Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 26/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αισιοδοξία της κυβέρνησης για την πορεία του Χρηματιστηρίου.
- Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.
- Εντονη αμερικανική κινητικότητα για Κυπριακό - Αιγαίο.
- Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική.
- Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Χίο. Υπό έλεγχο στη Λέσβο.
- Επίσκεψη Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέρο.
- Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του Παύλου Μπακογιάννη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αισιοδοξία της κυβέρνησης για την πορεία του Χρηματιστηρίου.

Στους ρυθμούς του Χρηματιστηρίου αναμένεται να κυλήσει η επόμενη εβδομάδα. Αισιόδοξη εμφανίζεται η κυβερνηση, χαρακτηρίζοντας φυσιολογικό γεγονός την πτώση που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι εκτιμήσεις του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για απαράδεκτες παρεμβάσεις, υποστηρίζοντας οτι η οικονομία στηρίζεται σε γυάλινα πόδια.

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Η οικονομία, οι επικείμενες προεδρικές εκλογές, καθώς και η πολιτική της χώρας μας στα Βαλκάνια, είναι οι κύριοι άξονες της συνέντευξης του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων, ο κ.Καραμανλής επανέλαβε την πεποίθησή του οτι θα εγκαινιάσει την προσεχή ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2.000. Τόνισε οτι δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφή του Αντ.Σαμαρά στο κόμμα, ενώ όσον αφορά τους σεισμούς κατηγόρησε την κυβέρνηση για μικρόψυχη αντιπαράθεση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ανταπαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγόρησε τον κ.Καραμανλή οτι προωθεί τα μικροκομματικά του σχέδια, ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για δημαγωγία και άσφαιρη κριτική εναντίον της κυβέρνησης.

Εντονη αμερικανική κινητικότητα για Κυπριακό - Αιγαίο.

Συνεχίζεται η έντονη αμερικανική κινητικότητα για τα θέματα του Κυπριακού και του Αιγαίου. Η υπουργός Εξωτερικών με κοινή της συνέντευξη στην "Καθημερινή" και τη "Μιλλιέτ", τονίζει οτι έφτασε η ώρα να λυθεί το Κυπριακό, και εκτιμά ότι υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπισθούν οι όποιες ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο. Ο κύπριος ομόλογός της, κ.Κασουλίδης, εκτιμά οτι πολλά θα εξαρτηθούν για τις περαιτέρω εξελίξεις στο Κυπριακό, από τη μεθαυριανή συνάντηση στην Ουάσιγκτον του προέδρου Κλίντον με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική.

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο, τα σχολεία στις σεισμόπληκτες περιοχές της Αττικής, έστω και αν χρειαστεί κάποια από αυτά να μεταστεγαστούν, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι από συνεργεία μηχανικών, των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη μεταστέγαση των σεισμοπαθών σε λυόμενα.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Χίο. Υπό έλεγχο στη Λέσβο.

Αναζωπυρώθηκε σε δύο σημεία η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Σιδηρούντα της βόρειας Χίου. Εχουν ήδη καεί περισσότερα από 3.000 στρέμματα δασικής, θαμνώδους και καλλιεργήσιμης έκτασης, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άνδρες της ΕΜΑΚ. Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ, σε δασική έκταση της χερσονήσου Αμαλής, στη νοτιανατολική Λέσβο, αφού έκαψε περίπου 3.500 στρέμματα πευκοδάσους.

Επίσκεψη Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέρο.

Την έναρξη διεθνούς συνεδρίου με θέμα "Ορθόδοξος κόσμος και Ευρωπαϊκή Ενωση, μπροστα στη νέα χιλιετία", θα κηρύξει αύριο στη Λέρο, ο Οικουμενικός Πατριάχρης Βαρθολομαίος. Σήμερα ο προκαθήμενος της ορθόδοξης εκκλησίας, χοροστάτησε σε δοξολογία με αφορμή τη συμπλήρωση 56 χρόνων απο τη βύθιση του πολεμικού πλοίου "Βασίλισσα Ολγα", στο λιμάνι του νησιού.

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του Παύλου Μπακογιάννη.

Με θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Καρπενήσι οι εκδηλώσεις μνήμης του Παύλου Μπακογιάννη, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του απο τη "17-η Νοέμβρη". Παρόντες ήταν τα παιδιά του Κώστας και Αλεξία, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πολλοί βουλευτές της ΝΔ και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες γιά την 2η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Καλαμάτα 4- 2 ΟΦΗ-Ξάνθη 2-1 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2 Αρης-Παναχαϊκή 2-0 Τρίκαλα-Εθνικός Αστέρας 1-2 Ιωνικός-Προοδευτική 2-0 Καβάλα-Ηρακλής 27/9 και χθες: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0 Απόλλων-Πανηλειακός 0-0 Η δεύτερη αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τη συνάντηση Καβάλας - Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,03 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 303,35, ελβετικό φράγκο προς 207,69, τη λίρα Κύπρου προς 576,27, δολάριο Καναδά προς 215,18, δολάριο Αυστραλίας 205,71, το γερμανικό μάρκο προς 170,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,17, γαλλικό φράγκο προς 50,69, και το ευρώ προς 332,51 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά αργότερα στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 17 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός αύριο θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 21 έως 34 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός αλλά αργότερα θα συννεφιάσει, ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 26 September 1999 - 19:00:16 UTC