Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος ρατσιστής Π.Καζάκος
- Στεγάστηκαν οι πρώτες 120 οικογένειες σεισμοπαθών στη Μεταμόρφωση.
- Εσωτερικές υποθέσεις... και στην Ελληνική Αστυνομία.
- Μέχρι τις 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα η ιερή εικόνα του Αξιον Εστί.
- Με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
- Νέο επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
- Επανέρχεται η ΝΔ στο θέμα του Ολυμπιακού βιντεολόττο.
- Οι αρχές εντόπισαν 40 τόννους ακατάλληλα κατεψυγμένα τρόφιμα.
- Παιδιά της ομογένειας παρήλασαν στο Τορόντο για την 28η Οκτωβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος ρατσιστής Π.Καζάκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 23χρονος Παντελής Καζάκος, ο οποίος τυφλωμένος από ρατσιστικό μένος σκόρπισε το θάνατο σε αλλοδαπούς. Ο ρατσιστής πιστολέρο εμφανίστηκε αμετανόητος, καθώς, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, λυπάται μεν που σκότωσε αλλά αν ακούσει και πάλι την ίδια φωνή μέσα του θα το ξανακάνει. Στην ανακρίτρια απολογήθηκε και ο 22χρονος Απόστολος Αποστόλου, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργια και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στεγάστηκαν οι πρώτες 120 οικογένειες σεισμοπαθών στη Μεταμόρφωση.

Οι πρώτες 120 οικογένειες σεισμοπαθών μπήκαν σε ισάριθμους οικίσκους, που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Τα κλειδιά στους δικαιούχους παρέδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο οποίος δήλωσε ότι στο τέλος της εβδομάδος θα παραδοθούν άλλοι 1.130 οικίσκοι και 200 τροχόσπιτα, μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχουν αναπτυχθεί 5.000, ενώ ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στις 7.500 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Ο κ. Λαλιώτης επανέλαβε ότι η ευθύνη διάθεσης των οικίσκων έχουν οι δήμοι με βάση τα κριτήρια που έχει καθορίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Εσωτερικές υποθέσεις... και στην Ελληνική Αστυνομία.

Τον δικό της μηχανισμό αυτοκάθαρσης απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία με τα εγκαίνια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι με τη λειτουργία της υπηρεσίας θα αποβληθούν τα αποστήματα που αμαυρώνουν την εικόνα της αστυνομίας και θα αποκατασταθεί το κύρος της. Ηδη τέθηκε σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή, όπου οι πολίτες μπορούν να καταγγέλουν κρούσματα διαφθοράς.

Μέχρι τις 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα η ιερή εικόνα του Αξιον Εστί.

Μέχρι την άλλη Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, θα παραμείνει στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα η ιερή εικόνα του Αξιον Εστί, με στόχο την ηθική και υλική ενίσχυση των σεισμοπαθών της Αττικής. Την απόφαση πήρε η επιτροπή των μοναχών του Αγίου Ορους, μετά την κοσμοσυρροή που παρατηρείται καθημερινώς από πιστούς που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδος για να προσκηνύσουν το σύμβολο της Ορθοδοξίας.

Με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Με ταχείς ρυθμούς προωθεί η κυβέρνηση το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετοχοποίησης των εταιριών: Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΕΤΒΑ, ΔΕΘ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ. Σε σύσκεψη υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου αποφασίσθηκε επίσης, η μεταφορά του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο και οι εγκατάστασεις στο ΔΕΛΤΑ του Φαλήρου θα γίνουν αθλητικά κέντρα για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Πώληση των παλιών αεροσκαφών της Ολυμπιακής και αγορά καινούργιων επέκταση και πύκνωση των δρομολογίων του εξωτερικού και εκποίηση ορισμένων περιουσιακών στχοιχείων της εταιρίας, περιλαμβάνονται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο, για την εξυγίανση του εθνικού μας αερομεταφορέα, που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος, Ροντ Λιντς. Ο βρετανός μάνατζερ ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.000 υπαλλήλων, κυρίως τεχνικών και αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών με άλλες εταιρίες.

Επανέρχεται η ΝΔ στο θέμα του Ολυμπιακού βιντεολόττο.

Επανέρχεται η ΝΔ στο θέμα του Ολυμπιακού βιντεολόττο και της διαφάνειας. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε στη βουλή τροπολογία με την οποία τίθενται εμπόδια στη λειτουργία παρεμφερούς παιχνιδιού, με οποιαδήποτε μορφή. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στην εμμονή της σε θέματα διαφάνειας, είπε ότι η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί μόνο ως φάρσα, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται ανένδοτος χωρίς αγώνες, οράματα, ιδέες και προτάσεις και τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό.

Οι αρχές εντόπισαν 40 τόννους ακατάλληλα κατεψυγμένα τρόφιμα.

Περίπου 40 τόννοι ακατάλληλα κατεψυγμένα τρόφιμα εντοπίστηκαν στα ψυγεία της εταιρίας ΝΗΡΕΑΣ, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο 1ο χλμ του δρόμου Βάρης - Κορωπίου. Πρόκειται κυρίως για κατεψυγμένα αλλιεύματα και μερίδες έτοιμου προμαγειρεμένου φαγητού, από κατεψυγμένο μοσχάρι. Τα τρόφιμα κατασχέθηκαν, ενώ οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Παιδιά της ομογένειας παρήλασαν στο Τορόντο για την 28η Οκτωβρίου.

Κάτω από τσουχτερό κρύο τα παιδιά των ελληνικών σχολείων Μητροπολιτικής Κοινότητας του Τορόντο και οι τοπικοί σύλλογοι παρήλασαν με παλμό χθες στην κεντρική λεωφόρο της πόλης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Το σύνθημα της επιστροφής των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρά τους ήταν αυτό που κυριάρχησε στην παρέλαση. Είχε προηγηθεί δοξολογία στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχετικά δύσκολα νίκησε σήμερα η ΑΕΚ μέσα στον Πύργο τον τοπικό Πανηλειακό, που ήταν αήττητος στο πρωτάθλημα, με 1-0, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το χρυσό τέρμα για τους φιλοξενούμενους, που δεν έπεισαν πάλι με την αποδοσή τους, πέτυχε ο Μπιέκοβιτς στο 78' μετά από εξαιρετική μπαλιά του Νικολαϊδη, ο οποίος έχασε κλασσική ευκαιρία στο 85'για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, αν και ο γηπεδούχος έχασε μερικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη άρπαξε την μπουκιά μέσα από το στόμα του Εθνικού Αστέρα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος τελικά επικράτησε με 2-1, στον αγώνα που έγινε στην Καισαριανή, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι, που στάθηκαν τυχεροί, προηγήθηκαν στο 33' λεπτό με τον Γκούμα, οι γηπεδούχοι μετά από υπερπροσπάθεια ισοφάρισαν στο 87'με τον Σβίτλιτσα, αλλά πάλι ο νεαρός αμυντικός του Παναθηναϊκού Γκούμας στο επόμενο λεπτό πέτυχε το νικητήριο τέρμα.

Σε ένα μεγάλο θαύμα ελπίζει πλέον ο Ολυμπιακός, καθώς άφησε όλες τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ να περάσουν από το Μπερναμπέου... Οι ερυθρόλευκοι για να έχουν βάσιμες ελπίδες πρέπει να κερδίσουν τη Ρεάλ, η οποία σπαράσσει από τα εσωτερικά της προβλήματα και τους τραυματισμούς, αλλά παραμένει πάντα μία βασίλισσα του ποδοσφαίρου έτοιμη να αναγεννηθεί μετά από μία ευρωπαϊκή επιτυχία. Η αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας βρίσκεται από το πρωί στην Μαδρίτη, ενώ ο Μπάγιεβιτς δήλωσε ότι η ομάδα του δεν πάει για τουρισμό αλλά για να παίξει ελεύθερα χωρίς άγχος.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον Πύργο τον Πανηλειακό, ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει την Μαρκό, η Καβάλα θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο και τέλος, η Ξάνθη ή τα Γιάννενα θα αγωνιστούν στην Νεάπολη με την τοπική ομάδα, στην Γ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτές οι ομάδες ήταν οι "άτυχες" στην κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ, καθώς οι 12 υπόλοιπες πέρασαν απ' ευθείας στους "16" της διοργάνωσης. Οι αγώνες της Β' φάσης, που είναι νοκ-άουτ, θα γίνουν στις 10 Νοεμβρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,49 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 297,40, ελβετικό φράγκο προς 209,34, τη λίρα Κύπρου προς 579,83, δολάριο Καναδά προς 212,24, δολάριο Αυστραλίας 204,12, το γερμανικό μάρκο προς 171,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, γαλλικό φράγκο προς 51,04, και το ευρώ προς 334,79 δραχμές.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από την Παρασκευή έκλεισε η αγορά του Χρηματιστηρίου κατά τη σημερινή συνεδρίαση, υποχωρώντας κάτω και από το επίπεδο των 5.600 μονάδων. Αρχικώς επικράτησαν ισχυρές ανοδικές τάσεις και ο δείκτης κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 5.694 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,68%. Στη συνέχεια εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις για την πραγματοποίηση βραχυχρόνιων κερδών, που είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμισθούν τα αρχικά κέρδη. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για μετοχές των Διαφόρων Εταιρειών και της Παράλληλης Αγοράς, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των εταιρειών Συμμετοχής και των Βιομηχανιών. Στο πλαφόν του 8% έκλεισε η τιμή 39 μετοχών, ενώ στο πλαφόν πτώσης έκλεισε η τιμή 19 τίτλων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.577,89 μονάδες έναντι 5.600,15 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας πτώση 22,26 μονάδων ή σε ποσοστό 0,40%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αύριο γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 28 και στα νησιά 16 με 27 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με τοπικές ομίχλες το πρωί, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 27 και 15 με 25 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 25 October 1999 - 19:00:19 UTC