Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στόχος της κυβέρνησης η μετεγκατάσταση των σεισμοπλήκτων.
- Εφαρμογή του νόμου για αντισεισμική θωράκιση επισημαίνει το ΤΕΕ.
- Κακλαμάνης: Επικίνδυνη η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος.
- Πονοκέφαλος στη ΝΔ για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.
- Επικρίσεις απο ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ στην κυβέρνηση.
- Επίσκεψη Στεφανόπουλου στο Ιράν.
- Θύματα τροχών 27 άτομα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκορ 68-74 ηττήθηκε ο Ολυμπιακός απο τον Αρη.
- Τρεις εβδομάδες εκτός γηπέδων ο φόργουορντ του Ολυμπιακού Γκραντ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στόχος της κυβέρνησης η μετεγκατάσταση των σεισμοπλήκτων.

Μάχη με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση για τη μετεγκατάσταση των αστέγων απο τις σκηνές,στα κοντέϊνερ, τα λυόμενα και σε ενοικιαζόμενα σπίτια, ή πλοία. Η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο επίταξης 4.500 ξενοίκιαστων σπιτιών, εφόσον δεν αποδώσουν τα μέτρα στέγασης. Ολοκληρώνεται σήμερα η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και καταστήματα σε 33 σεισμόπληκτους δήμους της Αττικής, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία αποζημίωσης και ανασυγκρότησης των περιοχών.

Εφαρμογή του νόμου για αντισεισμική θωράκιση επισημαίνει το ΤΕΕ.

Την ανάγκη βελτίωσης και προπαντώς αυστηρό έλεγχο της υπάρχουσας νομοθεσίας για την αντισεισμική θωράκιση των κατασκευών με παράλληλη αναθεώρηση της πολιτικής χρήσης γης, καθώς και του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Λιάσκας, στη διάρκεια συνάντησης με θέμα "Σεισμοί και αντισεισμική θωράκιση της χώρας". Ο επίτιμος καθηγητής Σεισμολογίας, κ. Παπαζάχος, επεσήμανε οτι η δομή του εδάφους του όρους Αιγάλεω περιόρισε περαιτέρω καταστροφικές συνέπειες του σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου.

Κακλαμάνης: Επικίνδυνη η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος.

"Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, που μπορεί να κρατήσει και έναν ολόκληρο χρόνο, είναι αρνητικό ενδεχόμενο, αλλά και επικίνδυνο πολιτικά, για την πορεία της χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο", τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας στα ΝΕΑ. "Επιμένει μάλιστα οτι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων να δώσουν λύση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και μιας άμεσης κίνησης των συνταγματικών διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου, "αν υπήρχε η προοπτική προεδρικής πλειοψηφίας".

Πονοκέφαλος στη ΝΔ για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

Σε πονοκέφαλο για την ηγεσία της ΝΔ εξελίσσεται η προεδρική εκλογή, καθώς μετά τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν μεγάλη αποδοχή του κ. Στεφανόπουλου από το εκλογικό σώμα, διεγραμμένοι βουλευτές και κορυφαία στελέχη της παράταξης, τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Υπέρ της επανεκλογής Στεφανόπουλου τάσσονται με δηλώσεις τους ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Νίκος Κάκαλος. Ο τελευταίος μάλιστα δεν αποκλείει τη δημιουργία νέου κόμματος από το Γ. Σουφλιά.

Επικρίσεις απο ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ στην κυβέρνηση.

Για παροχολογία και ρουσφετολογία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος, προσθέτοντας οτι "βασικός στόχος της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ είναι η πίεση εις βάρος των κομμάτων, που βρίσκονται στα αριστερά του και κυρίως η πίεση εις βάρος του ΣΥΝ". Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, κ. Τσοβόλας, επέκρινε την κυβερνητική πολιτική τονίζοντας την ανάγκη διαμόρφωσης "ενός μεγάλου προοδευτικού κοινωνικού μετώπου, με στήριξη των πραγματικά προοδευτικων δυνάμεων για να ανακάμψουμε από αυτή τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού".

Επίσκεψη Στεφανόπουλου στο Ιράν.

"Το Ιράν και η Ελλάδα έχουν φθάσει σε ένα πολλά υποσχόμενο επίπεδο διμερών σχέσεων και έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας για το καλό των λαών τους", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Στεφανόπουλος, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων ΙΡΝΑ, με αφορμή την τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, που θα πραγματοποιήσει απο αύριο Τρίτη στην Τεχεράνη. Αποκάλυψε δε οτι η ελληνική κυβέρνηση θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην Αθήνα, όπου θα υπάρχει και τέμενος.

Θύματα τροχών 27 άτομα.

Αιματηρό ήταν και αυτό το τριήμερο με θύματα απο τροχαία δυστυχήματα. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης 27 άτομα σκοτώθηκαν και 266 τραυματίστηκαν σε 221 τροχαία συμβάντα απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Κυριακής σε όλη τη χώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκορ 68-74 ηττήθηκε ο Ολυμπιακός απο τον Αρη.

"Κεραυνός εν αιθρία" γιά τον Ολυμπιακό. Μετά από διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα,οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν ``ήττα-σοκ`` μέσα στο ΣΕΦ από τον Αρη με 74-68, σε αγώνα για την 3η ημέρα της Α1 εθνικής κατηγορίας. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός νίκησε με 64-62 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 με τρεις νικες σε ισάριθμους αγώνες. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ηράκλειο-Νήαρ Ηστ 82- 84 στην παράταση, Εσπερος-Πανιώνιος 72-83 στην παράταση,Σπόρτιγκ-Δάφνη 83- 85,ΠΑΟΚ-Μαρούσι 74-78 καιΗρακλής-Περιστέρι 75-72. Στη βαθμολογία προηγείται ο Παναθηναϊκός με 6 βαθμούς, έναντι 5 της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Πανιωνίου, του Ηρακλή, της Νήαρ Ηστ και της Δάφνης.

Τρεις εβδομάδες εκτός γηπέδων ο φόργουορντ του Ολυμπιακού Γκραντ.

Τουλάχιστον τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός γηπέδων ο Τζόσουα Γκραντ. Ο 32χρονος φόργουορντ υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση, μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο δεξί μηνίσκο την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις των ``ερυθρολεύκων`` για τουλάχιστον 20 ημέρες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,40 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,66, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 290,81, ελβετικό φράγκο προς 209,09, τη λίρα Κύπρου προς 577,02, δολάριο Καναδά προς 212,09, δολάριο Αυστραλίας 205,31, το γερμανικό μάρκο προς 170,42, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,81, και το ευρώ προς 333,32 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια και ανατολικά θα υπάρχουν νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 22, στα δυτικά 11 με 27 και στην υπόλοιπη χώρα 12 με 25 βαθμούς. Γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις,μέτριους μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 14 με 23 και 15 με 22 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 11 October 1999 - 7:00:18 UTC