Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΙΝΤΕΡΝΕΤ-1-EIΔΗΣΕΙΣ 26/12/1999

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 26/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εορτές Χριστουγέννων
- Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Λεσπέρογλου
- Δηλώσεις Τούρκου στρατηγού
- Οκτώ νεκροί ο απολογισμός της εξόδου
- Πυροβόλησε και τραυμάτισε τη νύφη του 75χρονος
- Καυγάς στη Θάσο - Ενας τραυματίας
- Ναύπακτος - Ασθενείς σεισμικές δονήσεις
- Δηλώσεις Αβραμόπουλου
- Ρέππας για εκλογές

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναικού επι της Ρεάλ Μαδρίτης
- Στον Ολυμπιακό ο Λάμπρος Χούτος
- Παντρεύτηκε ο Ρονάλντο

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εορτές Χριστουγέννων

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, γιορτάστηκαν χθές σε_όλο τον κόσμο τα Χριστούγεννα. Μήνυμα αγάπης και ειρήνης απηύθυναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και Αθηνών Χριστόδουλος. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, επισκέφθηκε χθές τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και αντάλλαξε ευχές και δώρα με τους στρατεύσιμους. Ο κ.Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις του, τόνισε οτι οι στρατιώτες βρίσκονται σε άριστα χέρια, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τις προσπάθειες που καταβάλονται, για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Λεσπέρογλου

Σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα, καταδικάστηκε από το αυτόφωρο, ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας, Αβραάμ Λεσπέρογλου 44 ετών, ο οποίος αύριο θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σε δηλώσεις του ο Λεσπέρογλου αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση "Αντικρατική Πάλη" δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το Γιώργο Μπαλάφα και ότι αναγκάστηκε να βγάλει διαβατήριο με ψεύτικο όνομα για να μπορεί να επισκέπτεται την Ελλάδα, όπου καταζητείτο.

Δηλώσεις Τούρκου στρατηγού

Τη διεξαγωγή κοινών ελληνοτουρκικών ασκήσεων προτείνει ο Τούρκος στρατηγός Χουσείν Κιβρίκογλου, σύμφωνα με τις εφημερίδες Μιλιέτ και Χουριέτ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν η Ελλάδα δέχθηκε την πρόταση. Ο Κιβρίκογλου ανέφερε ακόμη ότι τα τουρκικά αεροσκάφη άρχισαν να πετούν πάνω από το Αιγαίο χωρίς εξοπλισμό, τονίζοντας ότι πρόκειται για κίνηση καλής θέλησης.

Οκτώ νεκροί ο απολογισμός της εξόδου

Μειωμένη σε σχέση με άλλα χρόνια ήταν η φετινή έξοδος των εκδρομέων για τις εορτές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με στοιχεία της τροχαίας. Ωστόσο το τελευταίο διήμερο σε 80 τροχαία, 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 161 τραυματίστηκαν.

Πυροβόλησε και τραυμάτισε τη νύφη του 75χρονος

Παραδόθηκε τελικώς στην αστυνομία της Δράμας, ο 75χρονος Γιώργος Κυριακίδης ο οποίος χθές το απόγευμα μετά απο διαφιλονικία με το γιό του, πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε στο πρόσωπο, τη νύψη του Αναστασία Βατσίδου 36 ετών. Ο Κυριακίδης μετά την πράξη του ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, αλλά μετά απο παρέμβαση του εισαγγελέα παραδόθηκε στην αστυνομία. Η Βατσίδου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Δράμας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Καυγάς στη Θάσο - Ενας τραυματίας

Δύο άτομα καυγάδισαν χθές στο χωριό Παναγιά Θάσου για προσωπικές διαφορές, με αποτέλεσμα ο ένας να μαχαιρώσει τον άλλο στο στήθος. Δράστης είναι ο Σάββας Πακαταρίδης, 42 χρόνων και θύμα ο 39χρονος, Γιώργος Κομνηνής, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Καβάλας. Ο δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ναύπακτος - Ασθενείς σεισμικές δονήσεις

Την εμφάνισή του έκανε Χριστουγεννιάτικα ο Εγκέλαδος, με δύο ασθενείς δονήσεις στην περιοχή της Ναυπάκτου. Η πρώτη σημειώθηκε στις 14.48 και είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και η δεύτερη έξι λεπτά αργότερα με μέγεθος τέσσερα Ρίχτερ. Οι δυο δονήσεις έγιναν αισθητές στην ευρύτερη περιοχή, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Δηλώσεις Αβραμόπουλου

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια, αφήνει ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία". Σημειώνει ότι θα κρίνει ο κόσμος αν θα εισέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή ως βουλευτής, υπουργός ή αρχηγός κόμματος, χαρακτηρίζει άκαιρο το ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, ενω εκφράζει εμμέσως τη διαφωνία του με τους χειρισμούς του Κώστα Καραμανλή στο θέμα της προεδρικής εκλογής.

Ρέππας για εκλογές

Την εκτίμησή του ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, διατυπώνει ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία". Ο κ. Ρέππας τονίζει ότι η κυβέρνηση θα κριθεί για το σύνολο του έργου της στο τέλος της τετραετίας και δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική στους χειρισμούς του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας πως ο κ. Καραμανλής επιχειρώντας να κλείσει κάποιους λογαριασμούς, άνοιξε άλλους και έτσι ο διχασμός στη ΝΔ είναι πλήρης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναικού επι της Ρεάλ Μαδρίτης

Με ηγέτη τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 78-77 της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε το διεθνές τουρνουά Χριστουγέννων της ισπανικής πρωτεύουσας. Την τρίτη θέση στην διοργάνωση πήρε η Παρτιζάν Βελιγραδίου, που νίκησε στον ``μικρό τελικό`` την Ζαντάρ με 76-74.

Στον Ολυμπιακό ο Λάμπρος Χούτος

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι πλέον ο Λάμπρος Χούτος. Ο νεαρός επιθετικός, συναντήθηκε με τους διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Χούτος θα υπογράψει εντός των ημερών συμβόλαιο συνεργασίας για 4,5 χρόνια και οι απολαβές του θα πλησιάσουν το 1,3 δισ δραχμές. Οπως είναι γνωστό, ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με την Ρόμα, στα 5 εκατομμύρια δολλάρια.

Παντρεύτηκε ο Ρονάλντο

Ο γάμος της χρονιάς, τουλάχιστον για το χώρο του διεθνούς ποδοσφαίρου είναι πλέον γεγονός. Ο λόγος για το γάμο, που ένωσε για πάντα το Ρονάλντο με την εκλεκτή της καρδιάς του, Μίλενε Ντομίνγκες. Η τελετή έγινε στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, σε στενό κύκλο, αφού οι προσκεκλημένοι δεν ξεπέρασαν τους 40.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 331,30 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 535,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 322,42, ελβετικό φράγκο προς 209,39, τη λίρα Κύπρου προς 580,31, δολάριο Καναδά προς 225,12, δολάριο Αυστραλίας 213,00, το γερμανικό μάρκο προς 171,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,33, γαλλικό φράγκο προς 51,15, και το ευρώ προς 335,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα σε όλη τη χώρα, που στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και αργότερα στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 4 με 15 και στα νησιά του Αιγαίου 7 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική για σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα παροδικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 3 με 10 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 28 December 1999 - 11:16:37 UTC