Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενοπλες επιθέσεις αγνώστων κατά αλλοδαπών στην Αθήνα.
- Συνέχεια αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για Βιντεολόττο.
- Ανησύχησε τους κατοίκους της Αχαϊας η χθεσινή σεισμική δόνηση.
- Ομιλία Σημίτη στη Λέσβο για την αγροτική πολιτική.
- Δηλώσεις Παπαντωνίου για σύγκλιση των επιτοκίων με τα ευρωπαϊκά.
- Ολοκληρώνεται ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στις σεισμόπληκτες περιοχές.
- Ξεκίνησε ο νέος γύρος του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Και οι τρεις εκπρόσωποί μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έχασαν με 2- 1.
- Νίκη του Παναθηναϊκού με 96-69 επί της Ρεάλ.
- Ο Ολυμπιακός μόνο με θαύμα μπορεί να προκριθεί στο τσάμπιονς Λιγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενοπλες επιθέσεις αγνώστων κατά αλλοδαπών στην Αθήνα.

Δύο άτομα συνελήφθησαν νωρίς το πρωί ως ύποπτα και κρατούνται στην Ασφάλεια της Αττικής, για τη δολοφονία ενός αλλοδαπού και τον τραυματισμό πέντε άλλων σε διάστημα 8 ωρών απο χθες το βράδυ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Ολα τα θύματα είναι ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής. Η Αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό όλα τα περιστατικά να συνδέονται μεταξύ τους και να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών.

Συνέχεια αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για Βιντεολόττο.

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε χθες απο τη Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατηγορώντας την για τακτική σπίλωσης ανθρώπων και εκτόξευση αστήρικτων κατηγοριών. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησής του να πατάξει τον παράνομο τζόγο. Για μεγάλη νίκη στην υπόθεση των "κουλοχέρηδων" έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ. Η γγ του ΚΚΕ κατήγγειλε θέατρο μεταξύ κυβέρνησης - ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε θεσμικά μέτρα κατά των διαπλεκομένων, ενω ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ χαρακτήρισε εξίσου ένοχα και τα δύο κόμματα.

Ανησύχησε τους κατοίκους της Αχαϊας η χθεσινή σεισμική δόνηση.

Αναμονή τουλάχιστον 24 ωρών συνιστούν οι σεισμολόγοι του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, μέχρις ότου γίνουν οι τελικές εκτιμήσεις για το αν η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο ανατολικό άκρο του Πατραϊκού κόλπου, είναι κύριος σεισμός ή κάποιο πρόδρομο φαινόμενο.

Ομιλία Σημίτη στη Λέσβο για την αγροτική πολιτική.

Στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και στα πρόσφατα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη χθεσινή του επίσκεψη στη Λέσβο. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε οτι θα διατεθούν 9,5 τρισ δρχ για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου, θα ενταχθούν 35.000 νέοι αγρότες στα προγράμματα στήριξης. Επίσης, τη μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ, την αύξηση επιστροφής απο ΦΠΑ, των συντάξεων κα. Παράλληλα με την επίσκεψη του πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών της Λέσβου.

Δηλώσεις Παπαντωνίου για σύγκλιση των επιτοκίων με τα ευρωπαϊκά.

Ξεκίνησε, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, η διαδικασία σύγκλισης των ελληνικών επιτοκίων προς τα ευρωπαϊκά. Επίσης, τόνισε οτι ο πληθωρισμός είναι το κλειδί για τη στάση της νομισματικής πολιτικής. Εξαιρετικά θετικές αναφορές για την ελληνική οικονομία και την προοπτική ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ έκανε ο κοινοτικός επίτροπος, Πέντρο Σόλμπες, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

Ολοκληρώνεται ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Εως το τέλος του μηνός θα έχει ολοκληρωθεί στις σεισμόπληκτες περιοχές ο δευτεροβάθμιος έλεγχος. Στις αρχές Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στους δήμους Αθήνας και Πειραιά. Σημειώνεται οτι οι πρωτοβάθμιοι έλεγχοι έγιναν σε περισσότερα απο 200.000 κτίρια. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης προτείνει ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνων για υπευθύνους αναφορικά με κακοτεχνίες οικοδομών που κατέρρευσαν απο τον σεισμό.

Ξεκίνησε ο νέος γύρος του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Στην Αγκυρα άρχισε απο χθες ο νέος γύρος των ελληνοτουρκικών συνομιλιών σε διπλωματικό επίπεδο. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στην ανθρωπιστική βοήθεια σε μια στιγμή καταστροφής και την άσκηση εξωτερικής πολιτικής, καλώντας την Τουρκία να αποποιηθεί την πολιτική της έντασης. Στο Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, επανέλαβε οτι στόχος των ΗΠΑ είναι να βρεθεί μια λύση, που να βασίζεται σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και οι τρεις εκπρόσωποί μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έχασαν με 2- 1.

Ούτε συνεννοημένοι να ήταν οι τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, που στους πρώτους αγώνες του Β' γύρου έχασαν με 2-1 από τις αντιπάλους τους! Πιο οδυνηρή, βέβαια, ήταν η ήττα του ΠΑΟΚ από την Μπενφίκα, στην Τούμπα. Στη Βουδαπέστη η ΑΕΚ έχασε με 2-1 από την ΜΤΚ και στο Γκρατς η τοπική Καζινό νίκησε με το ίδιο σκόρ τον Παναθηναϊκό. Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 4 Νοεμβρίου.

Νίκη του Παναθηναϊκού με 96-69 επί της Ρεάλ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό που συνέτριψε με 96-69 τη Ρεάλ Μαδρίτης, πετυχαίνοντας την 4η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες γιά τον Β' Ομιλο της Ευρωλίγκα. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού που έγινε στο ΟΑΚΑ,οι "πράσινοι" παρέλαβαν από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Θόδωρο Καρατζά το τρόπαιο του περσινού πρωταθλήματος,ενώ στο ημίχρονο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τέσσερις από τους μεγαλύτερους παίκτες που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ και φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας: Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη, Φάνη Χριστοδούλου και Κώστα Παταβούκα.

Ο Ολυμπιακός μόνο με θαύμα μπορεί να προκριθεί στο τσάμπιονς Λιγκ.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, βέβαια,αλλά ο Ολυμπιακός μόνο με θαύμα μπορεί πλέον να προκριθεί στους ``16`` του τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ήττα-σοκ με 3- 2 από τη Μόλντε, στη Νορβηγία. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ελπίζουν πλέον μόνο σε νίκη επί της Ρεάλ, μέσα στο ``Σαντριάγκο Μπερναμπέου``. ``Ελπίδες υπάρχουν όμως τώρα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα`` δήλωσε κατά την άφιξη των ``ερυθρολεύκων`` στην Αθήνα, ο προπονητής της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο μεταξύ, ο νορβηγικός Τύπος είναι γεμάτος από εγκώμια γιά τον Αντρέας Λούντ, σκόρερ των δύο από τα τρία τέρματα της Μόλντε.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,86 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 518,50, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 292,72, ελβετικό φράγκο προς 210,17, τη λίρα Κύπρου προς 579,05, δολάριο Καναδά προς 208,80, δολάριο Αυστραλίας 201,51, το γερμανικό μάρκο προς 171,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, γαλλικό φράγκο προς 51,02, και το ευρώ προς 334,69 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,οι οποίες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Απο το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι ισχυροί, αλλά αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 20, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 26 και στο Αιγαίο 19 με 28 βαθμούς. Νεφώσεις με τοπικές βροχές, νοτιοανατολικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 18 με 26 και 16 με 19 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 22 October 1999 - 7:00:12 UTC