχόμενη επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ θα σημάνει αποχώρηση του ίδιου από το κόμμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός μέσα στον Κορυδαλλό κόντρα στον Ιωνικό με 2-1, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Λίγο πριν ο διώκτης του πρωτοπόρου Παναθηναϊκός συνέτριψε την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ με 7-1, μετά από εξαιρετική εμφάνιση. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος νίκησε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ με 1-0, μετά από δέκα χρόνια, ενώ ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Προοδευτικής, παρουσία του Μπάγεβιτς. Στα Τρίκαλα, οι γηπεδούχοι νίκησαν με 1-0 τον Απόλλωνα, ενώ 0-0 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε Ξάνθη και Εθνικού Αστέρα, αποτέλεσμα που υποχρέωσε τον Ματζουράκη να υποβάλει την παραιτησή του από την ακριτική ομάδα. Στο Ηράκλειο ΟΦΗ και Ηρακλής έμειναν στο 1-1, ενώ χθες η Καλαμάτα νίκησε με 3-2 την Καβάλα.

"Βόμβα" έσκασε στην ΕΠΑΕ! Ο πρόεδρός της Βίκτωρ Μητρόπουλος παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενος, ότι οικειοποιήθηκε ποσό 43 εκατομμυρίων δραχμών, που αποτελούσε επιχορήγηση της Πολιτείας προς την ΠΑΕ Αιγάλεω, για έργα στο γήπεδό της.

Βήμα τίτλου έκανε σήμερα ο Ακράτητος, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Ναυπακτιακού Αστέρα, στο ντέρμπι της Γ' εθνικής, που έγινε σήμερα στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες μέχρι σήμερα ήταν ισόβαθμες και πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας.

Τα μεταγραφικά σενάρια φουντώνουν τις τελευταίες ημέρες, καθώς τρεις παίκτες φαίνεται να βρίσκονται στο στόχαστρο δυο ευρωπαϊκών ομάδων. Πρόκειται για τον Κοπιτσή για τον οποίο οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο σήμερα ότι έπαιξε για τα τελευταία φορά με τα χρώματα της ΑΕΚ, αφού έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τη Μπόλτον καθώς και τους Σαμπρί και Μαχαιρίδη που από την Δευτέρα αναμένεται να μετακομίσουν στην Πορτογαλία και στην Μπενφίκα η οποία έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή των δυο παικτών. Αναφορικά με τον Κωνσταντίνου, άνθρωποι της ΑΕΚ επέμεναν και σήμερα ότι από την επόμενη εβδομάδα ο επιθετικός του Ηρακλή θα ανήκει στο δυναμικό της, ενώ δεν έκρυβαν και το ενδιαφέρον τους και για τον Χάγκαν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 332,41 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 538,51, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 325,22, ελβετικό φράγκο προς 208,65, τη λίρα Κύπρου προς 580,58, δολάριο Καναδά προς 228,37, δολάριο Αυστραλίας 215,18, το γερμανικό μάρκο προς 171,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,09, και το ευρώ προς 335,18 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών για τρίτη συνεχή συνεδρίαση και η χρηματιστηριακή αγορά ξεπέρασε και πάλι το επίπεδο των 5.300 μονάδων. Η αγορά σήμερα παρουσιάστηκε δυνατή, καθώς η ζήτηση που εκδηλώθηκε, όχι μόνο κατόρθωσε να απορροφήσει την αρχική προσφορά, αλλά και να οδηγήσει τις τιμές των μετοχών σε ισχυρή άνοδο. Επίσης, βελτιωμένος παρουσιάστηκε και ο όγκος των συναλλαγών. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν και σήμερα, όπως και χθες, οι μετοχές της Παράλληλης Αγοράς και των Κατασκευαστικών Εταιριών. Και σήμερα μεγάλος ήταν ο αριθμός των μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που έκλεισαν στο "limit up" (165). Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία συνοδεύθηκε και από σημαντική άνοδο των τιμών τους, παρουσίασαν οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.359,11 μονάδες έναντι 5.230,61 μονάδων της προηγουμένης μέρας, καταγράφοντας άνοδο 128,50 μονάδων ή σε ποσοστό 2,46%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα και ενδέχεται να βρέξει στα δυτικά. Οι ανεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι αλλά απο το βράδυ στα Βόρεια θα στραφούν σε Βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια απο 0 εως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 3 με 16 και στα νησιά του Αιγαίου 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 9 με 16 βαθμούς. Νεφώσεις με πιθανή βροχή το βράδυ, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 2 με 11 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 29 December 1999 - 20:00:17 UTC