Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ταλαιπωρία σεισμοπλήκτων λόγω κακοκαιρίας.
- Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.
- Δηλώσεις Παπαντωνίου για την οικονομία.
- Συνομιλίες για το Κυπριακό στην Αθήνα.
- Ομιλία Σκανδαλίδη στο Βόλο.
- Συνέδριο προεκλογικής συσπείρωσης του ΣΥΝ.
- Κηδεύεται το απόγευμα η ηθοποιός Μέμα Σταθοπούλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επί του Ηρακλή με 3-2.
- Η Νήαρ Ηστ επικράτησε με 69-68 του Αρη στην Καισαριανή.
- Ο Αγιος Νικόλαος, πορηγείται στη βαθμολογία της Β' Εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ταλαιπωρία σεισμοπλήκτων λόγω κακοκαιρίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει έτοιμο σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστάσεων για στέγαση σε κλειστά γυμναστήρια, μεγάλες αίθουσες δημαρχείων και ξενοδοχεία των σεισμοπλήκτων, που βρίσκονται σε σκηνές, σε περίπτωση επιδείνωσης των καιρικών φαινόμενων. Ηδη στους χώρους των καταυλισμών λεωφορεία του ΟΑΣΑ και ΕΘΕΛ σταθμεύουν όλο το 24ωρο, ώστε αν παραστεί ανάγκη να μεταφέρουν οι άστεγοι.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πραγματοποιεί σήμερα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της Τράπεζας, καθορίσθηκε στις 22.900 δρχ, ενώ θα εκδοθούν 4.600.000 μετοχές. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας προβλέπεται να αρχίσει στις 25 Οκτωβρίου.

Δηλώσεις Παπαντωνίου για την οικονομία.

Αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας και του Χρηματιστηρίου, εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Ο κ. Παπαντωνίου διαβεβαιώνει για τη δυναμική πορεία της Σοφοκλέους τα επόμενα δύο χρόνια, προαναγγέλλει μείωση των επιτοκίων μέχρι τέλους του χρόνου, διαψεύδει τα περί νέας μείωσης των τιμών των αυτοκινήτων και υπογραμμίζει οτι οι σεισμοπαθείς θα πάρουν χωρίς καθυστέρηση ό,τι έχει εξαγγελθεί.

Συνομιλίες για το Κυπριακό στην Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, συναντάται σήμερα με τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου, για το Κυπριακό, Αλφρεντ Μάουζες και τον συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τομ Γουέστον. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΗΠΑ να πεισθεί η Τουρκία να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Μάουζες μετά την Αθήνα θα επισκεφθεί την Κύπρο και θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς.

Ομιλία Σκανδαλίδη στο Βόλο.

Τα θετικά αποτελέσματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να γίνονται φανερά και στον πιο δύσπιστο - υποστήριξε χθες με ομιλία του στο Βόλο ο γραμματέας της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης. Ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να ψηφίσει υπέρ μιας συντηρητικής παλινόρθωσης, τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, προσθέτοντας οτι "έχουμε κατακτήσει ένα αναπτυξιακό πλεόνασμα που εγγυάται ευημερία και ασφάλεια. Αντίθετα, η συντηρητική παράταξη το μόνο που έχει να παρουσιάσει είναι άρνηση, πλειοδοσία και στείρο διεκδικητισμό".

Συνέδριο προεκλογικής συσπείρωσης του ΣΥΝ.

Συνέδριο "προεκλογικής συσπείρωσης και μάχης" και όχι τακτικό συνέδριο θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΝ στις αρχές Δεκεμβρίου. Η αλλαγή αυτή σημειώθηκε ύστερα από πρόταση του κ. Κωνσταντόπουλου, που υιοθετήθηκε ομόφωνα χθες από τις τρεις πτέρυγες του ΣΥΝ και είχε ως αποτέλεσμα να παρακαμφθούν οι διαφωνίες που εμπόδιζαν τα όργανα του κόμματος να συμφωνήσουν σε ένα ενιαίο κείμενο θέσεων.

Κηδεύεται το απόγευμα η ηθοποιός Μέμα Σταθοπούλου.

Απο το Β' Νεκροταφείο Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα κηδεύεται σήμερα η γνωστή ηθοποιός, Μέμα Σταθοπούλου, η οποία σε ηλικία 57 ετών έχασε χθες τη μάχη χτυπημένη απο την επάρατη νόσο. Η Σταθοπούλου, που ήταν μητέρα δυο αγοριών, ζούσε τα τελευταία χρόνια στη γενετειρά της την Πάτρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επί του Ηρακλή με 3-2.

Με χατ-τρικ του Ντράγκαν Τσίριτς η ΑΕΚ νίκησε 3-2 τον Ηρακλή, μολονότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο 20λεπτο. Ο αγώνας που έγινε στη Νέα Σμύρνη, ήταν και ο σπουδαιότερος της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος Α' εθνικής, που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τις νίκες των γηπεδούχων. Ετσι, ο Παναθηναϊκός, συνέτριψε με 5-0 την Καλαμάτα στο ΟΑΚΑ, η Ξάνθη πέτυχε την πρώτη της νίκη με 1-0 την Παναχαϊκή, ο ΟΦΗ επικράτησε 4-3 της Προοδευτικής, ο Ιωνικός νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα και ο ΠΑΟΚ 2-0 τον Εθνικό Αστέρα.

Η Νήαρ Ηστ επικράτησε με 69-68 του Αρη στην Καισαριανή.

Η Νήαρ Ηστ επικράτησε με 69-68 του Αρη στην Καισαριανή σ'έναν αγώνα με τον οποίο έκλεισε η αυλαία της 4ης ημέρας, του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Μετά τη νίκη τους αυτή, οι Καισαριανιώτες ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς, όσους έχουν ακόμη η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και η Δάφνη. Μοναδική αήττητη ομάδα και φυσικά πρωτοπόρος, είναι ο Παναθηναϊκός με 8 βαθμούς.

Ο Αγιος Νικόλαος, πορηγείται στη βαθμολογία της Β' Εθνικής.

Σε αγώνες για την 5η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμαριά- Παναιγιάλειος 0-3, Εθνικός-Λάρισα 0-1,Ιάλυσος-Βέροια 0-2, Πιερικός- Νάουσα 0-2, Πανελευσινιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-2, Ολυμπιακός Βόλου-Αθηναϊκός 0-0, Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-0 και Αγ.Νικόλαος- Αιγάλεω 2-0. Η 5η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συναντηση ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Πανσερραϊκό. Στη βαθμολογία προηγείται ο Αγιος Νικόλαος με 12 βαθμούς, έναντι 11 του Αθηναϊκού, 10 Πανσερραϊκού (σε 4 αγώνες) και του Παναιγιάλειου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,80 δραχμές, λίρα Αγγλίας 512,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας 290,77, ελβετικό φράγκο 210,31, λίρα Κύπρου 576,13, δολάριο Καναδά προς 207,60, δολάριο Αυστραλίας 199,91, γερμανικό μάρκο 170, 79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες 17,25, γαλλικό φράγκο 50,92, και το ευρώ 334, 03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι ανεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 25 και στα νησιά 16 με 26 βαθμούς. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενούς βροχής, βόρειοι ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία 15 με 24 και 13 με 19 βαθμούς, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 18 October 1999 - 7:00:18 UTC