Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σεισμολόγοι: Μεμονωμένος ο σεισμός των 4,4 Ρίχτερ στις Αλκυονίδες.
- Απολογείται τη Δευτέρα ο Καζάκος για τους φόνους και τραυματισμούς αλλοδαπών.
- Κοσμοσυρροή στον `Αγιο Παντελεήμονα για την εικόνα "`Αξιον Εστί".
- Τιμήθηκε η μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη στο Α' Νεκροταφείο.
- Σύλληψη Αλβανών με τριάντα κιλά χασίς από Λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα.
- Σημαντικές ζημιές από ανεμοστρόβιλο σε Καλάμο και Ωρωπό.
- "Φάρμακο" κατά του καρκίνου του προστάτη η μεσογειακή κουζίνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- "Σκληρό καρύδι" τα Τρίκαλα για τον Ολυμπιακό, που νίκησε 3- 1.
- `Ηττες γηπεδούχων στην Α1.
- Πρόκριση Ασλανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμολόγοι: Μεμονωμένος ο σεισμός των 4,4 Ρίχτερ στις Αλκυονίδες.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε, με επίκεντρο τις Αλκυονίδες, στον Κορινθιακό κόλπο, όπου το 1981 είχε σημειωθεί ο καταστροφικός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο καθηγητής σεισμολογίας Δημήτρης Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε τη δόνηση απόλυτα φυσιολογική, για τη σεισμικότητα της περιοχής, και "μεμονωμένο γεγονός", αφού, όπως είπε δεν καταγράφηκε καμμία άλλη δόνηση.

Απολογείται τη Δευτέρα ο Καζάκος για τους φόνους και τραυματισμούς αλλοδαπών.

Για δέκα κακουργήματα και συγκεκριμένα για δύο ανθρωποκτονίες και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονιών από πρόθεση και κατά συρροή, θα απολογηθεί τη Δευτέρα ο 23χρονος Παντελής Καζάκος, δράστης της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα ρατσιστικής ενέργειας, με τη δολοφονία δύο και το σοβαρό τραυματισμό πέντε αλλοδαπών. Επίσης, εναντίον του 22χρονου Απόστολου Αποστόλου, ασκήθηκε δίωξη για απλή συνέργια σε ανθρωποκτονία και κατοχή ναρκωτικών.

Κοσμοσυρροή στον `Αγιο Παντελεήμονα για την εικόνα "`Αξιον Εστί".

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σήμερα η προσέλευση των πιστών στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα για να προσκυνήσουν στην ιερή εικόνα της Παναγίας του `Αξιον Εστί. Ο χρόνος αναμονής ξεπέρασε τις πέντε ώρες. Η επιτροπή των μοναχών του Αγίου Ορους που συνοδεύουν την εικόνα, δεν αποκλείεται να παρατείνουν την παραμονή της στην Αθήνα, καθώς η προσέλευση του κοινού είναι μεγάλη.

Τιμήθηκε η μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη στο Α' Νεκροταφείο.

Τρισάγιο στον τάφο του αδικοχαμένου Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιού του Νικόλα τελέστηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Παρόντες οι συγγενείς, φίλοι , συνεργάτες και απλοί πολίτες με ολοζώντανες τις μνήμες του τραγικού θανάτου απο τη μοιραία πορεία του πρωθυπουργικού Φάλκον προς το Βουκουρέστι πριν 40 μέρες. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση Πάγκαλου στη Βουλή, που μίλησε για εξαφάνιση του Γιάννου Κρανιδιώτη, τη στιγμή που χειριζόταν πολύ λεπτά θέματα σχετικά με το Κυπριακό.

Σύλληψη Αλβανών με τριάντα κιλά χασίς από Λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα.

Κατέργασμένες πλάκες χασίς, συνολικού βάρους 30,5 κιλών μετέφεραν με το ταχύπλοο σκάφος τους οι επτά Αλβανοί, που συνελήφθησαν απο Λιμενικούς, ενώ έπλεαν ύποπτα στη θαλάσσια περιοχή "Κάβο Κεφάλι" της Ηγουμενίτσας. `Ανδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού εντόπισαν το σκάφος και μετά από παρακολούθηση διαπίστωσαν ότι ένας από τους επτά αλβανούς άφησε δύο σάκκους με χασίς στην παραλία και προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά συνελήφθησαν.

Σημαντικές ζημιές από ανεμοστρόβιλο σε Καλάμο και Ωρωπό.

Εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου παρουσίαζαν οι περιοχές του Καλάμου και του Ωρωπού, στην Αττική, από τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος σε λίγα λεπτά προκάλεσε μεγάλες ζημιές -ξεριζώνοντας δένδρα και στέγες- και βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Συνεργεία της ΔΕΗ αποκατέστησαν τις βλάβες ενώ δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονταν πυρετωδώς για απομακρύνουν τα δένδρα που έπεσαν. Οι επιστήμονες χαρακτήρισαν συνισμένο το φαινόμενο αυτή την εποχή.

"Φάρμακο" κατά του καρκίνου του προστάτη η μεσογειακή κουζίνα.

Η μεσογειακή και η ασιατική κουζίνα αποτελούν, σύμφωνα με ειδικούς ουρολόγους, καθοριστικό παράγοντα για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, ο οποίος κατέχει διεθνώς την πρώτη θέση στις καρκινικές ασθένειες, που παρουσιάζονται στους άνδρες. Τις ευεργετικές συνέπειες της διατροφής αυτής, πλούσιας σε λαχανικά, όσπρια, ψάρια και τροφές με χαμηλά λιπαρά, αξιοποιούν οι επιστήμονες, με μία νέα μέθοδο, που μελετάται στο ερευνητικό κέντρο του Μπρίστολ της Βρετανίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Σκληρό καρύδι" τα Τρίκαλα για τον Ολυμπιακό, που νίκησε 3- 1.

Τρόμαξε ο Ολυμπιακός έως να λυγίσει την αντίσταση των Τρικάλων και να φθάσει στην 5η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Τελικά επικράτησε στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ με 3- 1 της θεσσαλικής ομάδας, μετά από μέτρια απόδοση. Το παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας του πρωταθλητή.

`Ηττες γηπεδούχων στην Α1.

Τέσσερα "διπλά" άνοιξαν την αυλαία της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ πέρασε με νίκη απότο Ηράκλειο της Κρήτης νικώντας με 66-83 την τοπική ομάδα, στο Ιβανώφειο ο Ηρακλής υπέκυψε στον καλύτερο Πανιώνιο με 63-67, ο `Εσπερος έχασε στην έδρα του από το δυνατό Μαρούσι με 69-75, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τα Πατήσια νικώντας τον Σπόρτινγκ με 74-75, ενώ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με δυσκολία της Δάφνης με 81-74. Εύκολα νίκησε μόνο ο Ολυμπιακός τη Νήαρ Ηστ με 82-51. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τον αμφίρροπο αγώνα `Αρη- Περιστερίου.

Πρόκριση Ασλανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας.

Την πρόκρισή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών που θα γίνει τον επόμενο χρόνο στη Φιλανδία εξασφάλισε ο πρωταθλητής της πυγμαχίας Μιχάλης Ασλανίδης, αφού στο διεθνές τουρνουά του Τάμπερε νίκησε 16-3 τον Φιλανδό Ακι Κάλκε στην κατηγορία των 91 κιλών και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ο πρωταθλητής μας θ' αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Ουκρανό Βλαντιμίρ Οντούσκο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 310,23 δραχμές, τη λίρα Αγγλίας προς 520,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 294,76, το ελβετικό φράγκο προς 209,81, τη λίρα Κύπρου προς 579,84, το δολλάριο Καναδά προς 209,29, το δολλάριο Αυστραλίας 201,90, το γερμανικό μάρκο προς 171,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, το γαλλικό φράγκο προς 51,03, και το ευρώ προς 334,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται την Κυριακή σε όλη τη χώρα, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 17 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 15 μέχρι 23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρ 17 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 23 October 1999 - 19:00:16 UTC