Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σχέδιο επίταξης των ακινήτων στις σεισμόπληκτες περιοχές.
- Ανησυχία στους κατοίκους του Αιγίου απο το σεισμό 4,5 ρίχτερ.
- Σε αγγλική εταιρία η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ και τα Τσιμέντα Χαλκίδας.
- Τη βεβαιότητα για νίκη ΠΑΣΟΚ στις εκλογές επανέλαβε ο κ.Σημίτης.
- Δηλώσεις Καραμανλή για την παιδεία, την υγεία και τις προσλήψεις.
- Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για συνομιλίες του στις ΗΠΑ.
- Πρώτα να μπούμε στην ΟΝΕ και μετά εκλογές,δηλώνει ο Στέφανος Μάνος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ποδοσφαίρου νίκησε στο Μάριμπορ την Σλοβενία με 3- 0.
- Ηττα του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο από το Μαρούσι με 78-74.
- Η Λάρισα νίκησε στο Αλκαζάρ τον ΠΑΣ Γιάννενα με 2-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σχέδιο επίταξης των ακινήτων στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την επίταξη ξενοίκιαστων σπιτιών έχει καταρτίσει η κυβέρνηση αποκαλύπτει στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο υφυπουργός Εσωτερικών,κ.Φλωρίδης υπογραμμίζοντας την αμετακίνητη βούληση της κυβέρνησης κανείς σεισμόπληκτος να μην περάσει το χειμών σε σκηνή.Κατά τον κ. Φλώρίδη η κυβέρνηση θα προβεί στις επιτάξεις εφόσον δεν αποδώσουν τα μέτρα στέγασης που έχει εξαγγείλει.Ηδη έχουν καταγραφεί περισσότερα απο 4.500 ξενοίκιστα ακίνητα.Συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται αυριο η απογραφή στις σεισμόπληκτες περιοχές

Ανησυχία στους κατοίκους του Αιγίου απο το σεισμό 4,5 ρίχτερ.

Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Αχαϊας η σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο του Αιγίου. Οι σεισμολόγοι εμφανίσθηκαν καθησυχαστικοί εντάσσοντας τη δόνηση στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα του ελλαδικού χώρου. Τόνισαν ωστόσο ότι θα παρακολουθήσουν το φαινόμενο.

Σε αγγλική εταιρία η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ και τα Τσιμέντα Χαλκίδας.

Ο όμιλος των ελληνικών εταιριών που διεκδικούσε την αγορά της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ και των Τσιμέντων Χαλκίδας θα προσφύγει στα εθνικά αλλά και στα αρμόδια κοινοτικά όργανα για την απόφαση της "Καλτσεμέντο" να τις πουλήσεις στην αγγλική εταιρία "Μπλού Σέρκλ" παρά το γεγονός οτι η προσφορά της ήταν φθηνότερη κατά 30 δις δρχ.

Τη βεβαιότητα για νίκη ΠΑΣΟΚ στις εκλογές επανέλαβε ο κ.Σημίτης.

Εφόλης της ύλης ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη χθές στα 2.500 στελέχη των Επιτροπών Ανασύνταξης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε τη βεβαιότητά του για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, όποτε γίνουν αυτές, υπογραμμίζοντας οτι ο χρόνος διεξαγωγής τους θα πρέπει να είναι το φθινόπωρο του 2000. Ο πρωθυπουργός, που άσκησε δριμύτατη κριτική στην αντιπολίτευση για τις θέσεις της, τόνισε οτι η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να εμπλέκεται σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Δηλώσεις Καραμανλή για την παιδεία, την υγεία και τις προσλήψεις.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση όταν έρθει στην εξουσία, δήλωσε ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθές σε συνάντηση με νέους στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, της τοποθέτησης μάνατζερ στα νοσοκομεία και επέκρινε το σύστημα προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ. Σήμερα ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τη 13η Διεθνή Εκθεση Πληροφορικής, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για συνομιλίες του στις ΗΠΑ.

Πολιτικό μήνυμα οτι η τρομοκρατία είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί και που πραγματικά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε έστειλε στις συνομιλίες που είχε με κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Σε δηλώσεις του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει οτι οι Αμερικανοί δεν πίεσαν για περαιτέρω σύσφιγξη της συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας, καθώς όπως είπε η συνεργασία των αρμόδιων ελληνικών και αμερικανικών υπηρεσιών είναι ήδη πολύ στενή.

Πρώτα να μπούμε στην ΟΝΕ και μετά εκλογές,δηλώνει ο Στέφανος Μάνος.

Πρέπει πρώτα να μπούμε στην ΟΝΕ και μετά να γίνουν εκλογές, τονίζει στη ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στέφανος Μάνος. Αναφέρει πως όποιο απο τα δύο κόμματα κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές οι διαφορές στην πολιτική θα είναι μικρές. Θεωρεί τον Κωστή Στεφανόπουλο ένα πρόσωπο που ενώνει τους Ελληνες. Εκτιμά οτι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το Χρηματιστήριο κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και τάσσεται υπέρ της πρότασης Αλογοσκούφη για φορολόγηση της υπεραξίας των μετοχών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ποδοσφαίρου νίκησε στο Μάριμπορ την Σλοβενία με 3- 0.

Αποδίδοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, η εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 2ο προκριματικό όμιλο του EURO 2000, αφού επικράτησε στο Μάριμπορ της Σλοβενίας με 3-0. Στους άλλους αγώνες του ομίλου η Νορβηγία κέρδισε 2-1 τη Λετονία και η Αλβανία 2-1 τη Γεωργία. Η εθνική μας κατετάγη 3η στον όμιλο, ενώ στα τελικά προκρίθηκε η πρώτη Νορβηγία. Η Σλοβενία που κατετάγη δεύτερη θα δώσει αγώνα μπαράζ.

Ηττα του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο από το Μαρούσι με 78-74.

Αρκετές εκπλήξεις επεφύλλασε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, με τον ΠΑΟΚ να υφίσταται οδυνηρή ήττα στο Αλεξάνδρειο από το Μαρούσι με 78-74. Μεγάλες νίκες σημείωσαν η Νήαρ Ηστ εκτός έδρας επί του Ηρακλείου με 84-82 στην παράταση, ο Πανιώνιος επί του Εσπερου στην Καλλιθέα με 83-72 επίσης στην παράτσαη και η Δάφνη επί του Σπόρτιγκ στα Πάτήσια με 85-83. Ακόμη ο Ηρακλής νίκησε στο Ιβανώφειο 75-72 το Περιστέρι

Η Λάρισα νίκησε στο Αλκαζάρ τον ΠΑΣ Γιάννενα με 2-0.

Σε αγώνα για την 4η ημέρα του πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, η Λάρισα επικράτησε στο ``Αλκαζάρ`` του ΠΑΣ Γιάννενα με 2-0. Σε άλλο αγώνα, ο Αθηναϊκός νίκησε στον Βύρωνα τον Πιερικό με 1-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,40 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,66, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 290,81, ελβετικό φράγκο προς 209,09, τη λίρα Κύπρου προς 577,02, δολάριο Καναδά προς 212,09, δολάριο Αυστραλίας 205,31, το γερμανικό μάρκο προς 170,42, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,81, και το ευρώ προς 333,32 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 21, στα δυτικά 11 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα 12 με 25 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 15 με 23 βαθμούς θα έχει στην Αθήνα. Αίθριο καιρό,με βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 21 βαθμούς, θα έχει στην Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 10 October 1999 - 7:00:16 UTC