Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βέβαιος για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ο πρωθυπουργός.
- Εκτακτο σχέδιο ανάγκης για άστεγους σεισμοπαθείς.
- Εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες πόλεις.
- Το Νοέμβριο ενδέχεται να επαναληφθεί ο διάλογος για το Κυπριακό.
- Δήλωση Σρέντερ για σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
- Ενεργοποιήθηκε το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα.
- Δίωξη κατά του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επί της Χαποέλ της Ιερουσαλήμ με 69-53.
- Αλλαξε το κλίμα στην ΑΕΚ, μετά τις τελευταίες επιτυχίες της.
- Στην 13η θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην Ευρωπαϊκή κατάταξη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βέβαιος για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ο πρωθυπουργός.

Τη βεβαιότητά του οτι το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι νικητής των εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, ο κ. Σημίτης επανέλαβε τη θέση του η παρούσα Βουλή να εκλέξει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός περιέγραψε επίσης τους κύριους άξονες της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα, τονίζοντας οτι θα δοθεί βαρύτητα στην ανάπτυξη, καθώς και στον κοινωνικό και αγροτικό τομέα.

Εκτακτο σχέδιο ανάγκης για άστεγους σεισμοπαθείς.

Μέτρα προστασίας των αστέγων σεισμοπαθών αποφασίστηκαν για το ενδεχόμενο πλημμυρών το Σαββατοκύριακο μετά την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Συγκεκριμένα αν παραστεί ανάγκη οι άστεγοι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και σε άλλους κλειστούς χώρους. Απο την Παρασκευή και για τρείς ημέρες θα γίνει η απογραφή των νοικοκυριών - ατόμων, κατοικιών, επιχειρήσεων και καταστημάτων, που έχουν πληγεί από το σεισμό. Μεθαύριο Παρασκευή θα διεξαχθεί στη Βουλή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις καταστροφές απο τους σεισμούς.

Εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες πόλεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για τις 11 σήμερα το πρωί στα Προπύλαια μαθητές και καθηγητές αντιδρώντας στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Συλλαλητήρια με το ίδιο αντικείμενο θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το Νοέμβριο ενδέχεται να επαναληφθεί ο διάλογος για το Κυπριακό.

Στις αρχές Νοεμβρίου τοποθετείται τώρα η ενδεχόμενη πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ προς τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για να συμμετάσχουν σε συνομιλίες προς λύση του Κυπριακού. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Γρηγόρη Νιώτη μετά από συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου Κλίντον, Αλ Μόουζες.

Δήλωση Σρέντερ για σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

Την ευχή να άρει η Ελλάδα τις επιφυλάξεις της, υπό όρους, για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, εξέφρασε ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος έγινε δεκτός χθες από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Σρέντερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό και για το άριστο επίπεδο στις σχέσεις των δύο χωρών. Για θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έκανε λόγο χθες και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Ενεργοποιήθηκε το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα.

Την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο νέο ΝΑΤΟ και την ισότιμη συμμετοχή της στο νέο Οργανισμό Ασφαλείας, βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, στο πλαίσιο της τελετής επίσημης ενεργοποίησης του Στρατηγείου της Λάρισας που πραγματοποιήθηκε χθες. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει πολιτική βούληση από τις δυο πλευρές για μείωση της έντασης.

Δίωξη κατά του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Δίωξη για υπεξαγωγή στην υπηρεσία και την καταστροφή εγγράφου από αρμόδιο υπάλληλο ασκήθηκε κατά του αρχηγού της ΕΛΑΣ Ιωάννη Γεωργακόπουλου και του αστυνόμου Α' Βασίλη Κιτσάκη. Η υπόθεση αφορά την κατάθεση που είχε δώσει ο αξιωματικός Γεώργιος Τριανταφύλλου σχετικά με τις λίστες προαγωγών των ανωτάτων αξιωματικών. Ο κ. Γεωργακόπουλος έσκισε την πρώτη κατάθεσή του και τον υποχρέωσε να την αλλάξει. Δίωξη ασκήθηκε και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Αθανασίου Βασιλόπουλου για υπόθαλψη εγκληματία κατ' εξακολούθηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επί της Χαποέλ της Ιερουσαλήμ με 69-53.

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες για το κύπελλο Σαπόρτα πέτυχε η ΑΕΚ που επικράτησε εύκολα με 69-53 της Χαποέλ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ. Ετσι, η ``Ενωση`` συνεχίζει να είναι πρώτη και αήττητη στον Α' όμιλο της διοργάνωσης. Αντίθετα, ο Ηρακλής ``γκρεμίστηκε`` από την κορυφή του Ε' ομίλου. ''Λαβωμένος'' από την απουσία του Μπακ Τζόνσον, έχασε στην Πορτογαλία με 74-60 από την Πόρτο και γνώρισε την πρώτη του ήττα στο κύπελλο Σαπόρτα.

Αλλαξε το κλίμα στην ΑΕΚ, μετά τις τελευταίες επιτυχίες της.

Οι τελευταίες επιτυχίες της ΑΕΚ, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το πρωτάθλημα, άλλαξαν το βαρύ κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις της. Ενδεικτικό του νέου κλίματος η στάση του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς ο οποίος τόνισε: "Βρισκόμαστε στα μισά του σωστού δρόμου που ακολουθούμε. Μόλις σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας, θα ξέρω περισσότερα για τους παίκτες μου".

Στην 13η θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην Ευρωπαϊκή κατάταξη.

Συνεχίζεται η άνοδος του Ολυμπιακού στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία στατιστική επιθεώρηση του πρακτορείου Reuters, ο πρωταθλητής Ελλάδας, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην 20άδα, βελτίωσε τη θέση του και από την 18η, βρίσκεται πλέον στην 13η θέση των ευρωπαϊκών συλλόγων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,12 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,39,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 292,82,ελβετικό φράγκο προς 209,32 λίρα Κύπρου προς 576,82,δολάριο Καναδά προς 213,43,δολάριο Αυστραλίας 206,61,το γερμανικό μάρκο προς 170,50,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,83, και το ευρώ προς 333,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 13 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 30 και στο Αιγαίο 19 με 28 βαθμους. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 29 και 16 με 26 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 6 October 1999 - 7:00:14 UTC