Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενοπλη ληστεία στο Κόντινεντ με λεία 70 εκατομμύρια.
- Τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της Τεξάκο.
- Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.
- Μελετάται η μείωση της στρατιωτικής θητείας.
- Ο Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωσε οτι δεν κατεβαίνει στις εκλογές.
- Δηλώσεις Καραμανλή - Μητσοτάκη - Λαλιώτη για Σουφλιά.
- Στάσεις εργασίας στα μπλε λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ανετες νίκες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο μπάσκετ.
- Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους ``16`` του Κυπέλλου Ελλάδος
- Τρίτος ο Κακιασβίλι μεταξύ των δέκα καλύτερων αθλητών στα Βαλκάνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενοπλη ληστεία στο Κόντινεντ με λεία 70 εκατομμύρια.

Εβδομήντα εκατομμύρια δραχμές άρπαξαν δύο ένοπλοι απο το χρηματοκιβώτιο του σούπερ μάρκετ "Κόντινεντ", στη Νέα Ιωνία, όπου εισέβαλαν νωρίς το πρωί. Ο ένας απο τους δράστες φορούσε ρούχα, που έμοιαζαν με αστυνομική στολή και έτσι παραπλάνησε το φύλακα του σούπερ μάρκετ, τον οποίο και έδεσαν με χειροπέδες. Οι δράστες διέφυγαν με άγνωστο τρόπο.

Τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της Τεξάκο.

Η οργάνωση "Επαναστατικοί Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε 20 λεπτά πριν απο τα μεσάνυχτα στο κτίριο της εταιρείας Τεξάκο, στη Κηφισίας, στην Αθήνα. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή αποτρέποντας τυχόν τραυματισμούς. Η έκρηξη, που ήταν εκκωφαντική συγκλόνισε ολόκληρη την περιοχή, ακούστηκε σε πολύ μεγάλη απόσταση και έσπασαν τα τζάμια πολλών κτιρίων.

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Αυριο τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χριστοδουλάκης, ανέφερε ότι το έλλειμμα της χώρας μας είναι χαμηλότερο από 8 χώρες της ΕΕ, ο πληθωρισμός από 3 χώρες και το χρέος μας από 2 χώρες. Επίσης, έχουμε υψηλότερο ρυθμό επενδύσεων από όλες τις χώρες, υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από 12 χώρες και υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες από 3 χώρες. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, χαρακτήρισε "λογιστικό και νομισματικό" τον προϋπολογισμό.

Μελετάται η μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Εντός του 2000 θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για μείωση της στρατιωτικής θητείας με αύξηση των επαγγελματικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Για βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση έκανε λόγο το κόμμα των Φιλελευθέρων.

Ο Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωσε οτι δεν κατεβαίνει στις εκλογές.

Δεν θα πολιτευθεί στις εκλογές του Μαρτίου και ούτε θα επιστρέψει στη ΝΔ, δήλωσε το πρώην ηγετικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Σουφλιάς. Αυτό, διευκρίνισε, δεν σημαίνει οτι αποχωρεί απο την πολιτική. Ο κ. Σουφλιάς επεσήμανε οτι ο τόπος βρίσκεται στην αρχή ενός νέου ιστορικού κύκλου και υπογράμμισε οτι η σημερινή ΝΔ δεν ανταποκρίνεται στις αρχές και τους αγώνες του. Επίσης, άσκησε δριμύτατη κριτική στην ηγεσία της, την οποία κατηγόρησε για καιροσκοπισμό.

Δηλώσεις Καραμανλή - Μητσοτάκη - Λαλιώτη για Σουφλιά.

Τη λύπη του για την απόφαση του κ. Σουφλιά εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι θα τον ήθελε μαζί του στην κρίσιμη μάχη της παράταξης. Επίσης, τη λύπη του εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε οτι με την απόφασή του αυτή ο κ. Σουφλιάς ζημιώνει τη ΝΔ, αλλά και τον εαυτό του. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Λαλιώτης, εξέφρασε την πεποίθηση οτι ο κ. Σουφλιάς θα συνεχίσει να είναι ένας ενεργός πολιτικός και δεν θα στερήσει το πολιτικό σύστημα απο την παρουσία και τη δράση του.

Στάσεις εργασίας στα μπλε λεωφορεία.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας λόγω της στάσης εργασίας, που έχουν εξαγγείλει οι οδηγοί των μπλέ λεωφορείων απο τις 11 το πρωϊ έως τις 4 το απόγευμα με αίτημα την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στη διάρκεια της στάσης θα συνέλθει η γενική συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανετες νίκες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο μπάσκετ.

Με άνετες νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε η 11η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ. Οι ``πράσινοι`` επεβλήθησαν με 80-62 στο Ιβανώφειο του Ηρακλή και προηγούνται στην κατάταξη με 21 βαθμούς, ενώ οι ``ερυθρόλευκοι`` επικράτησαν στο ΣΕΦ με 79-64 του Πανιωνίου και ``έπιασαν`` στην δεύτερη θέση την ΑΕΚ με 20 βαθμούς. Η μεγάλη έκπληξη της 11ης ημέρας, πάντως, ήταν η νίκη του Σπόρτιγκ στο Αλεξάνδρειο επί του Αρη με 74-73.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους ``16`` του Κυπέλλου Ελλάδος

Χωρίς να αποδώσει τα αναμενόμενα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Πανηλειακού στον Πύργο και προκρίθηκε στους ``16`` του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε αγώνα ``νοκ-άουτ`` που θα διεξαχθεί 12 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ. Οπως είναι γνωστό, τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι: Καλαμάτα-Προοδευτική, Ναυπακτιακός Αστέρας-Νεάπολη, ΑΕΚ-Τρίκαλα, Εθνικός Αστέρας-Πανιώνιος, Ιωνικός-Ηρακλής, Αρης- Παναθηναϊκός και ΟΦΗ- Αγερσανί.

Τρίτος ο Κακιασβίλι μεταξύ των δέκα καλύτερων αθλητών στα Βαλκάνια.

Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής της Αρσης Βαρών, Κάκι Κακιασβίλι, κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των δέκα καλύτερων αθλητών των Βαλκανίων για το 1999. Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η Ρουμάνα Γκαμπριέλε Σάμπο, ενώ 2ος ήταν ο Βούλγαρος Ρόστισλαβ Ντιμιτρίφ και οι δύο αθλητές του στίβου.Τη δημοσκόπηση διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 328,36 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 531,15, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 319,26, ελβετικό φράγκο προς 209,08, τη λίρα Κύπρου προς 579,76, δολάριο Καναδά προς 222,91, δολάριο Αυστραλίας 211,68, το γερμανικό μάρκο προς 171,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,31, γαλλικό φράγκο προς 51,10, και το ευρώ προς 335,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'ολη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Σταδιακά όμως οι βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 14, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 17 και στο Αιγαίο 11 με 19 βαθμούς.Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, που απο το μεσημέρι θα ενταθούν, νότιοι ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 14 με 17 και 6 με 13 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 20 December 1999 - 8:00:16 UTC