Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μεγάλες καταστροφές απο τις πλημμύρες σε Πελοπόννησο - Δ.Αττική.
- Δημόσια ανακοίνωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατικές επιθέσεις.
- Σημαντικές αναφορές Κλίντον στο ρόλο Ελλάδας και ελληνοτουρκικά.
- Ξεκινά στις 29 του μηνός το χρονοδιάγραμμα ένταξής μας στο ευρώ.
- Ιδιαιτέρως θετικές αναφορές στην Εκθεση ΔΝΤ για ελληνική οικονομία.
- Σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού με το Γάλλο πρόεδρο.
- Περιοδεύει στην Κρήτη απο χθές ο πρόεδρος της ΝΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με 4-1.
- Γεωργάτος και Τσάρτας, δεν θα συμμετάσχουν στα φιλικά της εθνικής.
- Αύριο η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την βιλερμπάν για Ευρωλίγκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μεγάλες καταστροφές απο τις πλημμύρες σε Πελοπόννησο - Δ.Αττική.

Εκτεταμένες καταστροφές στην Πελοπόννησο και τη δυτική Αττική προκάλεσε χθές η νεροποντή. Στη Λακωνία πνίγηκε η 65χρονη Ελένη Πουλάκου. Λόγω των κατολισθήσεων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ απο Αθήνα προς Κόρινθο. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό. Σήμερα αρχίζει η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, ενώ τις περιοχές επισκέπτεται και ο υπουργός Γεωργίας κ. Ανωμερίτης. Επίσης, διετάχθη δικαστική έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι πλημμύρες στην περιοχή των Μεγάρων οφείλονται σε αυθαίρετα μπαζώματα ρεμάτων.

Δημόσια ανακοίνωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα να αποφεύγουν τις περιοχές, όπου θα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης Κλίντον, εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης,καταδικάζει τις τελευταίες επιθέσεις εναντίον επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τις ΗΠΑ και σε συμφέροντα που θεωρούνται αμερικανικά. Στο μεταξύ,πραγματοποιήθηκε χθές εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις.

Σημαντικές αναφορές Κλίντον στο ρόλο Ελλάδας και ελληνοτουρκικά.

Τον ζωτικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα,στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρόεδρος Μπίλ Κλίντον σε βαρυσήμαντη ομιλία του στην Ουάσιγκτον για την πολιτική που θα ακολουθήσει στην Ευρώπη έως το τέλος της θητείας του. Επίσης,τόνισε οτι η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων,η συνεργασία με τη Ρωσία, η σταθεροποίηση των Βαλκανίων είναι οι βασικές του προτεραιότητες. Ανέφερε δε οτι θα πράξει ο,τι είναι δυνατόν για την ανοικοδόμηση μιας μόνιμης ειρήνης στο Αιγαίο, και την πραγματική συμφιλίωση Ελλάδας και Τουρκίας.

Ξεκινά στις 29 του μηνός το χρονοδιάγραμμα ένταξής μας στο ευρώ.

Στις 29 του μηνός θα αρχίσει το χρονοδιάγραμμα της ελληνικής ένταξης στο ευρώ και θα ολοκληρωθεί με την απόφαση των ``15`` για την ελληνική ένταξη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιου της Λισαβώνας στις 19 Ιουνίου 2000. Για το θέμα της συναλλαγματικής ισοτιμίας της δραχμής ο κ. Παπαντωνίου, μετά το χθεσινό συμβούλιο υπουργών ECOFIN, δήλωσε, ότι παραμένει αμετάβλητη. Από 1η Ιανουαρίου του 2002 θα κυκλοφορήσουν επίσης τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του ευρώ - μαζί με τα εθνικά νομίσματα. Την 1η Μαρτίου 2002, θ' αποσυρθούν όλα τα εθνικά νομίσματα

Ιδιαιτέρως θετικές αναφορές στην Εκθεση ΔΝΤ για ελληνική οικονομία.

Εγκωμιαστικά σχόλια στην ελληνική κυβέρνηση για τις επιτυχίες της στον οικονομικό τομέα, περιλαμβάνει η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακές τις επιδόσεις στον τομέα της ανάπτυξης και μείωσης του πληθωρισμού. Το ΔΝΤ εκτιμά ως σίγουρη την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, συνιστά επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, συνέχιστη της σφιχτής δημοσιονομικής και εισοδηματικής πολιτικής, ώστε να διασφαλιστεί ο χαμηλός πληθωρισμός σε διαρκή βάση.

Σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού με το Γάλλο πρόεδρο.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η σημερινή κατ' ιδίαν συνάντηση, που θα έχει στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης με το Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ,όπου θα συζητηθεί το θέμα διεύρυνσης της ΕΕ. Υπενθυμίζεται οτι ο Γάλλος πρόεδρος αρκετές φορές έχει τοποθετηθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Τουρκίας για ένταξή της στην ΕΕ. Σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία της Κύπρου η Γαλλία υποστηρίζει την επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

Περιοδεύει στην Κρήτη απο χθές ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη αγροτική πολιτική της άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, που απο χθές περιοδεύει στα Χανιά. Σήμερα θα επισκεφθεί τους δήμους Κισσάμου - Σούδας και τη Δημοτική Αγορά των Χανίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με 4-1.

Ο Ολυμπιακός διατηρεί το απόλυτο, όμως ο Παναθηναϊκός παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α' εθνικής, μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής.Κι αυτό γιατί οι "ερυθρόλευκοι",που έκαναν επίδειξη δύναμης νικώντας με 4-1 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, έχουν ένα ματς λιγότερο και βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 18 βαθμούς. Εναν περισσότερο έχει ο Παναθηναϊκός που πέρασε νικηφόρα από τον Πύργο, επικρατώντας 1-0 του Πανηλειακού. Στην τρίτη θέση βρίσκεται με 17 βαθμούς ο Αρης, που πέτυχε την πέμπτη του νίκη με 1-0 εκτός έδρας επί των Τρικάλων.

Γεωργάτος και Τσάρτας, δεν θα συμμετάσχουν στα φιλικά της εθνικής.

Οι Γρηγόρης Γεωργάτος και Βασίλης Τσάρτας, δεν θα συμμετάσχουν τελικά στα φιλικά παιχνίδια της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών με τις αντίστοιχες της Νιγηρίας (13/11) και Βουλγαρίας (17/11). Ο πρώτος απαλλάχτηκε επειδή είναι καταπονημένος από τις συνεχείς υποχρεώσεις του με την Ιντερ, ενώ ο δεύτερος ειδοποίησε ότι έχει πρόβλημα με το διαβατήριό του και δεν μπορεί να ταξιδέψει.

Αύριο η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την βιλερμπάν για Ευρωλίγκα.

Ως "πολύ σημαντικό ματς" χαρακτήρισε ο Γιάννης Ιωαννίδης την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βιλερμπάν, αύριο Τετάρτη στο ``Αστρομπάλ`` για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Πράγματι, με νίκη οι ``ερυθρόλευκοι`` ουσιαστικά εξασφαλίζουν την πρώτη θέση του Γ' ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας για την επόμενη φάση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 319,87 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 519,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 300,97, ελβετικό φράγκο προς 206,92, τη λίρα Κύπρου προς 577,61, δολάριο Καναδά προς 217,12, δολάριο Αυστραλίας 204,82, το γερμανικό μάρκο προς 170,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, γαλλικό φράγκο προς 50,80, και το ευρώ προς 333,22 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθεί και σήμερα η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 9 με 16, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 20 και στο Αιγαίο 16 με 22 βαθμούς. Βροχερό καιρό, ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 16 με 20 και 13 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 9 November 1999 - 8:00:16 UTC