Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/12/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ασύλλυπτος παραμένει ο Αλβανός ο οποίος λήστεψε λεωφορείο του ΟΣΕ.
- Τραγικό θάνατο εργάτη, που καταπλακώθηκε από τοιχίο πολυκατοικίας.
- Συνάντηση Σημίτη-Λίπονεν για τη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι.
- Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την πρόταση του Θ.Κοτσώνη.
- Οι θέσεις της ΝΔ για τη δημόσια διοίκηση από τον Κ.Καραμανλή.
- Αρχίζουν αύριο στη Ν.Υόρκη οι συνομιλίες για το Κυπριακό.
- Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απ'το σεισμό.
- Νομοθετικές ρυθμίσεις για τα πανωτόκια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ασύλλυπτος παραμένει ο Αλβανός ο οποίος λήστεψε λεωφορείο του ΟΣΕ.

Ασύλλυπτος παραμένει ο νεαρός Αλβανός ο οποίος κατέλαβε τα μεσάνυκτα στη Θεσσαλονίκη λεωφορείο του ΟΣΕ, που είχε προορισμό την Κορυτσά και αφού το οδήγησε σε ερημική περιοχή, απέσπασε από τους 49 επιβάτες περίπου 9 εκατ. δραχμές και εξαφανίστηκε. Ολοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν ο δράστης είχε συνεργούς οι οποίοι ενδεχομένως τον περίμεναν.

Τραγικό θάνατο εργάτη, που καταπλακώθηκε από τοιχίο πολυκατοικίας.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 50χρονος εργάτης Γιώργος Καλοκαιρινός, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο πολυκατοικίας, στον οποίο νωρίτερα μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του έκανε εργασίες υποστηλώσεων. Το δυστύχημα έγινε στο Νέο Κόσμο και την ώρα εκείνη το θύμα είχε τελειώσει τη δουλειά του, αλλά ξαναμπήκε μέσα στο κτίριο για να πάρει κάτι που είχε ξεχάσει. Οπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, η πολυκατοικία είχε υποστεί ζημιές από το μετρό και μετά το σεισμό της 7ης είχε χαρακτηρισθεί "κίτρινο".

Συνάντηση Σημίτη-Λίπονεν για τη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι.

Η πορεία των διαβουλεύσεων και των διαπραγματεύσεων με τους κοινοτικούς εταίρους μας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι, εξετάσθηκαν στις συναντήσεις που είχε ο πρωπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τον φιλανδό ομόλογό του Λίπονεν, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών. Για το θέμα της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει στη Σύνοδο Κορυφής. Τόνισε όμως οτι η Τουρκία δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στο πλαίσιο αυτό και μένει στην Ευρωπαϊκή Ενωση να πάρει την απόφασή της.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την πρόταση του Θ.Κοτσώνη.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την πρόταση του υφυπουργού Πρόνοιας Θ.Κοτσώνη να χορηγείται στους αποδεδειγμένα εξαρτημένους χρήστες ναρκωτικών ουσιών ηρωίνη. Μετά τη επίθεση του ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης οτι προσπαθεί να νομιμοποιήσει τα ναρκωτικά, η ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτες και επιπόλαιες τις δηλώσεις του κ.Κοτσώνη. Τις απόψεις του υφυπουργού πρόκειται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή ο κ. Κοτσώνης και ο υπουργός Εξωτερικών μετά από πρόσκληση που θα τους απευθύνει η επιτροπή για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Οι θέσεις της ΝΔ για τη δημόσια διοίκηση από τον Κ.Καραμανλή.

Τις θέσεις του για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων ο κ.Καραμανλής πρότεινε τη θεσμοθέτηση του χάρτη των δικαιωμάτων του πολίτη, τη μείωση του αριθμού των υπουργείων στα 17, κατάργηση των ειδικών γραμματειών των υπουργείων, περιορισμό της δράσης του δημόσιου τομέα και μείωση των νομικών προσώπων κατά 4.000. Τάχθηκε όμως κατά της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Αρχίζουν αύριο στη Ν.Υόρκη οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Αρχίζουν αύριο στη Νέα Υόρκη οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό. Στην αμερικανική μεγαλούπολη βρίσκονται ήδη ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, καθώς και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος με προχθεσινές δηλώσεις του προδιάθεσε το κλίμα, λέγοντας οτι θα εγκαταλείψει τις συνομιλίες εάν συνεχισθεί η ενταξιακή διαδικασία της Κύπρου για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Από την πλευρά του, ο κ.Κληρίδης επισήμανε την καλή διάθεση της κυπριακής πλευράς να αξιοποιήσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απ'το σεισμό.

Με ευνοϊκούς όρους τακτοποιεί η κυβέρνηση τα χρέη προς το δημόσιο, των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου. Οι πληγέντες από τους σεισμούς θα μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε 48 μηνιαίες δόσεις χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις. Η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 30.000 δραχμές το μήνα.

Νομοθετικές ρυθμίσεις για τα πανωτόκια.

Νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα πανωτόκια αναμένεται να ψηφισθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση θα αφορά ρυθμίσεις για όλες τις κατηγορίες δανείων όπως, αγροτικά, καταναλωτικά και στεγαστικά. Με τις ρυθμίσεις αυτές θα διαγραφεί μέρος των τόκων υπερημερίας, των προστίμων, των ποινών, καθώς και των εξωλογιστικών τόκων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καζάνι που βράζει είναι η ΑΕΚ, μετά τις απανωτές αποτυχίες της ομάδας, τη διοικητική αμηχανία να χαρακτεί μία στρατηγική που θα βγάλει την Ενωση από το θολό τοπίο, αλλά και τις τελευταίες δηλώσεις του Τουμπάκοβιτς. Οι παίχτες, οι οποίοι δέχτηκαν και τα πυρά του προπονητή τους με την κάλυψη της διοίκησης, δύσκολα θα συνέλθουν ψυχολογικά και αγωνιστικά αν κάτι δεν αλλάξει, ενώ οι φίλαθλοι της ομάδας χάνουν καθημερινά την υπομονή τους με όσα διαδραματίζονται. Πάντως, έντονες φήμες θέλουν τη διοίκηση της ΑΕΚ να έχει κάνει πρόταση στον Μπάγεβιτς, αν και αυτή η ενέργεια μπορεί να προκαλέσει νέες εκρήξεις στην ομάδα και κυρίως στους φίλους της.

Στον αγώνα με τον Ηρακλή είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των παικτών του Ολυμπιακού. Ο αγώνας που θα γίνει την Κυριακή στο Καυταντζόγλειο στάδιο για την 10η ημέρα του πρωταθλήματος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα "εμπόδια" των πρωταθλητών στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Μπιγκόν τόνισε ότι υπολογίζει τον Ηρακλή και πιστεύει ότι η ομάδα του θα αγωνιστεί σοβαρά για να πάρει το παιχνίδι και να παραμείνει στην πρώτη θέση. Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά των ερυθρολεύκων, έγινε γνωστό ότι στο στόχαστρο βρίσκεται ο αμυντικός της Μποταφόγκο Σάντρο, ο οποίος έχει πρωταθεί από το μάνατζερ του Τζιοβάνι.

Η παραίτηση του Χάαν από τον ΠΑΟΚ, φαίνεται να προβληματίζει τον τεχνικό του ΟΦΗ Γκέραρντ, ενόψει του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη 10η αγωνιστική που θα γίνει στην Κρήτη. "Με φοβίζει η αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ. Με τον Χάαν στον πάγκο ήξερα πως θα παίξει, ενώ τώρα δεν ξέρω τι μπορώ να περιμένω. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία ούτε αλλάζει τα πλάνα μας. Θα παίξουμε μόνο για τη νίκη και τίποτε άλλο", είπε ο Γκέραρντ. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι θα δοκιμαστούν από τον ΟΦΗ δύο Σλοβάκοι και ένας Σέρβος.

Αύριο, θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση των τριών τραυματιών στον Παναθηναϊκό. Ο Κυράστας θα υποβάλει σε τεστ τους Λυμπερόπουλο, Μίκλαντ και Γκούμα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και αν τα ξεπεράσουν θα μπορούν να αγωνιστούν κόντρα στον Αρη. Στο παιχνίδι αυτό ο προπονητής των πρασίνων θα στερηθεί τις υπηρεσίες πέντε παιχτών, τωντραυματιών Σιμπνιέφσκι, Κιάσσου και Βαζέχα και των τιμωρημένων Μπασινά και Χέντρικσεν.

Στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ παραμένει για τρίτη συνεχή ημέρα ο Γιώργος Καράγκουτης. Ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού που ταλαιπωρείται από υψηλό πυρετό το τελευταίο 20ήμερο, υποβάλλεται καθημερινά σε νέες εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν η κατάσταση της υγείας του παραμένει αμετάβλητη λόγω φλεγμονής ή αν πρόκειται για κάτι άλλο, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει και την κατάλληλη αγωγή. Πάντως, στον πρώην παίκτη του Πανιωνίου, χορηγείται ισχυρή δόση αντιβίωσης ώστε να καταπολεμηθεί ο υψηλός πυρετός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 331,07 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 529,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 324,12, ελβετικό φράγκο προς 208,38, τη λίρα Κύπρου προς 577,53, δολάριο Καναδά προς 223,80, δολάριο Αυστραλίας 210,51, το γερμανικό μάρκο προς 151,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,84, και το ευρώ προς 333,49 δραχμές.

Η νέα υποχώρηση του γενικού δείκτη τιμών και ο περιορισμένος όγκος συναλλαγών, χαρακτήρισαν την εικόνα της αγοράς και στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Αντίθετη πορεία με αυτή του γενικού δείκτη ακολούθησαν και σήμερα αρκετές μετοχές της "περιφέρειας" και η τιμή 50 και πλέον μετοχών της κατηγορίας αυτής έκλεισε στο ανώτατο όριο διακύμανσης του 8%. Η αγορά "υποφέρει" από έλλειψη νέων κεφαλαίων, ενώ οι επενδυτές τοποθετούνται με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Με άνοδο 173,67% έκλεισε η τιμή της μετοχής Frigoglass, στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χρηματιστήριο. Εκλεισε στις 8.210 δρχ. ενώ τιμή εκκίνησης ήταν 3.000 δρχ. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.577,46 μονάδες, έναντι 5.653,94 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας πτώση 76,48 μονάδων ή σε ποσοστό 1, 35%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο σε όλη τη χώρα, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεις -2 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μηδέν με 17 και στα νησιά 6 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 17 και 1 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 2 December 1999 - 19:00:19 UTC