Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ.
- Σφοδρή επίθεση Σημίτη κατά ΝΔ και Καραμανλή.
- Βαρύτατες κατηγορίες Καραμανλή κατά Σημίτη.
- Σημαντική απόφαση απο το ECOFIN για την ελληνική οικονομία.
- Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις συνομιλίες στο Κυπριακό.
- Και ο πρίγκηπας Κάρολος υπέρ επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
- Το βράδυ στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ έχασε με 2-0 από τον ΟΦΗ.
- Η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού προκρίθηκε στο Τσάμπιονς Λίγκ.
- Η Βουλιαγμένη στον επόμενο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων στο πόλο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ.

Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο λεκανοπέδιο της OPINION στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και της V.PRC στα ΝΕΑ. Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της OPINION, το ΠΑΣΟΚ 29,8%, ΝΔ 24%, ΚΚΕ 6,4%, ΣΥΝ 4%, ΔΗΚΚΙ 4, 8% και ΠΟΛΑΝ 0,3%. Απο τη δημοσκόπηση της V.PRC προκύπτει οτι το 47% των ερωτηθέντων πιστεύει οτι θα κερδσίσει το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές, ενω το 23,4% η ΝΔ. Επίσης, το 40,7% δεν θέλει πρόωρες εκλογές, αντίθετα με το 22,7%, που επιθυμεί το Μάρτιο και το 9% τον Ιούνιο.

Σφοδρή επίθεση Σημίτη κατά ΝΔ και Καραμανλή.

Δριμύτατη επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Σημίτης κατηγόρησε τη ΝΔ οτι διολισθαίνει στην ακροδεξιά και επαναφέρει τους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι το ΠΑΣΟΚ και πάλι θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Βαρύτατες κατηγορίες Καραμανλή κατά Σημίτη.

Για χονδροειδή ψέματα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ, σε ομιλία του χθες στο Αργος. Επίσης, επέκρινε τον πρωθυπουργό επειδή αποφεύγει να απαντήσει στις καταγγελίες του για αδιαφάνεια. Υπογράμμισε δε οτι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο καζίνο ηλεκτρονικού τζόγου.

Σημαντική απόφαση απο το ECOFIN για την ελληνική οικονομία.

Η "κατάργηση" της ύπαρξης δημοσιονομικού ελλείμματος στην Ελλάδα, ενόψει της ένταξης της χώρας στη ζώνη ευρώ, αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα στο συμβούλιο υπουργών ECOFIN, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις συνομιλίες στο Κυπριακό.

Οι ΗΠΑ θα είναι σαφώς εκτεθειμένες εάν ο Ντενκτάς προσέλθει στις επικείμενες εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της Νέας Υόρκης, όχι για να συζητήσει την ουσία αλλά τους όρους του, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα προκύψει κάτι ουσιαστικό από τις συνομιλίες αυτές. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής δήλωσε οτι η Αγκυρα επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις συνομιλίες ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής στο Ελσίνκι.

Και ο πρίγκηπας Κάρολος υπέρ επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, τάσσονται ο διάδοχος του αγγλικού θρόνου πρίγκηπας Κάρολος και ο Εργατικός βουλευτής Κεν Λίβινγκστον, που φέρεται επικρατέστερος για τη θέση του δημάρχου του Λονδίνου. Σύμφωνα με τους "Τάϊμς" του Λονδίνου, ο πρίγκηπας Κάρολος έχει εκφράσει σε σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής παροικίας της Αγγλίας, την επιθυμία του, όπως τα ιστορικά μνημεία του Παρθενώνα επιστραφούν στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της Ολυμπιάδας του 2004.

Το βράδυ στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα λεωφορεία.

Στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ έως το τέλος της βάρδιας έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία. Επίσης, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και την Πέμπτη απο την έναρξη της βάρδιας τους εως τις 9πμ και απο τις 9μμ εως το τέλος της βάρδιας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ έχασε με 2-0 από τον ΟΦΗ.

Εντυπωσιακές εκπλήξεις επεφύλασσε η 9η αγωνιστική στην Α` εθνική. Κατ' αρχήν η ΑΕΚ έχασε από τον ΟΦΗ με 2-0 στο ουδέτερο της Ρόδου και έχασε εκ νέου πολύτιμο έδαφος στην βαθμολογία. Ακόμη, ο Πανιώνιος νίκησε στην Καλαμάτα την ``μαύρη θύελα`` με 3-1 και η Προοδευτική τον Απόλλωνα με 2-0, στο ουδέτερο της Ελευσίνας. Εντύπωση προκάλεσε το ``αγγλικό σκορ`` στον Πύργο, όπου ο Πανηλειακός επικράτησε του Ηρακλή με 4-3, ενώ τα Τρίκαλα νίκησαν την Ξάνθη με 2-1, ο Αρης παραχώρησε ``λευκή`` ισοπαλία στον ΠΑΟΚ και τέλος Καβάλα και Παναχαϊκή έμειναν στο 0-0.

Η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού προκρίθηκε στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στον όμιλο που διοργάνωσε στο κολυμβητήριο του Πειραιά για το κύπελλο πρωταθλητριών υδατοσφαίρισης ανδρών και από τον οποίο εξασφάλισε την πρόκριση στο τσάμπιονς λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Οι Πειραιώτες στον τρίτο αγώνα τους στον όμιλο γνώρισαν την ήττα με 10-9 στον "ξαφνικό θάνατο" από τη Μπέτσεϊ και κατέλαβαν τη 2η θέση. Οι Γιουγκοσλάβοι με 3 νίκες πήραν την πρώτη θέση και φυσικά προκρίθηκαν και αυτοί στο τσάμπιονς λιγκ.

Η Βουλιαγμένη στον επόμενο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων στο πόλο.

Η Στεάουα ακολούθησε τη Βουλιαγμένη στον επόμενο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων, αφού στον τελευταίο αγώνα για τον προημιτελικό όμιλο του Βουκουρεστίου, νίκησε 7-5 στην παράταση το Ανόβερο. Η Βουλιαγμένη με δύο νίκες στο ενεργητικό της κατέκτησε την πρώτη θέση και η Στεάουα με 1 νίκη τη 2η, ενώ αποκλείστηκε η γερμανική ομάδα που έμεινε τρίτη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 329,00 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 530,76, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 316,39, ελβετικό φράγκο προς 208,49, τη λίρα Κύπρου προς 580,53, δολάριο Καναδά προς 224,25, δολάριο Αυστραλίας 210,13, το γερμανικό μάρκο προς 170,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,90, και το ευρώ προς 333,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι πυκνώτερες και υπάρχει πιθανότητα στα δυτικά να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 16 και στα νησιά 5 με 15 βαθμούς.Αραιές νεφώσεις,μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 6 με 16 και 1 με 11 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 29 November 1999 - 8:00:14 UTC